Ανήμερα του Αγίου Δημητρίου

Εικόνα Ρήνα
Χρονια Πολλα σε ολους και ιδιαιτερα σ αυτους που γιορταζουν. Ειναι μεσημερι και βιαζομαι να σας τα πω. Σημερα η Ρηνουλα ειχε γιορτη στο σχολειο της. Ειχε και ποιημα. Εδω και μερες πασχιζαμε στο σπιτι να την κανουμε να το πει. Η χαμογελαγε ντροπαλα και κρυβοτανε η πεταγε καμμια λεξη ενδιαμεσα. Το ιδιο και στο σχολειο. Η μερα ξεκινησε στην εκκλησια οπου κοινωνησε. Παρακαλεσα πολυ τον Αγιο Δημητριο - που στο παρελθον με ειχε βοηθησει παλι ανημερα της γιορτης του σημαντικα και κραυγαλεα - να δωσει ενα χερακι και σημερα να ειναι η μερα χαρουμενη, να μην απαγοητευτουμε. Μετα τον εκκλησιασμο πηγαμε στο σχολειο για τη γιορτη. Τα παιδακια βγαιναν ανα δυαδες η τριαδες και λεγανε τα ποιηματακια τους, αλλα σιγανα και ντροπαλα, αλλα θαρρετα και δυνατα, αλλα κλαιγοντας, μερικα δεν πλησιασαν καθολου, μειναν στις αγκαλιες των γονιων τους. Επειδη υπηρχε μικροφωνο η δασκαλα της μας ειχε προειδοποιησει οτι δεν το ηθελε, εστριβε το κεφαλι και ειχε αποφασισει να μην της το βαλει μπροστα της. Οταν ηρθε η ωρα για το ποιημα η Ρηνουλα ανεβηκε μαζι με ενα αλλο κοριτσακι χαμογελαστη και οπως μου φανηκε ....ανετη. Μπροστα στο μικροφωνο ειπε δυνατα το ποιημα της νερακι. Εκπληξη και για μας και για τη δασκαλα. Μετα το δυνατο χειροκροτημα ειπε το ποιημα του και το αλλο κοριτσακι. Οταν τελειωσε, η Ρηνουλα το χαιδεψε και αποχωρησαν καμαρωτες!!! Δεν πιστευα στα ματια μου.
Εκεινη την ωρα θυμηθηκα κατι που μου ειχε γραψει ο μπαμπας του Αρη οταν πρωτομπηκα εδω απελπισμενη - μετα εχει μονο χαρές!
Οταν τη παραλαβαμε και της ειπαμε παλι μπραβο μου ειπε - τωρα πες και συ γιαγια το ποιημα - φαινεται πριν στις προβες δεν θεωρουσε οτι ηταν η σειρα μου. Μετα την ωρα του φαγητου ειπα οτι ποναω - λογω αφθας στο στομα - ξαφνικα η Ρηνουλα σηκωθηκε και μου εσκασε ενα φιλι. Για να μη πονας γιαγια μου ειπε. Ενω συνεχιζαμε να τρωμε μετα απο λιγη ωρα με ρωταει: Σου περασε γιαγια το σπυρακι τωρα που το φιλησα; Εγω εμεινα. Αυτα μεχρι τωρα που σας γραφω ηταν τα "κατορθωματα" της σημερινης ημερας χωρια τα τραγουδια για το Ντουτσε,τη σημαια και τον εθνικο υμνο που την ακουσα να τραγουδαει. Χρονια Πολλα σε ολους, Αγιε Δημητριε σε ευχαριστουμε, κανε τετοια δωρα σ ολα τα σπιτια.

Σχόλια

Mπράβο

Εικόνα anna kal
Τι μεγάλη χαρά που πήρατε τη μέρα του Αγίου! Εύχομαι χρόνια πολλά και όπως είναι η σημερινή μέρα να είναι κάθε μέρα και ακόμη καλύτερα.
like1

Και πού 'σαι ακόμα!

Εικόνα Almak
Σήμερα χάρηκα διπλά τριπλά και τρίδιπλα !!! - Χάρηκα που το "σύστημα" με ειδοποίησε πως υπάρχει μια καταχώρηση που ίσως με ενδιαφέρει ...και η οποία τελικά με ενδιέφερε ! - Χάρηκα πάρα πολύ με τα επιτεύγματα της Ρηνούλας. - Χάρηκα επίσης που στην πράξη θυμηθήκατε τα λόγια μου, και από εδώ και πέρα με περισσότερη αισιοδοξία θα κάνετε πράγματα με το παιδί σας και τα αποτελέσματα απλά θα έρχονται. Μαμά της Ρηνούλας, απλά δεν έχετε δει τίποτα ακόμα , τα καλύτερα έρχονται ...και που ΄σαι ακόμα !
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.