Προτείνετε έναν παιδοψυχίατρο για διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών

Εικόνα Βάνα

Καλημέρα την βοήθεια σας σας παρακαλώ. Έναν παδοψυχιατρο να μου προτείνετε για το παιδί μου το χρειάζομαι σε δημόσιο νοσοκομείο είναι 13 ετών. Για διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών μου το ζητάει το ΚΕΣΥ. Ευχαριστω εκ τον προτέρων.

Σχόλια

Κάτι δεν βγάζει νόημα σε αυτή την περίπτωση!

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Τα ΚΕΣΥ πρώην ΚΕΔΔΥ, μονάδες του Υπουργείου Παιδείας με διεπιστημονικές ομάδες αξιολόγησης μαθησιακών αναγκών σας ζητούν χαρτί ψυχιάτρου για διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών;;;

Μήπως η παραπομπή σε γιατρό αφορά αξιολόγηση από τα ΚΕΠΑ;

like2

Πλέον τα ΚΕΣΥ δεν ειναι διεπιστημονικές μονάδες

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Πλέον τα ΚΕΣΥ δεν ειναι διεπιστημονικες μοναδες, δεν συμπεριλαμβάνονται πλέον Ψυχίατροι στις επιτροπές.

Χάσαν αυτή τη μορφή από όταν γίναν ΚΕΣΥ.

Οπότε ζητάνε έτοιμη αξιολόγηση από παιδοψυχίατρο για να πάρουν την απόφαση και τις κατευθύνσεις.

Φοβερά πράγματα όμως στην πραγματικότητα.

like1

κα Παυλίδη, παιδοψυχίατρος

Εικόνα Ιωάννα

Καλησπέρα. Είναι η κα Παυλίδη Βίκυ πολύ καλή παιδοψυχίατρος. Είναι στην Νέα Ιωνία το ιατρείο της. Αν σας ενδιαφέρει να σας στείλω το τηλέφωνο. Μπορείτε να την βρείτε και στο facebook.

like2

Ψυχίατροι στα ΚΕΔΔΥ

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

, κάνετε λάθος, δεν υπήρχαν ποτέ ψυχίατροι στα ΚΕΔΔΥ. Ως προς τον διαγνωστικό τους ρόλο δεν νομίζω ότι άλλαξε ο τρόπος λειτουργίας της διεπιστημονικής ομάδας λόγω αλλαγής σε ΚΕΔΥ — εκτός αν εννοείτε ότι είναι υποστελεχώμενα. 

Και δεν απαιτείται (συνίσταται) παιδοψυχίατρος για διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών.

, δείτε αυτό το link:

like2

Το ΚΕΣΥ έχει διεπιστημονική

Εικόνα Tzortzak

Το ΚΕΣΥ έχει διεπιστημονική ομάδα, στην οποία όμως δεν περιλαμβάνεται παιδοψυχίατρος συνήθως. Οπότε αν ένα παιδί εξεταστεί από την ομάδα του ΚΕΣΥ και υποψιαστούν συγκεκριμένα πράγματα (π.χ. αυτισμός) τότε παραπέμπουν σε παιδοψυχίατρο. Δε ζητάνε παραπομπή σε παιδοψυχίατρο για  μαθησιακές δυσκολίες (π.χ. δυσλεξία κ.λ.π.)

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.