"Ειδικό" Σχολείο ή "γενικό" με τη βοήθεια συνοδού

Εικόνα Φωτεινή Ειρήνη
Καλημέρα. Χτες περάσαμε από εξέταση από τα ΚΕΔΔΥ για να δουν το παιδί και να μας πουν αν θα πάει σε ειδικό σχολείο ή γενικό με την βοήθεια συνοδού. Μας είδαν 3 γλυκύτατες γυναίκες νηπιαγωγός, παιδοψυχολόγος και αναπτυξιολόγος. Μας είπαν αυτό ακριβώς που περιμέναμε ότι το παιδί χρειάζεται ειδικό σχολείο. Αυτό που δεν είχαν αποφασίσει ήταν αν θα πάει νηπιαγωγείο πάλι ή δημοτικό. Τέτοια σχολεία υπάρχουν 2-3 στην Αθήνα, στο Γουδί, στον Κολωνό και στην Καισσαριανή. Τώρα αναριωτιέμαι εγώ, τόσα παιδια από όλη την Αθήνα είναι δυνατόν τόσα λίγα σχολεία; Δεν θα είναι υπεράριθμα και το προσωπικό λιγοστό; Κατά συνέπεια, όσο καλή θέληση και να υπάρχει από τις δασκάλες, θα μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά αυτό που πρέπει ή αντί για το καλύτερο τελικά τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα; Μήπως τελικά το παιδι ξεχάσει και αυτά τα ελάχιστα που ξέρει; Μπορεί αυτά που γράφω να αποδειχτεί με το πέρασμα του χρόνου ότι ήταν αβάσιμα αλλά είναι οι αγωνίες μιας μαμάς που θέλει να κάνει το καλύτερο. Μήπως ξέρει κανείς για αυτά τα σχολεία πως δουλεύουν δηλαδή τι κάνουν τα παιδιά εκεί κ.λ.π.;

Σχόλια

Ανάλογα με την περιοχή που μένετε

Εικόνα marianna stakia
Ανάλογα με την περιοχή που μένετε θα βρείτε και το κατάλληλο ειδικό σχολείο, δεν είναι μόνο αυτά τα τρία που αναφέρετε.
like2

Τα σχολεια που αναφέρω είναι 2 δημοτικά και 1 νηπιαγωγείο

Εικόνα Φωτεινή Ειρήνη
Τα σχολεια που αναφέρω είναι 2 δημοτικά και 1 νηπιαγωγείο ή το αντίστροφο(δεν το θυμάμαι ακριβώς) και είναι τα σχολεία που,μου είπε η παιδοψυχολόγος που εξέτασε το παιδί, ότι μας εξυπηρετούν.Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν άλλα. Αν εσείς γνωρίζετε σας παρακαλώ ενημερώστε με γιατί έχω χάσει το μυαλό μου να δω πως θα προλαβαίνω να πηγαίνω και την άλλη μου κόρη στο σχολείο της. Μας είπαν ότι υπάρχουν σχολικά αλλά δεν σημαίνει ότι ξεκινούν και από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Μένω στους Αμπελόκηπους Αθήνα.
like3

Υπάρχει και το Μαρασλειο στο Κολωνάκι

Εικόνα marianna stakia
Υπάρχει και το Μαρασλειο που είναι στο Κολωνάκι.
like1

Το παιδί να το στείλετε σε ειδικό σχολείο

Εικόνα Almak
Καλημέρα . Το παιδί να το στείλετε σε ειδικό σχολείο όπως ακριβώς σας είπαν οι ειδικοί. Όσο και δύσκολο να ΄ναι, θα βρείτε κάποιο. Είναι χειρότερα να το στείλετε σε κανονικό σχολείο όπου εκεί θα το κάνουν σάκο του μποξ τα υπόλοιπα παιδάκια... διότι δυστυχώς έτσι γίνεται!!!!!
like4

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.