'Aναψε η φλόγα για τους Special Olympics 2007

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
'Aναψε η φλόγα για τους Special OlympicsΣτο βωμό του ρωμαϊκού ωδείου στην Πάτρα, έγινε το Σάββατο 02/09/2006 η αφή της φλόγας των Special Olympics. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε, με μία ξεχωριστή συναυλία από τη Συμφωνική Ορχήστρα Τυφλών Κοριτσιών της Αιγύπτου "Φως και Ελπίδα", στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Special Olympics, που διοργανώνονται από το Οργανισμό "Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006". Η Συμφωνική Ορχήστρα Τυφλών Κοριτσιών της Αιγύπτου επεφύλασσε μία έκπληξη για το κοινό της. Εκτός από γνωστά κλασσικά έργα που ερμήνευσαν, το ρεπερτόριό τους περιελάμβανε τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζηδάκι.
Λογότυπο Special Olympics 2007Με την απεικόνιση ενός ματιού, οι θερινοί αγώνες για άτομα με νοητική υστέρηση "Special Olympics 2007" προσκαλούν αθλητές και θεατές σε μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Το γενικό "μότο" της διοργάνωσης είναι το "Ξέρω ότι Μπορώ" (μτφ. I Know I Can). Οι Αγώνες θα λάβουν χώρα στη Σαγκάη, 2-11 Οκτωβρίου 2007. Διαβάστε περισσότερα από το NOESI.gr για την οργάνωση Special Olympics 2007...
Διαφημιστικά μηνύματα από το Google.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Συντονιστής της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού "Πάτρα 2006", Χρήστος Ροϊλός, τόνισε, πως "πολιτισμός σημαίνει σεβασμός στη διαφορετικότητα, την προσωπική αξιοπρέπεια, την ελευθερία έκφρασης. Αυτό ακριβώς είναι και το μήνυμα της συναυλίας, αυτή είναι η αποστολή των Special Olympics, αυτός είναι ο πυρήνας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης", υπογραμμίζοντας, πως είναι πολύ περήφανοι που η Πάτρα είναι η πρώτη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης που συμπεριέλαβε την Τελετή Αφής της Φλόγας στο πρόγραμμά της. Από την πλευρά της, η πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς, Γιάννα Δεσποτοπούλου, ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές των Special Olympics, ενόψει των πανευρωπαϊκών αγώνων που θα γίνουν στη Ρώμη από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Οκτωβρίου. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το απόγευμα, σε ειδική τελετή στο λιμάνι της Πάτρας, όπου το Φως της Ελπίδας και του Πολιτισμού παραδόθηκε στο πλοίο με το οποίο θα μεταφερθεί στην Ιταλία, συνοδεία ιστιοφόρων. Πηγή: ΕΡΤ

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.