Μία καρδιά που πλάστηκε να αγαπά ...και όμως δεν αγαπά

Εικόνα Kari
Ολοι εμεις νομιζουμε πως το μεγαλυτερο κακο ειναι μια αναπηρια ομως αυτο που ειναι αληθινα κακο και σοβαρο ειναι μια καρδια που πλαστηκε να αγαπα ... και ομως δεν εμαθε ποτε να αγαπα. Η δοκιμασια στους ανθρωπους δεν προερχεται απο μια εγκεφαλιτιδα, νοητικη στερηση κ.λπ. αλλα απο το γεγονος οτι αυτα τα ατομα απορριπτονται και αυτο ειναι το χειροτερο. Η μεγαλυτερη θλιψη ειναι το να απορριπτεις καποιον, ειναι μια τρομερη ασθενεια της ψυχης. Δεν μαθαμε να αποδεχομαστε και να σεβομασε καποιον ακριβως οπως ειναι ή απλα επειδη ειναι ενα ακομα ανθρωπινο πλασμα. Πολλες φορες η μεταχειριση που επιφυλασσουμε στους αναπηρους και στερημενους ανθρωπους δεν τους τιμα, τους απομονωνει και καμια φορα τους στερει ακομα και την γονικη αγαπη και τρυφεροτητα. Τους αρνειται το δικαιωμα να ειναι σημαντικοι στη ζωη τους. Ισως το κανουμε απο αγνοια και φοβο, το να αγαπας και να σεβεσαι ειναι κατι που μαθαινεται και οι αξιες καμια φορα πρεπει να κριθουν και να αλλαξουν και αυτο ειναι κατι πολυ δυσκολο. Η ταλαιπωρια ειναι μερος της ζωης και μεσα απο αυτες τις δοκιμασιες συμφιλιωθηκαμε με τις ετικετες, με το αισθημα αποτυχιας και με την μοναξια που στην αρχη την σηκωνουμε σχεδον μονοι μας με την αισθηση της απωλειας και αργοτερα με την περιορισμενη υπομονη που μας οδηγει στην εξαντληση των δικων μας αποθεματων. Συνειδητοποιω πως αρνηθηκα την "κοινωνικη ορθοτητα", το να εχεις ενα παιδι που δεν μοιαζει και δεν συμπεριφερεται οπως αρχικα θα θελαμε δεν σημαινει πως εμεις ειμαστε ανεπαρκεις ως γονεις αλλα ουτε πως το παιδι αυτο δεν εχει δικαιωμα στην ζωη οπως ολος ο κοσμος.

Σχόλια

Το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής...

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Ολοι εμείς που ζουμε με ΑμΕΑ μάθαμε να επιβιώνουμε σε αντίξοες συνθήκες. Μάθαμε να αγαπάμε με την πραγματική έννοια του όρου, να θυσιαζόμαστε, να "καταπίνουμε", να παραβλέπουμε ή να κάνουμε πως δεν βλέπουμε ! Μακάρι οι κοινωνίες να διδαχτούν να δέχονται το διαφορετικό -όποιο και να ναι αυτό- αλλά όπως πολύ σωστά γράφει η φίλη μου η Κική, το να αγαπάς και να σέβεσαι είναι κάτι που μαθαίνεται και δυστυχώς δεν αλλάζει εύκολα !
like2

Η ζωή μου έμαθε να αγαπώ...

Εικόνα συντακη
Η ζωή μου έμαθε να αγαπώ τους ανθρώπους με κάθε διαφορετικότητα. Μου απέδειξε κάτι, όμως, που είναι πιο σημαντικό. Αναπηρία υπάρχει στην ψυχή κάποιων ανθρώπων κι όχι στη διαφορετικότητα κάποιων άλλων. Στην καθημερινότητά μου, λόγω της επαγγελματικης μου ταυτότητας, οι άνθρωποι που με κάνουν να χαμογελώ, ακόμη και τις μέρες που έχω σοβαρά προβλήματα, είναι αυτοί που κάποιοι λένε "ΑΜΕΑ", κάποιοι άλλοι ανθρώπους με αναπηρία ή με διαφορετικότητα. Με τα χρόνια έμαθα να τους αντιμετωπίζω, όπως οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο της κοινωνίας μας και έτσι μπορεσα να ανοίξω ένα δρόμο αλληλοβοήθειας, φιλίας και αγάπης. Σε κάθε άνθρωπο που δεν μπορεί να αποδεχτεί τη διαφορετικότητα ενός ατόμου, είτε αυτή συμπεριλαμβάνει κάποια "αναπηρία", είτε όχι θα πρότεινα πριν τη σχολιάσει, να ψάξει τι μπορεί να μάθει από αυτή. Η αγάπη που σου δείχνει η αθωότητα της ψυχής τους μπορεί να σου θυμίσει το νόημα της ζωής...
like5

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.