Zητείται Εργοθεραπευτής/-τρια στην Αγία Παρασκευή

Εικόνα Pro

Απαραίτητη εμπειρία σε παιδιατρικό πληθυσμό. Απαραίτητo μπλοκ παροχής υπηρεσιών. Η αγγελία αφορά το Κέντρο "Παίζω και Μαθαίνω" στη Αγία Παρασκευή. Αποστολή βιογραφικού και πληροφορίες από την ιστοσελίδα του Κέντρου στον Οδηγό PRONOISE.ORG.

Δραστηριότητες για άτομα με τετραπληγία

Εικόνα Γιώτα Μαυρη

Mήπως γνωρίζετε δραστηριότητες στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν άτομα με τετραπληγία; Διότι η αδερφή μου δεν έχει νοητική στέρηση και δυσκολεύεται να βρει παιδιά της ηλικίας της να κάνει παρέα.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη Ειδικού Παιδαγωγού

Εικόνα "Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ" Ίδρυμα για το Παιδί

Το Ίδρυμα για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» καλεί υποψήφιους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την κάλυψη  θέσεων ειδικού παιδαγωγού -εκπαιδευτή ενηλίκων (ειδικός παιδαγωγός, λογοθεραπευτής, εργοθεραπευτής- βοηθός εργοθεραπευτή, ψυχολόγος, γυμναστής ειδικής φυσικής αγωγής, νοσηλευτής) πλήρους απασχόλησης, ορισμένου χρόνου (με προοπτική ανανέωσης) για το ΚΔΗΦ του Ιδρύματος.

Απαραίτητα προσόντα:

Αγγελία για παράλληλη στήριξη σε αγοράκι 3 ετών με ΔΑΦ (2023-2024)

Εικόνα Alex T.

Ζητείται ειδικός παιδαγωγός, ή λογοθεραπευτής ή εργοθεραπευτής ως συνοδός παράλληλης στήριξης σε αγοράκι 3 ετών με ΔΑΦ που θα φοιτήσει σε μικρό προνήπιο για τη σχολική χρονιά 2023-2024. Περιοχή: Φιλοθέη. Ωράριο : 08.30-13.30. Απαραίτητες προϋποθέσεις: Εμπειρία σε αντίστοιχη θέση, γνώσεις αισθητηριακής ολοκλήρωσης.

Βρέφος 3 μηνών δεν αντιδρά

Εικόνα Aliki Christou

Έχω μια κορούλα 3 μηνών και βλέπω ότι δεν αντιδρά σε ερεθίσματα, όπως να με κοιτάξει, να χαμογελάσει, να κοιτάξει αντικείμενα με κλίση 180°. Μιας και είναι τον δεύτερο παιδί μου από την αρχή είδα μια διαφορετικοτητα. Ένα βλέμμα απαθές, πολλές φορές να κοιτάζει ψηλά η δεξιά σταθερά. Κάναμε ακουόγραμμα, είδαμε τα ματάκια, όλα καλά. Πήγαμε σε παιδονευρολόγο μας βάζει σε μια σειρά από εξετάσεις, μαγνητική, αιματολογική, υγρό από την σπονδυλική στήλη.... είχα κάνει καρυοτυπο στην εγκυμοσύνη και το πήρε και αυτο. Αλλά δεν μου είπε τι εχει...κάτι νευρολογικο που δεν ξερω τι... Αισθάνομαι ότι έφαγα μια σφαλιάρα και δεν μπορώ να συνέλθω!

Μετεγγραφή νηπίου

Εικόνα Maria D.

Μπορεί κάποιος να μου πει ποια διαδικασία χρειάζεται για μετεγγραφή νηπίου σε άλλο νηπιαγωγείο; Και αν γίνεται σε σχολείο που δεν ανήκει στη διεύθυνση μας; Ο μικρός μου είναι με διάγνωση ΔΕΠΥ και είναι στοχοποιημενος από την δασκάλα και είναι αδύνατον να περάσει άλλη μια σχολική χρονιά σε αυτό το νηπιαγωγείο.

Απόψεις για εμβόλιο MMR - Άτυπος αυτισμός

Εικόνα Marina

Το όνομα μου είναι Μαρίνα και έχω μια μικρή δυο ετών. Η ιστορία μου αρχίζει από 6,5 μηνών όταν είδα ξαφνική αλλαγή της συμπεριφοράς της (θεωρώ μετα από εμβολιασμό MMR*) όπου εκεί μου είχαν μπει ιδέες περί αυτισμού και διαταραχής. Φυσικά από τόσο μικρή κανείς δεν μου έδωσε βάση, ούτε καν η παιδίατρος της.

Την πήγα, λοιπόν, στον αναπτυξιολόγο 14 μηνων όπου δεν μπορούσε να διακρίνει κάτι εκείνη την περίοδο. Την ξανά πήγα και όταν ήταν 22-23 μηνών, όπου εκείνη την φορά διέκρινε κάποια στοιχεία, όχι όλα του αυτισμού, και μου ανέφερε για άτυπο αυτισμό. Στην γνωμάτευση του αναφέρει τους προβληματισμούς του για την κοινωνική της αλληλεπίδραση και μετέπειτα την επικοινωνία της.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.