Aπό το αριστερό μενού διαβάστε "Βιολόγια: Βίοι με λόγια!"...

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

"βιολόγιο": Το "μπλογκ" (weblog ή blog) ή καλύτερα "βιολόγιο" ή αλλιώς "διαδικτυακό ημερολόγιο" είναι κάτι σαν προσωπικό ημερολόγιο, που ανανεώνεται τακτικά. Αποτελείται από μεμονωμένες δημοσιεύσεις, που εμφανίζονται κατά κανόνα με αντίστροφη χρονολογική σειρά (η νεότερη πάνω και η παλαιότερη κάτω). Το "βιολόγιο" είναι στενά συνδεδεμένο με το συγγραφέα του, ώστε κάθε συγγραφέας να έχει έναν δικό του τρόπο έκφρασης. 

Φτιάξετε το ημερολόγιό σας προς έναν στόχο! Κάθε τόσο μπορείτε να γράφετε μερικές ή αρκετές αράδες για να αφηγηθείτε για παράδειγμα την περιπέτειά σας με τις υπηρεσίες πρόνοιας, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, κ.α.. Κάθε μέλος μπορεί να διατηρεί από ένα ημερολόγιο. Φτιάξτε το δικό σας: http://www.noesi.gr/node/add. Ιδέες για το δικό σας "βιολόγιο" Για να μπείτε στο ...νόημα, ορίστε μερικές ιδέες για το "βιολόγιό" σας:

Σχόλια

Τι είναι το "βιολόγιο";

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
"βιολόγιο": Το "μπλογκ" (weblog ή blog) ή καλύτερα "βιολόγιο" ή αλλιώς "διαδικτυακό ημερολόγιο" είναι κάτι σαν προσωπικό ημερολόγιο, που ανανεώνεται τακτικά. Αποτελείται από μεμονωμένες δημοσιεύσεις, που εμφανίζονται κατά κανόνα με αντίστροφη χρονολογική σειρά (η νεότερη πάνω και η παλαιότερη κάτω). Το "βιολόγιο" είναι στενά συνδεδεμένο με το συγγραφέα του, ώστε κάθε συγγραφέας να έχει έναν δικό του τρόπο έκφρασης. Φτιάξετε το ημερολόγιό σας προς έναν στόχο! Κάθε τόσο μπορείτε να γράφετε μερικές ή αρκετές αράδες για να αφηγηθείτε για παράδειγμα την περιπέτειά σας με τις υπηρεσίες πρόνοιας, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, κ.α.. Κάθε μέλος μπορεί να διατηρεί από ένα ημερολόγιο. Φτιάξτε το δικό σας: http://www.noesi.gr/node/add. Ιδέες για το δικό σας "βιολόγιο" Για να μπείτε στο ...νόημα, ορίστε μερικές ιδέες για το "βιολόγιό" σας:
    - Είστε γονέας / κηδεμόνας και αντιμετωπίζετε μία δυσκολία με το παιδί σας που έχει μία αναπηρία. Δοκιμάζετε διάφορες λύσεις. Τις καταγράφετε μία-μία βήμα προς βήμα. - Είστε δάσκαλος ειδικής αγωγής και αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα συμπεριφοράς με έναν μαθητή σας σε κάποιο Ειδικό Σχολείο. Προσπαθείτε να ελέγξετε τη συμπεριφορά με διάφορες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις. Τις καταγράφετε μία-μία βήμα προς βήμα, μαζί με τα αποτελέσματά τους. - Είσαι συνοδός-παιδαγωγός σε μία κατασκήνωση για ΑμεΑ και κάπου εκεί κοντά υπάρχει και μία σύνδεση στο Ίντερνετ. Κάθεστε μερικά λεπτά κάθε μέρα και κρατάτε ένα ημερολόγιο πώς περνάτε, τι σκέφτεστε, τι προγραμματίζετε, τι στόχους θέτετε για κάθε επόμενη μέρα. - Είστε γονέας / κηδεμόνας και αναζητάτε μία διάγνωση για την κατάσταση που αντιμετωπίζει το παιδί σας. Πηγαίνετε σε διάφορους ιατρούς και ειδικούς. Περιγράφετε βήμα-βήμα τις επισκέψεις και τις σκέψεις σας. - Είστε γονέας / κηδεμόνας και αναζητάτε ένα πλαίσιο φοίτησης (υπηρεσία / φορέα) για το παιδί σας. Τι επιλογές έχετε; Πού απευθύνεστε; Τι ανταπόκριση βρίσκετε; Τα καταγράφετε.
Η γενική ιδέα είναι απλή: Να μοιραστείτε τη γνώση σας πριν πείτε σε κάποιον άλλον "στά 'λεγα εγώ, αφού κάτι ξέρω!" ή κατά τους αγγλόφωνους "been there, done that!".
like0

Νέο προσωπικό βιολόγιο

Εικόνα polivios
Νομιζω οτι καποια στιγμη πρεπει να ξεκινησω το δικο μου βιολογιο. θα το κανω οταν αισθανθω ετοιμος και ειμαι σιγουρος οτι μπορω να βοηθησω μερικους ανθρωπους.
like2

Νέα βιολόγια έρχονται!

Εικόνα mairipapa
Το παιδί μου έχει κάποια μορφή συνδρόμου Αsperger. Σύντομα πιστεύω, όταν θα βρω το κουράγιο αλλά και θα έχω και κάποιες πληροφορίες που περιμένω, θα γράψω "βιολόγιο".
like2

Τα γραπτά μένουν...

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Διαβάστε το "βιολόγιο" της Μαρίας Παπαδάκη εδώ: noesi.gr/blog/mairipapa.
like1

Το περιμένουμε

Εικόνα Angela Papastavrou
Το περιμένουμε πως και πως!!!! όπως και το να συναντηθούμε από κοντά με σας και την οικογενειά σας, και αυτό δεν είναι μόνο προσωπική άποψη αλλά και αρκετών άλλων μελών! Το περιμένουμε με λαχτάρα και χαρά να μοιραστείται μαζί μας το βιολόγιο της κόρης σας, της "ζωής" σας! Μετα τιμής Αγγελική
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.