Η κόρη μου 3 ετών δεν μασάει

Εικόνα Λάζαρος Βαρνταπετιάν

Καλησπέρα!!! Έχω την κόρη μου 3 ετων δεν μασάει. Τρώει μόνο αλεσμένα εδώ και 1 χρόνο ξεκινήσαμε λόγο-εργοθεραπεία αλλά πάνω στο κομμάτι του φαγητού δεν βλέπω να προχωράμε μπροστά. Το παιδί πέρνει τα μπισκότα+ πατατατες+γλυκά και αλλά διαφορα φαγητά τα γλύφει και τα πετάει. Έχει κανένας σας εμπειρία πάνω στο θέμα να με συμβουλέψει;;;

Σχόλια

Tο ίδιο πρόβλημα, γιατρός μας έδωσε L-tryptophan

Εικόνα Konstantinos Volaklis

Καλησπέρα, το ίδιο πρόβλημα είχαμε και εμείς με το γιο μας (αυτιστικός), για 7 χρόνια. Πιθανώς έχει κάποιο θέμα με τη σεροτονίνη. Ένας γιατρός μας έδωσε L-tryptophan 2 x 90 mg, πρωί και βράδυ και από τότε ξεκίνησε να τρώει κανονικά. Το κακό όμως είναι ότι έβαλε παραπανίσια κιλά.

Οπότε από αυτή την άποψη, καλύτερα τα αλεσμένα, παρά παχυσαρκία.

like1

Υπομονή

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Βασικά υπομονή.

Η μικρή μας τρώει πλέον πατημένα είναι 7,5 ετών.

Εμείς εχουμε αισθητηριακό στο στόμα. Από μικρή έτρωγε μόνο αλεσμένα. Πλέον τρώει ελαφρώς πατημένα και σοκολατάκια που τα λιώνει στο στόμα.

Έχετε δρόμο μπροστά σας, αλλα μην αγχώνεστε. Και τι έγινε; Λίγο προσοχή κ σιγά σιγά θα προχωρήσει το παιδί. Όλα οφείλονται στην έντονη ή στην απουσία αίσθησης στο στόμα. Εμείς φαγητό δε βάζει στο στόμα όταν το πιάνει, αλλά ότι πλαστικό φρούτο μπανάνα και ξύλο βρίσκει το βάζει στο στόμα και σκαλίζει τη στοματική κοιλότητα.

Απλά, δύσκολα μεν, αλλά έτσι είναι, θα πρέπει να μαγειρεύετε δύο φαγητά για εσάς και το παιδί. Εμείς δεν έχει φάει ψωμί της πότε, ούτε κουλούρι.

Δοκιμάστε να της δώσετε δύο πράγματα. Ένα μπισκότα Μιράντα που λιώνει μετά από λίγο και φυσικά γλυφιτζούρια.

Μην τα δώσετε εσείς, τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο και αφήστε τα κάπου στο χώρο που παίζει. Αυτά εμείς τα τρώμε από 3 ετών τα μοναδικά που έβαζε στο στόμα βρώσιμα.

Ξανά λέω υπομονή αλλά δεν έγινε και τίποτα, γιατί να αγχωθειτε;

like0
Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.