Φίλοι μου σας χρειάζομαι

Εικόνα Angela Papastavrou
Φώτο του Νεκτάριου. Κλικ για μεγέθυνση.Αγαπητοί μου φίλοι του NOESI.gr, έχουμε ήδη κλείσει χρόνο από την αρχή της τραγωδίας, και λέγω "τραγωδία" την γνωμάτευση και όχι τον αυτισμό τον ίδιο. Άλλες αγωνίες μου καταλάγιασαν και απλά τα πράγματα πήραν τον σωστό δρόμο και άλλες καινούργιες καθημερινά φωλιάζουν πρώτα στην καρδιά και έπειτα στο μυαλό μου, και αυτά τα δύο σε μένα σπάνια συνεργάζονται και συμφωνούν, έτσι υπάρχει μιά διαρκής "πάλη" μέσα μου!!! Σκέψεις για το μέλλον για το τί άλλο καλύτερο υπάρχει και τί άλλο θα μπορούσα να του προσφέρω με τα μέσα που διαθέτω, τα οποία είναι η μεγάλη πια ψυχική μου δύναμη, ο προσωπικός μου χρόνος, οι γνώσεις που έχω αποκτήσει είτε διαβάζοντας είτε με την προσωπική μου επαφή με ανθρώπους ομοιοπαθείς καθημερινά πλέον, το χρήμα φυσικά, αλλά προπάντων, την αγάπη της μάνας. Να και εδώ φαίνεται πάλι αυτή η "πάλη" μεταξύ λογικής και συναισθήματος που σας προανέφερα!!! Έτσι έρχομαι στην παρούσα φάση με την αγωνία, αν τελικά υπάρχει και κάτι καλύτερο, αν μπορώ να του προσφέρω κάτι παραπάνω. Κάτι που θα τον βοηθήσει σε σημεία που ενώ έκανε προόδους, τώρα έχει μείνει για αρκετό καιρό στάσιμος. Εδώ θα ζητήσω την δική σας συμβουλή και συμβολή. Μένω στη Βάρη και θα ήθελα μόνο όμως αν έχετε ιδία πείρα, να μου υποδείξετε ένα ιδιωτικό κέντρο (για να κάνουμε εκεί τα απογεύματα τις λογοθεραπείες και εργοθεραπείες του), σχετικά σε λογική απόσταση, (που σημαίνει στα νότια ή ανατολικά προάστια της Αττικής), πολύ καλό, εξειδικευμένο στον αυτισμό, με θεραπευτές λογοθεραπείας και εργοθεραπείας με πολύχρονη πείρα στον αυτισμό πάντα, που να έχουν δουλέψει με τα παιδιά σας και να έχετε δει αποτελέσματα και οι συνεδρίες να είναι τουλάχιστον 45/50λεπτες, αν όχι 60λεπτες, όπως θα έπρεπε να ήταν όλες και παντού το ίδιο!!! Θα ήθελα να μαζέψω αυτές τις πληροφορίες και να σκεφτώ έπειτα, αφού ζυγίσω κάποια πράγματα, τι θα ήταν καλύτερο για το μέλλον του παιδιού μου και μόνο. Άλλωστε είναι τόσο δύσκολο να βρεις καλό θεραπευτή και να υπάρξει η σωστή χημεία με το παιδί, που καμιά φορά κάνεις τα στραβά μάτια για το Κέντρο, σαν επιχείρηση, ή για το ποσό που πληρώνεις για την κάθε συνεδρία ή και για τον χρόνο διάρκειας της συνεδρίας, όμως, υπάρχει ένας παράγοντας που τελικά είναι πάνω από όλα αυτά και αυτός είναι το μέλλον του παιδιού και το καλό του, που εκεί δεν χωράνε συναισθηματισμοί. Η αλλαγή του Κέντρου και το χάσιμο της επαφής με τον πολύ καλό θεραπευτή είναι κάτι το οποίο στον αυτισμό απειλεί την σταθερότητα που τόσο χρειάζονται τα παιδιά μας, ίσως να γίνεται επικίνδυνο σαν μια "ωρολογιακή βόμβα" που μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιφέρει την παλλινδρόμηση, γιαυτό και η απόφαση αυτής της αλλαγής είναι κάτι το πολύ σοβαρό και σε αυτό το τόσο σοβαρό δίλλημα βρίσκομαι εγώ τώρα. Οποιαδήποτε παρόμοια εμπειρία είχατε, μαζί με την συμβουλή σας, θα μου ήταν πολύ χρήσιμη! Είμαι σε δίλημμα και σας χρειάζομαι, φίλοι μου. Περιμένω με αγωνία νέα σας. Αγγελική

Σχόλια

Κέντρο Θεραπειών

Εικόνα Αντωνιου Θεοδοσια
Αντζελα καλή σου ημέρα, Η γειτόνισσα σου είμαι η Θεοδοσία. Το Κέντρο που έχω να σου συστήσω δεν ξέρω εαν έχει εξειδίκευση στον αυτισμό, ωστόσο στα τρία χρόνια που πηγαίνει ο 'Αγγελός μου εκεί είμαι απόλυτα ευχαριστημένη. Πρόκειται για Κέντρο απόλυτα εξειδικευμένο σε παιδιά και μάλιστα από οτι έχω διαπιστώσει αντιμετωπίζει περιστατικά αρκετά σοβαρά και περίπλοκα συμπεριλαμβανομένων και πολύ βαρειών συνδρόμων, οι άνθρωποι είναι ευγενικοί και συνεργάσιμοι, έχουν πολύχρονη πείρα και οι συνεδρίες διαρκούν καθαρά 45 Λεπτά, και κοστίζουν 31 ευρώ η ώρα. Το κέντρο βρίσκεται στα Σούρμενα 20 λεπτά από την Βάρη στην συμβολή των οδών Ιασωνίδου και Γούναρη και το τηλώφωνο επικοινωνίας τους είναι 2109600746. Ελπίζω να σε βοήθησα.
like1

Είμαι στη διάθεσή σου για πληροφορίες

Εικόνα Soula
Ειμαι στην διαθεση σου για οτι πληροφοριες θελεις. Το Κεντρο ειναι στον Πειραια. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ...το κανεις ηδη. Προσπαθεις, τον αγαπας, προσπαθεις να τον καταλαβεις. Τωρα ηρεμησε, βρες το Κεντρο που σου ταιριαζει και κανε υπομονη. Τα παιδια μας θελουν χρονο, υπομονη για να φανουν οι βελτιωσεις. Μη πρεσσαρεις παραπανω το ηδη μεγαλο αγχος σου δεν βγαζεις τιποτε περισσοτερο απο το να μεταδιδεις το αγχος σου και στον μικρο. Επισης μη ξεχνας οτι απο την στιγμη που ξεκινησες απο νωρις ειναι παρα πολυ καλο. Συνεχισε λοιπον την πολυ καλη δουλεια της μανουλας και ολα θα πανε καλα. Να ειστε καλα και οι τρεις. Με εκτιμηση, Σουλα
like0

Σας ευχαριστώ

Εικόνα Angela Papastavrou
Φίλοι μου, καταρχήν oφείλω ένα ευχαριστώ στην Σουλα και την Θεοδοσία που μου απάντησαν εδώ και έπειτα ένα ευχαριστώ σε αυτούς που μου απάντησαν με E-mail. Τελικά, έπειτα από πάρα πολύ ψάξιμο και κατόπιν ακόμα πιο πολλής σκέψης, την βρήκα την λύση, θα έρχεται δύο φορές την εβδομάδα μια λογοθεραπεύτρια στο σπίτι μας για 50' θεραπεία από τον Νοέμβριο. 'Ετσι και εγώ θα ξεκουραστώ και το παιδί δε θα ταλαιπωρείται μέσα στο χειμώνα με άσκοπές μετακινήσεις. Άλλωστε είναι γνωστό ότι όταν το παιδί μένει στάσιμο και δεν σημειώνει πια πρόοδους κάτι θα πρέπει να αλλάξει!!!
like4

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.