Μπορώ να συνεισφέρω σε έναν καλό σκοπό;

Εικόνα NOESI.gr
Το τρέχον διάστημα αναπτύσσουμε την μηχανή αναζήτησης του Οδηγού υπηρεσιών pronoise.org, την υπηρεσία "Παραπομπές" για πρόσβαση των πολιτών σε κοινωνικούς λειτουργούς και το Αρχείο Ψηφιακής Αλληλεγγύης στο Cloud ως κοιτίδα ψηφιακού υλικού για επαγγελματίες και έτοιμο-προς-χρήση παιδαγωγικό υλικό για όλη την οικογένεια.

Αν κάνετε μία δωρεά με οποιοδήποτε από τους ακόλουθους τρόπους, ενημερώστε μας.

Οι επιλογές σας για να συνδράμετε το NOESI.gr είναι οι εξής:

1. Δωρίστε χρόνο καρτοκινητής.

2. Στείλτε χρήματα online.

3. Στείλετε γραμματόσημα.

Δείτε πώς αξιοποιούμε τις δωρεές για την ανάπτυξη των δωρεάν υπηρεσιών του NOESI.gr.

Οδηγός υπηρεσιών

Εικόνα NOESI.gr

Ο Οδηγός υπηρεσιών με τον διακριτικό τίτλο ΠΡΟΝΟΗΣΕ ® είναι μία πρωτοβουλία του NOESI.gr, που ξεκίνησε το 2009, με σκοπό να παρουσιάσει τις υπηρεσίες για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με επίκεντρο τα άτομα με αναπηρία και τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Απευθύνεται σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές, εθελοντές, και λοιπούς ενδιαφερόμενους.

Ο Οδηγός υπηρεσιών  του NOESI.gr παρουσιάζει τις παροχές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Μόλις χθες έμαθα για τη συγκεκριμένη εγκύκλιο

Εικόνα Chris Gal
Μολις χθες εμαθα τυχαια για την συγκεκριμενη εγκυκλιο "Λίστα Μη Αναστρέψιμων Παθήσεων". Συμφωνα με αυτη, οσοι περασαμε επιτροπη μετα τις 18/11/13 και πηραμε 67% και ανω και η παθηση μας βρισκεται στην λιστα των μη αναστρεψιμων θα επρεπε να μας δωθει επ'αοριστου και αν δοθηκε για πχ 5 εως 10 ετη με μια αιτηση στο ΚΕΠΑ μπορει να αλλαξει σε αοριστου! Εγω ειχα αποφαση 67% απο 4/14 μεχρι 11/18 δηλαδη δεν μου εδωσαν επ'αοριστου παρανομως! Δυστυχως το εμαθα τωρα.Θα προσπαθήσω να διεκδικησω το επ'αοριστου με την αιτηση.
  • Ειχατε ακουσει για την συγκεκριμενη εγκυκλιο;
  • Μπορει να ισχυσει και τωρα;

ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ

Εικόνα NOESI.gr

Λογότυπο των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής (Φ.Κ.Π.Ι.) για το Κέντρο Ημέρας Ανοικτή Αγκαλιά.Το Κέντρο Ημέρας των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής (Φ.Κ.Π.Ι.) με την επω­νυμία "Ανοικτή Αγκαλιά" ιδρύθηκε τον Οκτώβριο 2006, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουρ­γείου Υγείας και συγχρημα­τοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 – 14 ετών, που παρου­σιάζουν: διατα­ραχές ανάπτυξης με καλή λειτουργικότητα, μαθησιακές δυσκολίες και διαταρα­χές λόγου, ήπιες δια­ταραχές της συμπεριφοράς και του συναισθή­ματος, δυσκο­λίες στις διαπροσωπι­κές και κοινωνικές σχέσεις, ελαφρά νοη­τική υστέρηση, ψυχώσεις σε ύφεση. 

Σύνδρομο Klinefelter και ΚΕΠΑ

Εικόνα Μυρτώ Πατ

Έχουμε μέλος της οικογένειας με σύνδρομο Klinefelter. Τα βασικά ιατρικά τα γνωρίζουμε. Θέλουμε να κινηθούμε για τη διαδικασία με το ΚΕΠΑ.

  • Υπάρχει κάποιος εδώ που έχει βιώσει παρόμοια διαδικασία ώστε να με βοηθήσει με την εμπειρία του;

Παιδικό Ιχνογράφημα

Εικόνα ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.
Σεμινάριο από το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. | Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κε.Δι.Βι.Μ. 1)
Σάβ, 02/04/2022 - 10:00

Το Παιδικό ιχνογράφημα (αξιολόγηση του τρόπου που ζωγραφίζουν τα παιδιά)? αποτελεί μέσο συμβολικής έκφρασης του εσωτερικού κόσμου των παιδιών (σκέψεων, συναισθημάτων, επιθυμιών/φόβων), καθώς και του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνονται τις διαπροσωπικές σχέσεις αλλά και διάφορες καταστάσεις.

Η ανατομία της εγκληματικότητας (Α΄& Β΄ ΚΥΚΛΟΣ)

Εικόνα ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.
Σεμινάριο από το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. | Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κε.Δι.Βι.Μ. 1)
Παρ, 13/05/2022 - 17:00

O σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση του εγκλήματος και κυρίως της προσωπικότητας του εγκληματία. Το σεμινάριο αποτελεί προϊόν της ερευνητικής δραστηριότητας του εισηγητή και αποτελείται από 6 αυτοτελείς ενότητες οι οποίες μπορούν να παρακολουθηθούν είτε ξεχωριστά, είτε ως σύνολο.
 
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ψυχολόγους, δικαστικούς ψυχολόγους, εγκληματολόγους, κοινωνιολόγους καθώς και στο ευρύτερο κοινό που επιθυμεί να κατανοήσει την φύση της εγκληματικότητας και την ψυχοπαθολογία του εγκληματία. 

Έχω δίδυμα εκ των οποίων το κοριτσάκι 27 μηνων διαγνώστηκε υψηλής επικυνδυνοτητας για αυτισμό

Εικόνα Πέτρος Ζίκος

Έχω δίδυμα εκ των οποίων το κοριτσάκι 27 μηνων διαγνώστηκε υψηλής επικινδυνότητας για αυτισμό η διάγνωση έγινε από την κ. Kλημεντοπούλου. Χωρίς να θέλω να είμαι αρνητής της διάγνωσης λόγω από ότι διάβασα σε εσάς είναι πολύ καλή στο είδος ωστόσο εχω κάποιες αμφιβολίες και θα ήθελα και μια δεύτερη γνώμη.

  • Μήπως έχει να μου προτείνει κάποιος έναν άλλον αναπτυξιολόγο;
  • Και έχει τύχει σε κάποιον να πάρει ποτέ λάθος διάγνωση;

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.