Καλημέρα Ελλάδα,... σου ζητώ βοήθεια... είμαι και εγώ παιδί σου...

Εικόνα Kari
"Καλημέρα Ελλάδα,...Ελλάδα, θυμήσου. Πρέπει και εσύ να μάθεις να αγαπάς..." Το θυμάστε αυτό το τραγούδι; Δεν έχω πάψει να το τραγουδώ από την στιγμή που ξεκίνησε η κόρη μου τα προνήπια. Το παιδί δεν μπορεί να εγκληματιστεί και η διευθύντρια προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας διώξει αντί να μας βοηθήσει να ενταχθούμε πιο εύκολα... Δυστυχως απο τη στιγμη που πρεπει να φυγω απο κοντα της ξεκιναει ενα θριλερ. Αυτο δεν το κανει μονο στο σχολειο αλλα σε καθε επαφη με ενα ξενο περιβαλλον και επειδη το γνωριζα ζητησα την επιεικεια τους μα αν την ειδατε εσεις, αλλο τοσο την ειδα και εγω. Γενικα ειναι πολυ ησυχη μεσα στην ταξη και δεν ενοχλει κανενα, απλως εχει διαταραχες προσαρμογης και δεν μπορει να κανει ευκολη ενταξη. Χρειαζεται περισσοτερο χρονο απο τα αλλα παιδακια αλλα η διευθυντρια φροντιζει καθε μερα να με διωχνει στις 08.30 τονιζοντας μου πως δεν μπορει να ενταχθει και καλυτερα να την κρατησουμε σπιτι παρα να το βοηθησουμε το παιδι. Αν καποιος γνωριζει ποια ειναι τα δικαιωματα μας ως γονεις σε ο,τι αναφορα αυτο το θεμα, δηλ τι οριζει ο νομος; Μπορω να καθομαι καθε μερα λιγη ωρα μαζι της απο την στιγμη που πρεπει να κλεισει η πορτα του σχολειου με βασικη προϋποθεση πως το παιδι δεν εχει νοητικη στερηση, δεν ειναι επιθετικη και δεν δημιουργει καμια ενοχληση μεσα στην αιθουσα; Η μικρη απλως εχει καποιες φοβιες που χρειαζεται περισσοτερη βοηθεια απο τα αλλα παιδακια, τοσο κακο ειναι τελικα;;; Βοηθεια! Τι να κανω; Που μπορω να απευθυνθω; Καλημερα, Ελλαδα....

Σχόλια

Ραπάρισμα - Στάση ζωής

Εικόνα mairipapa
Kαπως ετσι αγαπητη Kari γινεται η ενταξη μας στην "αφρικανικη" ηπειρο, με αργα και σταθερα βηματα. Και εκει εσυ πρεπει να κανεις τις πιο σωστες επιλογες για τον ψυχικο κοσμο του παιδιου σου. Τα υπολοιπα μεσω e-mail. Μ.Π.
like1

Bοήθεια από ειδικό

Εικόνα Angela Papastavrou
Κική μου γεια σου, διάβασα το νεο σου βιολόγιο και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η στάση της διευθύντριας! της έχεις αναφέρει την γνωμάτευση της κόρης σου; Αν ναι φέρεται σαν να θέλει να σας διώξει και να αποποιηθεί της ευθύνης της και εάν όχι φέρεται σαν αδιάφορη! και στις 2 περιπτώσεις είναι λάθος η συμπεριφορά της γιατί σαν παιδαγωγός και διευθύντρια αυτή είναι η δουλειά της, να προσπαθήσει να βοηθήσει τα παιδιά να εγκλιματιστούν πράγμα που όπως μας λες δεν προσπάθησε καν να κάνει! Συμβουλή μου είναι να απευθυνθείς στα ΚΔΑΥ και να πάρεις τηλέφωνο την Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του παιδιού (τηλ.: 8018011177) και να αναφέρεις την περίπτωση για να σε βοηθήσουν με τον τρόπο τους η καθε μιά υπηρεσία! Αμεσα όμως θα πρέπει να δει τη μικρή καποιος παιδοψυχολογος να συζητήσει μαζί της για να καταλάβει τι ακριβώς φοβάται και να την βοηθήσει άσχετα εαν παρακολουθήσει ή όχι τελικά φέτος το προνήπιο. Τα υπόλοιπα τα λέμε με chat ή e-mail.
like2

Mπορώ να δώσω μια ανακούφιση

Εικόνα likavgh
Nομίζω ότι απλώς μπορώ να δώσω μια ανακούφιση, όχι να βοηθήσω για την κυρια με το παρωνύμιο kari. Eίμαι παιδί με ελαφριά νοητική υστέρηση κατατάσσω τον εαυτό μου κι εγώ κάπου επειδή η πάθηση ας το πούμε έτσι μας έχουν πει ότι είμαι κάπου στο μέσον. γνωρίζω από μικρή ότι κάτι συμβαίνει οι γονείς μου δεν μου έκρυψαν τίποτα. έτυχε να διαβάσω το μήνυμα σας και απλός θέλω να σας πω ότι οι δάσκαλοι πολλές φορες δεν έχουν την ευαισθησία που θα έπρεπε κακός για μένα. να μην στεναχωριέστε και να συνεχίσετε την προσπάθεια σας κάντε κουράγιο.
    Η μετάφραση από Greeklish σε Ελληνικούς χαρακτήρες έγινε αυτόματα μέσω της υπηρεσίας All Greek To Me. Επιβάλλεται, προκειμένου το NOESI.gr να είναι λειτουργικό με "αναγνώστες κειμένου" (προγράμματα ηλεκτρονικής ανάγνωσης) για άτομα με προβλήματα όρασης. -- Εκδότης NOESI.gr
nomizo oti aplos mporo na doso mia anakoufisi . oxi na voithiso gia tin kiria me to paronimio kari eimai paidi me elafria noitiki isterisi katataso ton eafto moy ki ego kapou epidi i pathisi as to poume etsi mas exoun pei oti eimai kapou sto meson. gnorizo apo mikri oti kati simbaini oi goneis mou den moy ekripsan tipota. etixe na diavaso to minima sas kai aplos thelo na sas pw oti oi daskaloi polles fores den exoun tin evaisthisia pou tha eprepe kakos gia mena. na min stenaxorieste kai na sinexisete tin prospathia sas kante kouragio.
like4

Κι ύστερα μας λένε για παιδεία...

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Αγαπητή Κική καλησπέρα, σου στέλνω και προσωπικό e-mail, αλλά αυτά που θα γράψω θάθελα να δημοσιευτούν. Διάβασα το νέο "βιολόγιό" σου και ειλικρινά αναρωτήθηκα, εάν έχουν καταλάβει οι δάσκαλοι μας - όλων των βαθμίδων και των αναγκών - ότι το να παιδαγωγείς ένα παιδί, το όποιο παιδί, είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα; Ως πότε τα ΑΕΙ θα παράγουν δασκάλους του 8ώρου και της αγγαρείας; Για να μην ασχοληθώ καθόλου με την πλήρη αδιαφορία της πολιτείας σε ότι αφορά την δωρεάν ειδική εκπαίδευση σε παιδάκια που έχουν ανάγκη για σφαιρική και ολική αντιμετώπιση. Για αυτό το θέμα θα 'θελα να γράψω πολλά και ...πικρά λόγια για μερικούς αρμοδίους αναρμοδιους. Τέλως πάντων. Κράτα γερά Κική, και τελικά όλα θα πάνε καλά. ΜΕ φιλία, Μαίρη
like1

Ελλάδα το μεγαλείο σου

Εικόνα Soula
Απο την στιγμη που ο παιδοψυχιατρος κρινει οτι το παιδι πρεπει να ενταχθει σε κανονικο σχολειο ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ Ε Ρ Μ Η Τ Ι Κ Α ΚΛΕΙΣΤΑ Ε Μ Ε Ι Σ θα τους κανουμε να τα ανοιξουν . θα παιξουν το παιχνιδι οπως εμεις θελουμε. Σε καταλαβαινω. Κουραγιο. Σουλα
like0

Ευχαριστώ

Εικόνα Kari
Αγαπητη Σουλα οντως αυτο εκανα. Τους εβαλα να παιξουν το δικο μου παιχνιδι και λυπαμαι που το λεω ετσι ωμα αλλα με το τσαμπουκα τους επεβαλλα την παρουσια μου μεσα στην αιθουσα. Δεν μπορω να αφησω στην κριση του καθενος την εξελιξη του παιδιου μου και δεν δεχομαι περα απο τους ειδικους καμια συμβουλη και καμια παρεμβαση, απλως τους αφηνω να χορεψουν στο δικο μου το χορο θελοντας και μη. Σε ευχαριστω πολυ για την συμπαρασταση!!!
like2

Όλοι μαζί

Εικόνα Soula
Γεια σου kari! Eιμαι καινουρια στο site. Μεχρι τωρα επικοινωνουσα με το aspergerinfo που ειναι ξενο site. Δεν ηξερα οτι υπαρχει κατι τετοιο στην Ελλαδα. Οι εκπαιδευτικοι εδω δεν ξερουν τιποτα, θελει πολυ προσοχη ποιον ειδικο η ποιο Κεντρο θα διαλεξεις για το παιδι. Απο κει και περα εμεις γινομαστε δασκαλοι και για τα παιδια μας και για τους δασκαλους τους. Δεν μπορεις να φανταστεις τι εχω περασει και τι περναμε ακομα. Φιλια, Σουλα
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.