Δεν υπάρχει κανείς;;;

Εικόνα ligeri
Με αφορμή την ακόλουθη δημοσίευση στην Ελευθεροτυπία, απόσπασμα της οποίας θέτω υπ' όψη σας είμαι πολύ προβληματισμένη και πολύ ανήσυχη. Δεν άκουσα μέχρι στιγμής κανέναν υποψήφιο Αρχηγό κόμματος να τοποθετηθεί σε θέματα που αφορούν τα παιδιά και εν γένει τα άτομα με βαριές αναπηρίες. Ούτε λόγος επίσης έγινε για τις μονάδες Ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης του προγράμματος Ψυχαργώς που τελικά αποτέλεσαν σενάριο για μια κακόγουστη θεατρική παράσταση του Υπουργείου Υγείας. Μα δεν άκουσα και κανέναν δημοσιογράφο από τον χώρο της συμπολίτευσης η αντιπολίτευσης να έθεσε σχετικά ερωτήματα ή μήπως διέλαθε της προσοχής μου; Να εικάσω ότι θέματα που ταρακούνησαν την κοινή γνώμη πρόσφατα, που προκάλεσαν την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Συνηγόρου του παιδιού και απετέλεσαν αφορμή να παρέμβει η ΕΕ και να ΔΙΑΚΟΨΕΙ κάθε επιχορήγηση στη χώρα μας για προγράμματα Κοινωνικής Πρόνοιας μέχρι διευθέτησης του θέματος των Μονάδων της Ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης , δεν αφορούν πλέον κανέναν κοινωνικό εταίρο ή εκπρόσωπο; Να θεωρήσω ότι η συν-υπογραφή συμφώνου μεταξύ του Έλληνα Υπουργού και του Επιτρόπου Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Vladimir Spidla ήταν ένα πυροτέχνημα αφού οι εργαζόμενοι στις Δομές εξακολουθούν να μετράνε κάποιους μήνες απλήρωτοι ; Τι κάνουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι; Τι κάνουν οι φορείς και εκπρόσωποι των Δομών; Τι κάνουν οι ευσυνείδητοι επαγγελματίες δημοσιογράφοι και τα συγκροτήματα που εκπροσωπούν. ; Δεν υπάρχει κανείς να δώσει μιαν απάντηση σε όλους εμάς τους γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες ; Ανάγκες διαρκώς πολλαπλασιαζόμενες γιατί τα παιδιά αυτά δεν μεγαλώνουν ποτέ αλλά επιφορτίζονται με τις δυσκολίες και τις ανάγκες της βιολογικής ενηλικίωσης τους;

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.