Πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον τους τώρα!!!

Εικόνα Angela Papastavrou
Σας παραθέτω απόσπασμα από το άρθρο που διάβασα σήμερα στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"! Με αφορμή αυτό το άρθρο και με ό,τι γνωρίζουμε γενικώς για τα ιδρύματα μπαίνω σε σκέψεις άσχημες...! Κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους για τα άτομα με σοβαρές αναπηρίες, για τα άτομα που όταν ενηλικιωθούν δεν είναι σε θέση να ζήσουν μόνα τους! Τι; Δεν ξέρω, ξέρω όμως πως θα πρεπει από τώρα να κάνουμε κάτι γιατί όλα γίνονται με αργούς ρυθμούς και πως δεν πρέπει μόνο να κοιτάμε το σήμερα των παιδιών μας αλλά να προβλέψουμε και να προνοήσουμε για το μέλλον τους! Διαβάστε πως έχει η κατάσταση σήμερα για να σκεφτούμε τι μπορεί να γίνει με την συμβολή όλων μας! "...Ζητείται ελπίς για 35 παιδιά" Οι ψυχίατροι του υπόδιάλυση Νταού δεν δίνουν εξιτήρια αν δεν διασφαλιστούν συνθήκες αποασυλοποίησης. Πόλεμος με θύματα 35 παιδιά έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο υπουργείο Υγείας και στους γιατρούς του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, μετά την τραγική κατάληξη τριών ασθενών που μετακινήθηκαν από το Νταού Πεντέλης σε ξενώνες, στο πλαίσιο της αποασυλοποίησης... Επίσης Διαδικτυακή πύλη για την υγεία στην ελληνική γλώσσα εγκαινίασε ο επίτροπος αρμόδιος για την υγεία και τη διατροφική ασφάλεια κ. Μάρκος Κυπριανού παρουσία του υπουργού Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου. Η ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας είναι: http://health.europa.eu εκεί αναφέρει μεταξύ άλλων : "...Το άρθρο 26 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνωρίζει "το δικαίωμα των ατόμων με ειδικές ανάγκες να επωφελούνται μέτρων που θα τους εξασφαλίζουν την αυτονομία". Τα άτομα με αναπηρία και χρόνια προβλήματα υγείας αντιπροσωπεύουν σήμερα πάνω από το 15% του πληθυσμού της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε πολλά ζητήματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία. Βασικός στόχος θα πρέπει να είναι τα άτομα αυτά να μπορούν να ανταποκρίνονται στον ρόλο τους ως πολιτών και, σε προσωπικό επίπεδο, να έχουν τις ίδιες επιλογές και τη δυνατότητα να ρυθμίζουν τη ζωή τους όπως τα υγιή άτομα. Η διασφάλιση της εύκολης πρόσβασης και της κοινωνικής ένταξης πρέπει να αποτελούν τον γνώμονα των σχετικών δράσεων. Η βελτίωση της πρόσβασης στη μακροχρόνια περίθαλψη και στις υπηρεσίες στήριξης συγκαταλέγεται μεταξύ των άμεσων προτεραιοτήτων. Άλλοι παράγοντες που θα πρέπει επίσης να εξεταστούν είναι η μείωση της επιβάρυνσης που συνεπάγονται οι ασθένειες, η άμβλυνση των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών τους και ο περιορισμός των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας. Η μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού, η εξάλειψη των διαφόρων εμποδίων, η διευκόλυνση της κινητικότητας και η αξιοποίηση της τεχνολογίας των πληροφοριών αποτελούν τους βασικούς στόχους στο συγκεκριμένο τομέα..." Διαβάζοντας αυτά κάνω μια ευχή: "Μακάρι όλα αυτά να γίνουν κάποια μέρα πράξη στην Ελλάδα της Ευρωπαικής Ένωσης"! Αγγελική

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.