Τι υπάρχει στην Ελλάδα για τον αυτισμό

Εικόνα Angela Papastavrou

Θα ήθελα εδω να μαζέψουμε πληροφορίες για το τι υπάρχει τελικά στην Ελλάδα γενικότερα από σχολεία, Kέντρα Hμέρας κ.λπ. εκπαιδευτικά ιδρύματα ιδιωτικά και δημόσια έτσι ώστε αν κάποιος γονέας θέλει να πάει το παιδί του σε ένα εκπαιδευτικο πλαίσιο να μη ψάχνει "ψύλλους στα άχυρα" αλλά να ανατρέχει σε έναν ενημερωμένο οδηγό. Άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός του NOESI.gr. Θα ξεκινήσω με αυτά που γνωρίζω και παρακαλώ όλους όσους γνωρίζουν να συνεχίσουν να συμπληρώνουν την λίστα αυτή, είναι κάτι το οποίο θα σώσει πολλούς!!! Σας ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να με βοηθήσετε σε αυτή την προσπάθεια που κάνω για ενημέρωση. Αγγελική Παπασταύρου

Σημείωση από το NOESI.gr:

  • Δείτε τον επικαιροποιήμενο Οδηγό με Κέντρα Ημέρας για άτομα με ΔΑΦ στην πλατφόρμα PRONOISE.ORG εδώ.
    (υλοποιείται από το NOESI.gr)

Σχόλια

Κέντρα Ημέρας

Εικόνα Angela Papastavrou

Κέντρο Ημέρας "Ανοιχτή Αγκαλιά" (Δέχεται παιδάκια από 4 έως και 14 ετών) Εδρεύει στο Κορωπί Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 181, Κορωπί.


Κέντρο Ημέρας Ε.ΨΥ.ΜΕ.: Εδρεύει στον Πειραιά στην περιοχή του Κερατσινίου Υπεύθυνος παιδοψυχίατρος Κος Βουτυράκος Διεύθυνση: Αγίου Ευθυμίου 4, Κερατσίνι.


ΚΕΕΠΕΑ "Ορίζοντες": Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΑΜΕΑ (δημόσιο και δέχεται παιδιά από 15 έως και 35 ετών) Εδρεύει στην Αθήνα Διεύθυνση: Καλλοφρονά 5 στον Άγιο Δημήτριο.


Κέντρο Ημέρας "Ασπίδα του Δαυίδ": Από τον σύλλογο "Ο μίτος της Αριάδνης". Υπεύθυνη η κ. Δελεφέ Λυγερή - Λυδία.


Κέντρο Ημέρας ΕΘΜΑ: (Δημόσιο και δέχεται παιδάκια από 3 ετών) Υπεύθυνος παιδοψυχίατρος Κος Καμπάκος Εδρεύει στην Αθήνα στην περιοχή του Φάρου Ψυχικού Διεύθυνση: Μαραθωνοδρόμων 111.


Κέντρο Ημέρας ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ ΙΙ Εδρεύει στην Αθήνα Διεύθυνση: Θεσσαλίας 17, Χαλάνδρι.


Κέντρο Ημέρας ΔΙΚΕΨΥ (Ιδιωτικό) Εδρεύει στην Αθήνα στο Ηράκλειο Αττικής Διεύθυνση: Σοφ. Βενιζέλου 16 & Ρόδων.


ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΑΥΤΗ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

like1

Ειδικά Κέντρα

Εικόνα efi

Yπάρχει ενα βιβλίο με τιτλο "Eιδικά κέντρα για παιδιά και εφήβους με κινητικα, νοητικά και αισθητηριακα προβλήματα", απο το "Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών", Ινστιτούτο Κοινωνικής Πολιτικής. Mπορειτε να το παραγγείλετε και ειναι δωρεάν. Περιλαμβάνει το τι υπάρχει σε δομες αναλογα με τον κάθε νομό. Tο συστήνω ανεπιφύλακτα!

like3

Βιβλίο για τα Ειδικά Κέντρα

Εικόνα Angela Papastavrou

Σε παρακαλώ γράψε μας σε ποιό τηλέφωνο θα πρέπει να πάρουμε για να το παραγγείλουμε. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και όποιος άλλος έχει πληροφορίες παρακαλώ πολύ να τις μοιραστεί μαζί μας αναλυτικά με τηλέφωνα κ.λπ. Ευχαριστώ, Αγγελική

like2

Τηλέφωνο για παραγγελία βιβλίο για Κέντρα για τον αυτισμό

Εικόνα efi

"Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών" (ΕΚΚΕ) Διεύθυνση: Μεσογειων 14-18, Αθήνα, 11527, Τ.Θ 14232 Τηλ.: 2107491600 Fax: 2107489120 Ιστοτόπος: www.ekke.gr


Μαλλον θα σας παραπέμψουν στο τηλέφωνο του Τμήματος Παραγγελιών. Προσωπικα, το παρήγγειλα ηλεκτρονικα. Ελπιζω να βγάλετε άκρη!

like1

Ποιος λέει ότι το Κέντρα αυτά...

Εικόνα star

Ξερουν τι ειναι ο αυτισμος, ή οτι εχουν ειδικευτει στον αυτισμο και οτι οι γνωσεις τους δεν ειναι 10 με 15 χρονων πεπαλαιομενες; Ποιος ξερει αν τα ατομα που εχουν προσλαβει και δουλευουν στα Κεντρα αυτα εχουν μια σωστη ειδικευση στον αυτισμο και οχι σε γενικης φυσεως μαθησιακες δυσκιλιες και... "αντε ας βαλουμε και τα αυτιστικα στην λιστα να εχουμε πιο πολυ εισοδημα"; Πως ξερετε αν αυτοι οι ειδικοι στους οποιος θα πατε το παιδι σας εχουν συνεχισει την εκπαιδευση τους σχετικα με τον αυτισμο ετσι ωστε αυτα που ξερουν να ειναι προσφατα, τελευταια, επικαιρα; Πως θα τα ξερετε ολα αυτα, ωστε να παρετε σωστα την αποφαση σας που θα πατε το παιδι σας, και ποιος θα του κανει διαγνωση, ποιος θα του κανει συνεδριες, πως θα ειναι αυτες οι συνεδριες, βασισμενες σε ποιες τελευταιες ανακαλυψεις; Δεν θελω να σας τρομαξω ή να χαλασω την προσπαθεια σας αλλα αν ειναι να κανετε ενα τετοιο βημα πρεπει να το κανετε οσο ποιο σωστα γινεται με ολες τις παραμετρους υπ'οψην σας. Διοτι αν δεν γινει σωστα, θα χαραμησετε απλως χρονο και προσπαθεια χωρις να προκειψει ενα ουσιαστικο αποτελεσμα που θα βοηθησει πραγματικα τα παιδια σας.

Star 

like1

Περισσότερες πληροφορίες

Εικόνα Μαρκέλλα

Με ενδιαφέρουν τα όσα γράφεις. Ισχύουν όμως για όλους όσους είναι στο φάσμα; Θα ήθελα περισσότερες εξηγήσεις πάνω στο πώς σκέφτεται ένα άτομο με αυτισμό και τι πρέπει να έχω υπ'όψη μου σαν γονιός για να βοηθήσω αποτελεσματικά το παιδί μου.

like5

'Ολοι για όλους

Εικόνα Angela Papastavrou

Συμφωνώ απολυτα με αυτά που γράφεις Πέρλα και αυτές είναι και οι δικιές μου ανησυχίες . Το θέμα είναι ΕΔΩ, να μαζέψω σαν δεδομένα, τι υπάρχει για τον αυτισμό και μετά ήθελα να σχολίαστεί, τι είναι το κάθένα, τι εμπειρίες έχει ο κάθε γονιός από το κάθένα από τα κέντρα αυτά, τι θα πρέπει να προσέξουμε, τι τι τι!!! Πιθανόν να υπάρχει ανάμεσά τους ένα κέντρο Χ από το οποίο μερικοί γονείς έχουν μεγάλο παράπονο απο αυτό και είναι, ας πουμε απαράδεχτη η συμπεριφορά του κέντρου απέναντι στις μητέρες ή στα παιδιά. 'Ομως κάποιος απο μόνος του να μην μπορούσε να κανει ή να μην ήθελε, γιατί το θεωρούσε ανωφελο, να κάνει μια μεμονομένη καταγγελία. Αν όμως τελικά οι γονείς αποδειχτουν 5 ή 10 τότε η καταγγελία θα έχει νόημα και το κέντρο Χ θα αναγκαστεί ή να κλείσει ή να συμμορφωθεί, οπότε θα έχουμε όφελος ΟΛΟΙ !!! Σκοπός είναι να κάνουμε κάτι ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!! 'Ετσι ξεκίνησε η ιδέα μου, για ενημέρωση και συλλογή πληροφοριών, καταρχήν για να ξερουμε ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ και έπειτα ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ και ΑΝ και ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ αυτό λειτουργεί καλά ή οχι!!! Ελπίζω να βρω ανταπόκριση και να βοηθήσετε ΟΛΟΙ σε αυτή μου την ενέργεια!!! Αλλωστε μέχρι σήμερα ΕΣΕΙΣ με τα μηνύματά σας μου έχετε δώσει όλες αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες που έχω συλλέξει και τις ξαναμοιράζομαι μαζί σας .... ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!

Σας ευχαριστώ όλους,
Αγγελική

like4

Παρακαλώ απαντήστε όλοι

Εικόνα ΕλένηΚ
Θα συμφωνήσω και εγώ μαζί σου και θα ζητήσω τη βοήθεια και τη γνώμη όλων για να δω αν μπορώ να βοηθήσω κι εγώ με τη σειρά μου. Είμαι εργοθεραπευτρια, προτιμώ να εργάζομαι με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού εδώ και 8 χρόνια (κυρίως στην πρώιμη παρέμβαση) και κάνω μεταπτυχιακές σπουδές (Μαστερ) στην ειδική αγωγή των παιδιών με αυτισμό (είμαι στο τέλος του 2ου χρόνου). Σκέφτομαι να κάνω ως πτυχιακή εργασία, μία σελίδα στο ίντερνετ, για τους γονείς παιδιών με αυτισμό που να αναφέρεται σε χώρους, επαγγελματίες, "ειδικούς" στον αυτισμό, περιλαμβάνοντας δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, βιβλιογραφία κλπ. Καταλαβαίνω τους περιορισμούς που μπορεί να έχει αυτό και μερικοί είναι αυτοί που ανέφερες στο μήνυμά σου. Σκέφτομαι να συμπεριλάβω σημείο για τα σχόλια των γονέων και είμαι ανοιχτή σε όλες τις προτάσεις. Πριν ξεκινήσω όμως να κάνω αυτή τη χρονοβόρα έρευνα και πριν σας ζητήσω και τη δική σας γνώμη για το πώς θα έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να αποδείξω στο αγγλικό πανεπιστήμιο πως μία τέτοια έρευνα θα ήταν χρήσιμη για τους γονείς παιδιών με αυτισμό στην Ελλάδα. Γι'αυτό, παρακαλώ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΚΆΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΌ ΚΑΙ ΑΣΠΕΡΓΚΕΡ στείλτε μου ένα μήνυμα απαντώντας εδώ ή αν θέλετε την προσωπική μου διεύθυνση, ενημέρωστε με και θα σας τη γράψω σε επόμενο μήνυμά μου. Η ερώτηση είναι: Πιστεύετε θα ήταν χρήσιμη μία σελίδα στο ίντερνετ για ενημέρωση των γονέων με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού; Όσο περισσότεροι απαντήσουν πως χρειάζεται η έρευνα, τόσο πιο σίγουρο θα είναι πως θα μπορέσω να την κάνω. Θα χαρώ να απαντήσω σε δικές σας ερωτήσεις αν έχετε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας. Ελένη
like2

Προς Αngela

Εικόνα Panic
Μου φαινεται ωραια ιδεα αυτη που κανεις Αngela. Ευχαριστουμε. Μηπως θα μπορουσατε να πειτε και ποια απ αυτα τα κεντρα ειναι τα καλυτερα; Αν βαζατε διπλα απο το καθενα ενα σχολιο θα ηταν καλυτερα νομιζω. Αντιλαμβανομαι βεβαια οτι μπορει να μην μπορει να γινει αυτο... Ηδη καταλαβα απ' αυτα που ειπες στο "Ανασκοπηση δυο χρονια μετα" οτι εισαι ευχαριστημενη απο το κεντρο στο Κορωπι. Ποια θεωρουνται τα καλυτερα κεντρα με βαση αυτα που αναφερει η star και με τα οποια συμφωνεις και συ; Με βαση αυτα δηλαδη: - Ξερουν τι ειναι ο αυτισμος - Εχουν ειδικευτει στον αυτισμο και οι γνωσεις τους δεν ειναι 10 με 15 χρονων πεπαλαιομενες; - Τα ατομα που εχουν προσλαβει και δουλευουν στα κεντρα αυτα εχουν μια σωστη ειδικευση στον αυτισμο και οχι σε γενικης φυσεως μαθησιακες δυσκολιες; - Οι ειδικοι στους οποιους θα πατε το παιδι σας εχουν συνεχισει την εκπαιδευση τους σχετικα με τον αυτισμο ετσι ωστε αυτα που ξερουν να ειναι προσφατα, τελευταια, επικαιρα;
like0

'Oλα αυτά συν...

Εικόνα Angela Papastavrou
...Συν ότι θα πρέπει το περιβάλλον, ο χώρος, το ωράριο και όλο το προσωπικο (θεραπευτές, νοσηλευτές κλπ) να είναι όλα ευχάριστα στο ίδιο το παιδί , το οποίο καταρχήν θα πηγαίνει εκεί κάθε μέρα με χαρά και θα σημειώνει μακροπρόθεσμα πρόοδο σε όλους τους τομείς (αυτοεξυπηρέτηση,γνώσεις κλπ)!!! Συν ότι θα πρέπει να υπάρχει καλή συνεργασία του κέντρου με τους γονείς και διαρκή ενημέρωση, αλλά και εκπαίδευση των γονέων, μιας και εκείνοι έχουν το παιδί τις περισσότερες ώρες της ημέρας μαζί τους!!! Δεν μπορώ να εκφερω γνώμη για τα παραπάνω κέντρα για τον λόγο ότι δεν έχουμε εμπειρία απο όλα αυτά παρά μόνο απο το πρώτο στο Κορωπί. Άλλωστε λόγω της άσχημης οικονομικής μας κατάστασης και του περιβόητου ΙΚΑ μας, δεν θα ημασταν σε θέση να πληρώνουμε ένα ακριβό ιδιωτικό κέντρο, άρα και τα οικονομικά του καθενός είναι ένα άλλο σοβαρό κριτήριο επιλογής, δυστυχώς!!! Αν κάποιος γονέας θέλει να εκφράσει την γνώμη του είναι ελεύθερος να το κάνει, αν και αυτό είναι λίγο υποκειμενικό, δηλαδή ένας μπορεί να έμεινε ικανοποιημένος απο το Χ και ένας άλλος οχι, γνώμη μου είναι πάντα να δοκιμάζεις μόνος σου και να βγάζεις τα δικά σου συμπεράσματα!!! Προσωπικά, σκέφτηκα να αναλάβω τον τομέα της συγκέντρωσης στοιχείων, για το τι υπάρχει τελικά, απο δημόσια και ιδιωτικά , που το θεωρώ πρωτεύον ζήτημα (ειδικά όταν έχεις πρωτοπάρει την γνωμάτευση και είσαι εντελώς άσχετος ακόμη και με τον όρο "Κέντρο Ημέρας", σε διώχνουν με "τρόπο" απο το σχολικό πλαίσιο που είσασταν ως "παρείσαχτοι" και κοιτάς το παιδί σου με απόγνωση και αναρωτιέσαι "και τώρα που πάμε;;;")και έπειτα ο καθένας μετά απο δική του έρευνα να τα αξιολογήση κατάλληλα!!!
like0

Λίστα με Κέντρα για τον αυτισμό

Εικόνα annag

ΚΝΑΠ (Κέντρο νευροεξελικτικής αγωγής παιδιού & Κέντρο Hμέρας) Υπεύθυνη: Μαριέττα Μυλωνοπουλου Διεύθυνση: Αλ. Παπαναστασίου (Βασ. Παύλου) 107, 18533 Καστέλλα Πειραιάς

Εμείς πηγαίνουμε σε αυτό το Κέντρο και θεωρώ ότι είναι πολύ καλό.

like1

Για την ΕλένηΚ

Εικόνα Angela Papastavrou
Καλή μου, πάντα η γνώση και μάλιστα ολη μαζεμένη και συμμαζεμένη σε ένα σημείο προσιτό σε όλους, είναι το πιο χρήσιμο πράγμα!!! Αν πρόσεξες αυτό προσπαθούμε να κάνουμε όλοι εμείς, μέσα απο αυτο το site του NOESI.gr. Τώρα αν θέλεις να κάνεις απο την αρχή κάτι καινούργιο, προσωπικά με χαρά μου να σου δώσω τα στοιχεία που έχω συλλέξει τόσα χρόνια να τα δημοσιεύσεις και εκεί. Σε όσο περισσότερα μέρη αυτά φαίνονται τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να τα δει κάποιος και να βοηθηθεί!!! Φιλικά, Αγγελική
like3

Προχώρα...

Εικόνα Τζουλια
Ελενη μου, ό,τι και να κάνεις θα είναι σίγουρα θαυμαστό!! Θεωρώ οτι είναι επιτακτική ανάγκη να κάνεις την ιστοσελίδα που λες. Είμαι σίγουρη οτι θα βάλεις τον καλύτερο σου εαυτό! Το ξέρω από προσωπική εμπειρία!!
like0

Και βέβαια!

Εικόνα Atsival
Όσο πιο πολλές πληροφορίες μαζεμένες τόσο το καλύτερο για όλους εμάς που αναγκαζόμαστε και ψάχνουμε από εδώ και άπό εκεί για ότι υπάρχει για τον αυτισμό. Πληροφόρηση, πληροφόρηση, πληροφόρηση! Αναστασία
like1

ΕλένηΚ

Εικόνα Enlogo
Για την ερώτησή σου (Πιστεύετε θα ηταν χρήσιμη μια σελίδα στο ίντερνετ για ενημέρωση των γονέων με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού). Θα 'θελα να ρωτήσω: -Τί ακριβώς απ' αυτά που σκέφτεσαι, δεν καλύπτει το noesi? Λες οτι "σκέφτεσαι να συμπεριλάβεις σημείο για τα σχόλια των γονέων". Εδώ, δεν είναι απλά σημείο. Είναι το 50% του noesi οι γονείς, και υπάρχει αληλεπίδραση. Προσωπικά πιστεύω στην αξία των στοιχείων που δείνουν οι γονείς, μια και είναι οι συνεχείς και πιο στενοί παρατηρητές των παιδιών. Αν σε μια ιστοσελίδα δεν υπάρχει δυναμικά (όπως εδώ)το φίλτρο του Λόγου των γονιών, όλα μπορεί να καταλήξουν ανακοινώσεις. Λάβε υπ' όψιν σου ότι η υπερπληροφόρηση μπορεί κάποιες φορές να καταλήξει σε μη-πληροφόρηση.(ένα βουνο από στοιχεία που πολύ συχνά δε συμφωνούν μεταξύ τους). Λυπάμαι. Στην ερώτησή σου δεν θα απαντήσω ΝΑΙ. Το βλέπω σαν κάτι που δεν είναι συσπείρωση, άλλα μάλλον το αντίθετο. Γιατί δε σε βρήσκω στην κοινότητα? (Προφίλ κ.λ.π.)
like2

Κέντρο Ημέρας στην Γλυφάδα;;;

Εικόνα Angela Papastavrou
Φίλη μου με ρώτησε αν κάποιος απο σας γνωρίζει ιδιωτικό κέντρο για αυτισμό στη Γλυφάδα που να λέγεται ΚΕΝΤΡΟ ΜΠΛΑΖΑΚΗ και τι πληροφορίες έχετε για αυτό, αν είναι καλό κλπ Σας παρακαλώ πολύ όποιος γνωρίζει κάτι να απαντήσει Ευχαριστώ πολύ
like1

Είμαι ανοιχτή σε προτάσεις

Εικόνα ΕλένηΚ.
Κατ'αρχήν να ευχαριστήσω όλους όσους απάντησαν στο μήνυμά μου και για την ενθάρρυνση αλλά και τα καλά σας λόγια. Θα ήθελα να δώσω παραπάνω πληροφορίες απαντώντας συγχρόνως στον/στην enlogo: Πρόσφατα "ανακάλυψα" το χώρο αυτό, και μιας και είναι χώρος για γονείς δίστασα αρχικά να βάλω πολλές πληροφορίες για μένα, για να μην θεωρηθεί διαφήμιση. Θα φροντίσω να προσθέσω το προφίλ μου το συντομότερο. Όσον αφορά την έρευνα για χώρους που απευθύνονται σε παιδιά με αυτισμό: δεν διαφωνώ σε κάτι από αυτά που λες, εγώ θα ήθελα να μπορέσουμε να κάνουμε μία ομαδική δουλειά! σκέφτηκα αυτό το θέμα για την πτυχιακή μου εργασία, ώστε να μπορέσω να προσφέρω κάτι στους γονείς των παιδιών στο φάσμα. Δεν αποκλείω μία συνεργασία με τη "Νόηση" αν αυτός είναι ο πιο σωστός τρόπος, (αν βέβαια αυτό μου προταθεί). Αν πάλι, πολλοί γονείς πιστεύουν ότι καλά θα έκανα να ασχοληθώ με κάποιο άλλο σημαντικό θέμα κι ότι η πληροφορίες για χώρους καλύπτονται εδώ, είμαι ανοιχτή σε προτάσεις. Μέσα στο καλοκαίρι πρέπει τουλάχιστον να ξέρω το θέμα μου και θα αφιερώσω τουλάχιστον ένα χρόνο έρευνα σε όποιο θέμα επιλέξω. Σκεφτείτε αν θέλετε/χρειάζεστε να επωφεληθήτε από μία ιδιωτική πρωτοβουλία, (μιας και το κράτος δεν προσφέρει την απαιτούμενη πληροφόρηση. - Στην προηγούμενη εργασία μου είδα τί προσφέρει το κράτος από πληροφόρηση στην Αγγλία κι έτσι αποφάσισα να βοηθήσω στην ανάγκη για ενημέρωση των γονέων εδώ). Γνωρίζοντας τώρα τον "ιστοχώρο" σας, βλέπω ότι οι πληροφορίες που έχετε ήδη μαζέψει είναι αρκετές, πάνω στο ποιοι χώροι υπάρχουν, με κάπως λιγότερα σχόλια για το τί πιστεύουν οι γονείς για κάθε χώρο. Εγώ σκεφτόμουν να οργανώσω τέτοιες πληροφορίες, να συμπεριλάβω και τις προσεγγίσεις που χρησιμοποιούν στον κάθε χώρο, θετικά και αρνητικά (πχ ύπαρξη σχολικού) των χώρων και σίγουρα προσωπικές μαρτυρίες από γονείς. Σκέφτηκα μάλιστα την προώθηση καρτών με το e-mail του διαδικτυακού χώρου για τους γονείς (πχ "Noesi.gr" ώστε όλοι οι γονείς να γράφουν τη γνώμη τους και όχι οι ευχαριστημένοι, επειδή τους "παροτρύνουν" οι χώροι. Σίγουρα οι δυσαρεστημένοι γονείς είναι σε δύσκολη θέση αλλά πρέπει οπωσδήποτε να μαθευτεί η αποψή τους γιατί είναι και η πιο σημαντική! Οπότε, δεν έχουν παρά να γράφουν στο τέλος της συνεργασίας τους με το χώρο, ώστε να βοηθήσουν τους υπόλοιπους. Νομίζω πως στην Ελλάδα έχουμε μάθει να μην περιμένουμε πολλά, ειδικά από το κράτος, Τουλάχιστον όμως για τους ιδιωτικούς χώρουςθα έπρεπε να είναι αλλιώς και μιας και δεν υπάρχει έλεγχος από κανέναν, ίσως ένα τέτοιο σύστημα "Παραπόνων" έδειχνε σε γονείς την αξία κάποιου χώρου: Αν δηλαδή μπαίνοντας στην έισοδο, βρίσκεις την κάρτα για τα σχόλιά σου στο διαδίκτυο (όπως το κουτί παραπόνων παλιότερα) τότε το κέντρο μάλλον είναι φιλικό προς τους γονείς. Ξεκαθαρίζω και πάλι πως είμαι ανοιχτή σε σχόλια και προτάσεις, αν και σας ανακάλυψα κάπως αργά και έτσι πιέζομαι λίγο χρονικά για να αποφασίσω. Φιλικά ΕλένηΚ
like1

Θα ήταν χρήσιμο

Εικόνα Κατρινα.π
θα ηταν πολυ χρησιμο για ολους εμας που θελουμε να μαθουμε ... Η γειτονισα και φιλη μου πια,εχει κορη 4 χρονων με αυτισμο. Η κοπελα ειναι ξενη, χωρις χρηματα με πολυ ασκημο γαμο και χωρις ενημερωση για τον αυτισμο. Δεν ξερουμε που να απευθηθουμε, μενουμε επαρχια.
like0

Αναπηρικά αυτοκίνητα

Εικόνα ελενη αραμπου

Γνωρίζει κάποιος αν τα αναπηρικά αυτοκίνητα τα πιάνει το τεκμήριο;

like0

Προχώρα κούκλα μου...

Εικόνα ΜΑΡΙΑ

Προχώρα κούκλα μου.... μαζί σου!!!!!

like1

Ιδρύματα για σύνδρομο Άσπεργκερ

Εικόνα Αικατερίνη Αβραμικου

Καλησπέρα. Θα μπορούσατε να με ενημερώσετε τι ιδρύματα υπάρχουν στην Ελλάδα για παιδιά  με σύνδρομο Asperger; Εννοείται για μόνιμη φιλοξενία;

Σας ευχαριστώ.

like1

Θα ήθελα κι εγώ να μάθω

Εικόνα Ταξιδιάρα Ψυχή

Θα ήθελα κι εγώ να μάθω παρακαλώ

like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.