Χόμπυ - εξωσχολική δραστηριότητα για παιδί 5 ετών Asperger

Εικόνα Effie
Θα ήθελα, αν γνωρίζει κάποιος, να μου προτείνετε κάποια δραστηριότητα - χόμπυ - άθλημα με το οποίο θα μπορούσε να ασχοληθεί η κορούλα μου, 5 ετών άσπεργκερ, απογευματινές ώρες. Η ερώτηση αφορά την περιοχή της θεσσαλονίκης. Δεν μου αρέσει τώρα που χαλάει ο καιρός να κλεινόμαστε καθημερινά στο σπίτι. Οι ασχολίες της μέχρι τώρα περιορίζονται στο νηπιαγωγείο, εργοθεραπεία και λογοθεραπεία. Της αρέσουν πολύ τα αυτοκίνητα (οδήγηση μικρών καρτ) και τα ζώα. Δεν έχω βρει κάτι να της κινεί το ενδιαφέρον.

προς elena - cyprus

Εικόνα Effie
Καλημέρα. Καταλαβαίνω τη ψυχολογία σου, είναι ατέλειωτα τα "γιατί;" και ακόμη περισσότερα τα "γιατί σε μένα;" Επίσης, είναι αφόρητες οι αναρίθμητες και μπερδεμένες σκέψεις τη νύχτα τόσο για το να κάνουμε το καλύτερο για το παρόν του παιδιού μας όσο και για το τί του επιφυλάσσει το μέλλον. Επειδή οι καταστάσεις των ιδιαίτερων και χαρισματικών παιδιών μας είναι χρόνιες απαιτείται και τεράστια υπομονή. Και κάθε μέρα που περνάει χωρίς να παρατηρήσουμε στο παιδί μας κάποια θετική αλλαγή είναι σκότωμα! Νομίζω ότι ο χρόνος είναι εχθρός μας.

Έντονη ανησυχία! Αυτισμός;

Εικόνα Effie
Εύχομαι σε όλους χριστός ανέστη. Παρακολουθώ τη σελίδα για περίπου ένα εξάμηνο και σήμερα αποφάσισα να γίνω μέλος. Έχω ένα κοριτσάκι 33 μηνών, την Ειρήνη μου. Μόλις έκλεισε τα 2 έτη άρχισα να έχω διάφορες ανησυχίες. Καταρχήν δε μιλούσε καθόλου. Για την ακρίβεια, ενός έτους έλεγε τρεις τέσσερις λεξούλες, όπως μαμά, μπαμπά, κούνια, παππού και στη συνέχεια σταμάτησε εντελώς και ό,τι, ήθελε, μας το έδειχνε με το δάχτυλο.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.