Χρειάζομαι τη βοήθειά σας

Εικόνα Anonymous User
Εικονίδιο που αναπαριστά ένα νέο 'βιολόγιο' στο NOESI.gr.Φίλες και φιλοι γεια σας. Ειλικρινα ξαφνιαστηκα ευχαριστα οταν ανακαλυψα τη σελιδα αυτη, οπου μεσα στην απανθρωπια που υπαρχει γυρω μας, υπαρχουν ανθρωποι που δε σε ξερουν και ομως προσπαθουν με καθε τροπο να σε βοηθησουν, να σε ακουσουν, να σε συμβουλεψουν.
Νέο "βιολόγιο" στο NOESI.gr!


Εγω μα την αληθεια, ζουσα σε ενα ονειρικο κοσμο. Ίσως η μορφωση μου που δεν ειναι ιδιαιτερη, ισως η ζωη μου που περιστρεφεται γυρω απο το σπιτι και μονο, ισως το μερος οπου ζω - τερμα θεου και ορεινο-πιστευα πως η επιστημη εχει προχωρήσει τοσοοοοοο πολυ, που με τις διαφορες εξετάσεις που κανουμε στην περιοδο της εγκυμοσύνης και μας λενε οι γιατροι ολα καλά, εχουν παψει να υπάρχουν προβλήματα στα παιδια. Δυστυχως διαβαζοντας τα νεα σας, ειδα πως ολα ειναι αλλιως. Αυτο που με προβληματισε ειναι η ιστoρια της Ευτυχίας [ διαβάστε το "βιολόγιο" του μέλους Eftixia με τίτλο "Γειά σας" ] οπου αναφερει οτι το παιδακι της μεχρι 2 ετων ειχε ομαλη αναπτυξη και αργοτερα οι γιατροι διεγνωσαν προβλημα και τρελάθηκα. Εγω εχω ενα μωρακι 9 μηνων, υγιεστατο οπως μου ειπαν οταν γεννηθηκε και ο παιδιατρος που το παρακολουθει. Ομως με αυτα που διαβασα, τιποτα δεν ειναι σιγουρο. Τωρα θα μου πειτε "τι ψαχνεις κυρα μου". Χωρις συμπτωματα, χωρις τιποτα πας να βγαλεις το παιδακι σου αρρωστο, ασε μας στα δικα μας προβληματα... Οχι παιδια δεν ειμαι υποχονδρια. Απλα οταν ημουν 7 μηνων εγκυος χρειαστηκε να παρω φαρμακα και απο τοτε η ηρεμια μου εχει χαλασει, μηπως εβλαψαν το μωρο μου. Επισης ενω ολα καλά με το μικρο, ο γιατρος βρηκε οτι αν και 9 μηνων δεν μπορει οταν ειναι μπρουμυτα να τεντωσει τα χερακια του και χρειαζεται φυσικοθεραπεια. Πηγα αμεσως σε παιδονευρολογο που μου ειπε οτι το παιδακι ειναι καλα και απλά να του κανω γυμναστικη. Μηπως ολα αυτα ειναι μια προχειρη αντιμετωπιση του θεματος;ς Μπορω να κανω κατι αλλο, για να σιγουρευτω[τι ειδους εξετασεις εννοω]; Επισης, θα ηθελα να ρωτησω, πως μπορει- αν μπορει καποιος να δει - τα πρωτα δειγματα αυτισμου σε παιδια κατω του ετους και απο ποια ειδικοτητα γιατρου θα πρεπει να ξεκινησει, τι ειδους εξετασεις χρειαζονται. [αιματολογικες, αξονικες κ.τ.λ.] Αν θελετε μου απαντατε. Ευχαριστω, Δομνα

Σχόλια

Δόμνα γειά σου

Εικόνα ανώνυμο
Δόμνα γεια σου. Καλως όρισες στο "Νόηση". Λυπάμαι που σε τάραξε η ιστορία μου. Ο γιος μου, όπως και τα περισσότερα παιδιά που ταλαιπωρούνται από αυτιστικές διαταραχές μεγάλωσε φυσιολογικά μέχρι τα 2 περίπου. Δυστυχώς κανένας δεν μπορεί να σε πληροφορήσει για το αν το παιδί σου είναι αυτιστικό ή όχι. Οι γιατροί βγάζουν τη διάγνωση από συγκεκριμένα συμπτώματα, όπως επαναληπτικές κινήσεις, διάσπαση προσοχής, κτλ. Όλες οι εξετάσεις του γιου μου βγήκαν καθαρές. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποια εξέταση ή κάποια ειδικότητα γιατρού που να μπορεί να βγάλει διάγνωση πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα. Κράτα την ψυχραιμία σου και μην ανησυχείς άδικα. Μην ταλαιπωρήσεις το παιδάκι σου με εξετάσεις αν δεν το προτείνει ο παιδίατρος. Θα χαρώ πολύ να τα πούμε από κοντά. Ευτυχία
like1

Σε κάθε περίπτωση

Εικόνα miky
Μακάρι να μην έχει τίποτα το παιδάκι σας. Ότι και να συμβαίνει όμως σε κάθε περίπτωση, ο δικός σας ρόλος δεν αλλάζει. Να επικοιννείτε μαζί του όσο περισσότερο μπορείτε. οποιαδήποτε αλληλεπίδραση που το κινητοποιεί ανοίγει δρόμους στο μυαλουδάκι του. Από τη βόλτα στα μαγαζιά μέχρι τα γαργαλητά στον καναπέ και τα παιδικά τραγουδάκια, όλα βοηθάνε. Προσωπική μου άποψη, αλλά και συμβουλή της παιδοψυχίατρου που είδε το παιδάκι μου. Μην αφήνεις το άγχος να σε εμποδίσει να ασχοληθείς με χαρά με το παιδάκι σου. Miranta
like2

μία γνώμη μαμάς

Εικόνα marmar
Ειλικρινά εύχομαι να ανυσυχείτε άδικα. Η γνώμη μου είναι κατα αρχάς να παρατηρήσετε τα άλλα παιδάκια που ξέρετε, πάνω κάτω η ανάπτυξη είναι ίδια στα βρέφη. Ο αυτισμός είναι πάνω από όλα μία διαταραχή της επικοινωνίας.Τώρα, αν με ρωτήσετε θα σας πω ότι ξέρω με σχεδόν απόλυτη βεβαιότητα τι ήταν διαφορετικό στα παιδιά μου όταν ήταν βρέφη.Είναι εύκολο να λέμε ότι είναι μωρά και δεν καταλαβαίνουν.Ακόμα και με το σύνδρομο ασπεργκερ, που εύκολα ξεγελιέσαι, λόγω της υψηλής αντίληψης και της εμφάνισης λόγου, τα συμπτώματα είναι εκεί.Ενοχλούνται στην αγκαλιά, μπορεί ακόμα και να τσιρίζουν με το άγγιγμα , όμως να είναι ήσυχα στο άλλαγμα, γιατί είναι η ρουτίνα τους, να μη τους αρέσει το μπάνιο ή να το ανέχονται αλλά να μη πλατσουρίζουν στη μπανιέρα, δεν κοιτάνε ποτέ στα μάτια, δεν ανταποκρίνονται σε παιγνίδια τύπου κούκου, παλαμάκια, κουπεπέ, δεν ανέχονται τον κόσμο, π.χ. να μπείτε μέσα σε μαγαζί με κόσμο,είναι τόσα πολλά.Εμένα τα παιδιά μου κάποια είχαν κάποια όχι, ο μικρός δεν γέλαγε όταν τον χάιδευα στην αλλαξιέρα μετά το άλλαγμα, δεν γαργαλιότανε, δεν ήθελε πολλά χάδια -μασάζ, δεν έκλαιγε όταν έκανε κακά του ή όταν πείναγε, θυμάμαι ότι με κοίταζε με απορία και δυσφορία όταν του έκανα διάφορα .Ο μεγάλος το αντίθετο, πέθαινε για χάδια και φιλιά και τραγούδια -με κοίταζε μεσ τα μάτια - αλλά μόνο εμένα.Δεν ανεχότανε καθόλου τηνλερωμένη πάνα και έκλαιγε του σκοτωμού για να φάει.Τι να σας πω ήταν και είναι τόσο διαφορετικοί, παρόλο τον αυτισμό τους. Αν ανυσυχείτε και μετά τον χρόνο, απευθυνθείτε σε αναπτυξιολόγο-παιδίατρο να σας κατατοπίσει.Χαρείτε το παιδί σας και χαρείτε αυτούς τους μήνες γιατί είναι μοναδικοί και δεν ξανάρχονται. Καλές διακοπές και αν χρειαστείτε κάτι εδώ θα είμαστε- αλλά ειλικρινά ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΙ να είμαστε .
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.