Συνταξιοδοτικά

Εικόνα Νικος Κασαπης

Σας χαιρετώ, oνομάζομαι Κασάπης Νίκος πάσχω από συγγενή πάθηση, φωκομέλεια κάτω άκρων απο το ύψος των μηρών ποσοστό 94% από ΚΕΠΑ (11-6-2012) όπου αναφέρονται και τα εξής:

  • Ανίκανος δια παν βιοποριστικό επάγγελμα: οχι
  • Ανίκανος δια παν βιοποριστικό επάγγελμα προ του 18ου έτους: οχι
  • Προ του 25ου έτους: οχι

Από 9-2-93 εργάζομαι στην Εμπορική Τράπεζα (νυν ΑLPHA BANK) και έχοντας συμπληρωμένα 21 χρόνια σκέφτομαι την συνταξιοδότηση στα 47 μου χρόνια, με το σκεπτικό να ωφεληθώ και απο την εθελουσία που είναι στα σκαριά.

Ψάχνοντας ωστόσο και ρωτώντας και στο ΙΚΑ διαπίστωσα οτι δεν ισχύουν για εμενα οι ευεργετικές διαταξεις του 612/77 (σύνταξη γήρατος με 10.500 ένσημα στην 15ετία) παρ ότι ο νόμος αναφέρει ακρωτηριασμένους κάτω η άνω άκρων με ποσοστό τουλάχιστον 67%, που ουσιαστικά επιφέρει τήν ίδια  δυσλειτουργία.

Ακόμα απο το ΙΚΑ μου είπαν οτι θα πρέπει να ξαναπεράσω ΚΕΠΑ για να πάρω απόφαση που να λέει οτι υπάρχει επιβάρυνση της κατάστασής μου για να μου αποδωθεί συνταξη αναπηρίας τελικά, και όχι γήρατος. Και όλα αυτά παρά το γεγονός οτι η φωκομέλεια περιλαμβάνεται στις 43 παθήσεις που ΔΕΝ θέλουν επαναξιολόγηση απο τα ΚΕΠΑ.

Ποιός είναι ο νόμος που αναφέρει οτι πρέπει να υπάρχει επιβάρυνση στην συγκεκριμένη πάθηση και ρωτώ εάν μπορώ να τα αποφύγω όλα αυτα και τέλος εάν υπάρχει κάποιος τρόπος να λάβω σύνταξη γήρατος και όχι αναπηρίας που είναι μειωμένη αφου δεν δίνεται για 10,500 ένσημα.

Αναφέρω επίσης οτι λαμβάνω το εξωιδρυματικό επιδομα του ν 1140/81 παρ.1 αρθρο 42.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.