Επιδοματα και αδειες

Εικόνα Siber
Καλησπερα και παλι! Μηπως ξερει κανεις να μου πει ποτε ενα παιδι χαρακτηριζεται ΑΜΕΑ; Το δικο μου ειναι 6 μηνων εχει υποπλασια παρεκγεφαλιτιδας, και γεφυρας, καρδιοπαθεια και υποπλασια οπτικων νευρων και στα 2 ματια και εχει και γαστροστομια γιατι εχει αδυναμια σιτισης. Έχω γνωματευσεις γιατρων που που δινουν βαρεια ψυχοκινητικη καθυστρερυση με επιλιπτικες κρισεις που συνεχως χειροτερευουν. Και μια αλλη ερωτηση : τα σωματα ασφαλείας οι αστυφυλακες δηλ. εχουν καποια ειδικη μεταχειρηση οταν εχουν παιδια ΑΜΕΑ; Π.χ. μειωμενο ωραρειο η περισσοτερη αδεια απο την κανονικη; που να ρωτησω; Ειμαι με το παιδι εδω και5 μηνες στα νοσοκομεια... τελειωνει και η αδεια μητροτητας... Εγω ειμαι στο ιδιωτικο τομεα και ο συζυγος αστυφυλακας... Αν μπορει καποιος να μας δωσει λιγες πληροφοριες θα ήμασταν ευγνώμονες. Ευχαριστω!!!

Σχόλια

Silber

Εικόνα Μαριλένα Κοιλανιώτη
Silber καλημέρα, νομίζω ότι η διαδικασία είναι η εξής: ζητάς από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται το παιδί γνωμάτευση για την Πρόνοια. Εν συνεχεία καταθέτεις τις γνωματεύσεις στην Πρόνοια, σε καλούν να περάσεις από επιτροπή και αποφασίζουν για το ποσοστό αναπηρίας. Δεν εργάζομαι στο δημόσιο αλλά επιπλέον της κανονικής άδειας νομίζω ότι οι γονείς παιδιών 67% κ άνω δικαιούνται περίπου ένα μήνα. Το ασφαλέστερο θα είναι να απευθυνθεί ο άντρας σου σε συνάδελφους του, γονείς ανάπηρων παιδιών ή σε σχετικό σύλλογο στη δουλειά του. Καλή δύναμη εύχομαι.
like3

Έτσι είναι!

Εικόνα Angela Papastavrou

Έτσι είναι και μάλιστα είμαι σίγουρη ότι στον δημόσιο τομέα οι μέρες αδείας διπλασιάζονται οταν υπαρχει παιδί ΑμεΑ στην οικογένεια, αρκει να κοινοποιηθει το χαρτί με το ποσοστό της αναπηρίας στην υπηρεσία.

like3

Στο δημοσιο δικαιουσαι Ειδικη

Εικόνα Γιάννης_1970
Στο δημοσιο δικαιουσαι Ειδικη Αδεια μεχρι 20 (νομιζω) μερες το χρονο. Να τους υποβαλλει ο ανδρας σου το χαρτι με το ποσοστο Αναπηριας που θα βγαλει η Α΄Υγειονομικη επιτροπη
like4

Άδεια στο Δημόσιο

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007, ΦΕΚ.26Α) Υπάλληλοι που πάσχουν ή έχουν σύζυγο ή τέκνο που πάσχει από νόσημα το οποίο απαιτεί τακτικές μεταγγίσεις αίματος ή χρήζει περιοδικής νοσηλείας δικαιούνται ειδική άδεια με αποδοχές έως είκοσι δύο (22) εργάσιμες ημέρες το χρόνο. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθορίζονται τα νοσήματα. Η άδεια της προηγούμενης παραγράφου χορηγείται και σε υπαλλήλους που έχουν τέκνα που πάσχουν από βαριά νοητική στέρηση ή σύνδρομο Down.
like4

Χρειάζεσαι γνωματευσεις από Δημόσιο Νοσοκομείο

Εικόνα Panosdoum
Καλησπέρα. Χρειάζεσαι γνωματεύσεις από Δημόσιο νοσοκομείο με αυτές θα πας στην πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή του νομού όπου ανήκεις και θα κάνεις μια αίτηση όπου θα ζητάς γνωμάτευση για το επίδομα της πρόνοιας που τώρα είναι 580 ΕΥΡΟ το δίμηνο και εάν είσαι Δημόσιος υπάλληλος θα ζητήσεις και γνωμάτευση για την ειδική άδεια 22 ημερών και 1 ώρα την ημέρα να σχολάς νωρίτερα από την υπηρεσία σου. Ελπίζω να σε κατατόπισα καλό κουράγιο και υπομονή.
like5

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.