Κάποια πράγματα ίσως κάποτε αλλάξουν

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
Σαββατο βραδυ το καθιερωμενο παρτυ των παιδιων και παλι και ο Οδυσσεας ειναι μεσα στην χαρα. Συμμετεχει, διασκεδαζει, πηγαινει πισω απο την κονσολα του DJ και κανενας δεν τον αισθανεται ως "παραφωνια". Ποτε ο Οδυσσεας δεν αποκλειστηκε απο καπου, ειναι παντα μαζι μας αναποσπαστο κομματι μας και οι φιλοι των παιδιων τον αποδεχονται ετσι οπως ειναι... τουλαχιστον οι περισσοτεροι. Υπαρχει λοιπον ενας ο οποιος ηρθε πρωτη φορα στο παρτυ, 9 ετων, και οπως "καρφωσε" αλλος συμμαθητης στον 9χρονο γιο μου πλησιασε τον Οδυσσεα και του ειπε, "Φυγε γιατι βρωμας βλακα"! Εδω ειδα ποσο τελικα ρολο παιζει οταν οι γονεις ειναι ανοιχτει με τα παιδια τους και καταρριπτουν προκαταληψεις και ταμπου. Διαδραματιστηκε λοιπον σκηνη Ελληνικου κινηματογραφου... Πιανει τον φιλο του απο τον γιακα του πουκαμισου και του λεει"Εμας η μανα μας δεν μας εχει μαθει να σκεφτομαστε ετσι! Την επομενη φορα που θα ξαναμιλησεις ετσι για τον αδερφο μου ή για οποιονδηποτε εχει προβλημα θα σε λιωσω! Αυτο ηταν το πρωτο και τελευταιο παρτυ που ηρθες!". Και εγω αισθανομαι περηφανη που ισως καποια μερα καποια πραγματα αλλαξουν.

Σχόλια

Ελπίδα..

Εικόνα Ιουλία Σαββα
Και εγώ αισθάνομαι υπερήφανη ως γυναίκα, επειδή αγαπητή Ελπίδα υπάρχουν μάνες σαν εσένα... Με πολλή εκτίμηση
like1

Eλπιδα

Εικόνα ανώνυμο
Διαβαζω ενα βιβλιο αυτες τις μερες και πολυ σε σκεφτομαι,γιατι αντικατοπτριζει τη δικια σου σταση ζωης. Λεγεται 'Ατομα με ειδικες αναγκες και οι γονεις τους' του Λεο Μπουσκαλια εκδοσεις Γλαρος. Με τρομαζει ομως καποιες φορες,διοτι βλεπω "φωτογραφιες" της ζωης μου σημερα,τραβηγμενες απο αυτον τον ανθρωπο πολλα χρονια πριν,οταν ημουν ακομα μικρο παιδι. Σ'ευχαριστω που μου τα 'χες ψαλλει παλιοτερα. Αννα
like1

Αννα

Εικόνα Ελπιδα
Αννα μου,δεν τα ψαλω σε ανθρωπους απλα εχω το ελαττωμα να λεω τις σκεψεις μου ακριβως οπως ειναι και αντιλαμβανομαι οτι πολλες φορες βγαζω το δασκαλιστικο μου χωρις να το θελω.Το να εισαι γονιος παιδιου με ειδικες αναγκες ειναι διαχρονικο και φανταζομαι οτι ειναι κοινη εμπειρια για ολους .Αυτο που διαφοροποιει τα πραγματα ειναι ο τροπος που παιζεις το παιχνιδι και εμενα δεν με ενδιαφερει η μαχη αλλα ο πολεμος.Τι και αν περασε δεινα ο Οδυσσεας τελικα εφτασε στην Ιθακη του.Δεν επιτρεπω στον εαυτο μου να λυγισει ,να δειλιασει,να παθει καταθλιψη γιατι δεν θελω να κλαψω ποτε για χρονια που εχασα.Οσο για τον Μπουσκαλια εχω διαβασει πολλα βιβλια του αλλα οχι αυτο.Μια καλη προταση για το καλοκαιρι λοιπον.
like3

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.