Ανασκόπηση: Δύο χρόνια μετά...!!! [ανανεωμένο με φώτο]

Εικόνα Angela Papastavrou
Ο Νεκτάριος στην ιππασία με την αγαπημένη του εθελόντρια, τη Σοφία.Έχουμε κλείσει ακριβώς δύο χρόνια μετά την γνωμάτευση ΔΑΔ. Έχει γίνει ένας πεντάχρονος λεβέντης με αυτοπεποίθεση και τσαμπουκά!!! Έχει φίλους, φίλες και είναι δημοφιλής στις παρέες του!!! Σε αρκετούς τομείς έχουμε κάνει βήματα γίγαντα και σε άλλους βήματα χελώνας!!! Τα συναισθήματα μας σαν οικογένεια και γονείς έχουν αλλάξει πολύ. Τον πόνο, την πίκρα και την απελπισία έχουν τελικά διαδεχτεί η αποδοχή, η αισιοδοξία μα και η κούραση. Κατάφερε να κοινωνικοποιηθεί, να βρει σταθερούς φίλους και ομοίους αυτιστικούς αλλά και νευροτυπικούς. Εκφράζεται και διεκδικεί, ζηλεύει, χαίρεται, λυπάται, γελάει με τα αστεία, περιμένει την σειρά του σαν κύριος, απαιτεί και όλα αυτά με την γλώσσα του σώματος, των νοημάτων του, τις κάρτες τού PECS και τα διάφορα φωνήεντα που συνδιάζει με το αγαπημένο του σύμφωνο το "μ"!!! Δεν μιλάει όπως όλοι μας ακόμη αλλά είμαι πλέον σίγουρη οτι κοντεύει και αυτό. Τρώει μόνος του, ντύνεται μόνος του, ενίοτε μαζεύει και τα παιχνίδια του πριν παει για ύπνο, διαβάζει πολύ, γνωρίζει όλα τα γράμματα της αλφαβήτα και τους αριθμούς μέχρι το 12, ενώ κάνει προσθέσεις και αφαιρέσεις μέχρι το 5!!! Ο Νεκτάριος στην ιππασία με την αγαπημένη του εθελόντρια, τη Σοφία. Εργαλεία μας σε αυτή την πρόοδο ήταν και είναι:
  • Το Κέντρο Ημέρας στο Κορωπί, που θα το παρακολουθήσει και για τρίτο χρόνο από Σεπτέμβριο, όπου όλοι οι θεραπευτές τον έχουν αγκαλιάσει με τόσο αγάπη που ακόμη και τις Αργίες και τις Κυριακές θέλει να πάει!!! Τους ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για όλα!
  • Ο Χρήστος, ο λογοθεραπευτής μας, που έχει καταφέρει να του λύσει την γλώσσα μόνο μέσα σε τέσσερις μήνες.
  • Η Σοφία,η ψυχολόγος μας που του έχει μάθει τόσο πολλά πράγματα γνωστικής φύσεως!
  • Η Μαρία, η γυμνάστρια του προγράμματος του Σαββάτου (θεραπευτική ιππασία και κολύμβηση), με την υπομονή και την αγάπη της, καθώς και οι εθελοντές / συνοδοί του προγράμματος!!!
  • Ευχαριστώ όλους τους παραπάνω μέσα απο την καρδιά μου μιας και σε αυτούς οφείλεται η μεγάλη προοδος του παιδιού μου!!!
  • Και στο τέλος εμείς, ο μπάμπας και η μαμά του, που καθημερινά τα απογεύματα τα αφιερώνουμε αποκλειστικά στην διασκέδασή του, με ατέλειωτες βόλτες με το αυτοκίνητο ή το αγαπημένο του λεωφορείο της γραμμής,σε παιδότοπους και παιδικές χαρες.
  • Εχουμε ακόμη αρκετά προβλήματα με τις πάνες και την αυτοεξυπηρέτηση στην τουαλέτα, αλλά μπροστά στους άθλους που κατακτήσαμε φέτος, αυτό φαντάζει μια μικρή λεπτομέρεια που θα την παλέψουμε το καλοκαίρι. Ο Νεκτάριος. Με αυτό το "βιολόγιο", θα ήθελα έτσι απλά να πω στους γονείς που μόλις πήραν τα άσχημα μαντάτα (την γνωμάτευση), πως ο καιρός και η σωστή γνώση όλα τα θεραπεύουν!!! Καταρχήν υπομονή και ηρεμία , το παιδι σας είναι το ίδιο που ήταν και πριν την γνωμάτευση, είναι το γλυκό σας αγγελούδι, τίποτα δεν άλλαξε, μόνο που θα χρειαστείται κάποιες παραπάνω πληροφορίες για το τι είναι ο αυτισμός και που θα πρέπει να απευθυνθείτε,για να πάρει το παιδί σας την κατάλληλη εκπαίδευση αλλά και εσείς να καταλάβεται τον διαφορετικό τρόπο σκέψης του. Ο χρόνος και η αγάπη θα είναι σύμμαχός σας, αλλά και όλοι εμεις μέσα από το noesi.gr θα σας βοηθήσουμε μοιράζοντας την εμπειρία και την γνώση που με τον καιρό αποκτήσαμε, μαζί σας. Σας εύχομαι ένα καλό καλοκαίρι. Αγγελική Παπασταύρου, η μαμά του Νεκτάριου

    Σχόλια

    Και εις ανωτερα!!!

    Εικόνα θανάσης
    Μπραβο στο μικρο Νεκταριουλη, που μεγαλωσε πια και εγινε παλικαρακι! Σε ευχαριστουμε που το μοιραστηκες μαζι μας και ετσι μας δινεις δυναμη να συνεχισουμε τον αγωνα μας. Να ειστε παντα καλα και να μας λετε τα υπεροχα νεα σας!
    like4

    Ευχαριστώ

    Εικόνα annag
    Ευχαριστώ που έγραψες αυτό το σχόλιο. Δεν ξέρεις πόσο βοηθάς. Εμείς μόλις εχτές πήραμε συγκεκριμένη διάγνωση. ΔΑΔ με αυτιστικά στοιχεία. Μέχρι τώρα δεν ήξερα ότι η καθυστέρηση λόγου υπάγεται σε κατηγορία η οποία λέγεται ΔΑΔ. Μέσα από το Νoesi έμαθα για την ΔΑΔ και δεν μου ήλθε τελείως απότομα η χθεσινή διάγνωση. Η ιστοσελίδα αυτή λειτουργεί θεραπευτικά, εσείς την κάνετε! Σ' ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Χαίρομαι πάρα πολύ για τον Νεκτάριο. Άννα
    like6

    Χαίρομαι πολύ

    Εικόνα Μαριλένα Κοιλανιώτη
    για το Νεκτάριο και σένα και το μπαμπά του. Πολύ καλά έκανες και την έγραψες την ανασκόπηση :-)
    like6

    Αγαπητή Αγγελική

    Εικόνα vaso
    Εγώ δεν θα θα γράψω για τη πρόοδο του γιού σου. Θέλω να εκφράσω τον θαυμασμό μου και τον σεβασμό μου για εσένα. Σε παρακολουθώ μέσα από τα κείμενα σου πολύ καιρό και πάντοτε διαβάζω φράσεις γεμάτες αισιοδοξία και δύναμη, ενθάρρυνση και μετριοπάθεια, γλυκύτητα και στωικότητα. Τέτοιες μάνες είναι παράδειγμα για όλους μας! Συνέχισε όπως είσαι και σου εύχομαι ότι επιθυμείς να το πετύχεις.
    like1

    Το "Με Αγάπη" του ΑΝΤ1 στο σχολείο μας

    Εικόνα Angela Papastavrou
    Αύριο Τετάρτη 4/6, στις 18:50 περίπου, στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή της Μαρί Κυριακού το "Με Αγάπη", θα δείξει σε αφιέρωμά που έχει στον σύλλογο "Ανοιχτή Αγκαλιά", το Κέντρο Ημέρας στο Κορωπί και τα παιδάκια που φοιλοξενούνται εκεί, μαζί και τον δικό μου Νεκτάριο. Οποιος θέλει μπορεί να το παρακολουθήσει, κράτάει μόλις πέντε λεπτά η εκπομπή. Είναι ένα θετικότατο βήμα αυτή η εκπομπή, για να μπορέσει το ευρή κοινό να γνωρίσει και να μάθει ότι υπάρχουν και άλλου ειδους "σχολεία" γύρω τους,παιδάκια με άλλες ικανότητες δίπλα τους, που υπάρχουν, παίζουν, μορφώνονται και είναι και εκείνα ενεργά μέλη στην καθημερινή τους πραγματικότητα!!!
    like2

    Είναι και ο γιος, αλλά είναι και η ...μαμά!

    Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
    Χε χε, άλλη μία πολύ καλή φώτο του Νεκτάριου! :) Και ένα ωραίο "βιολόγιο" της ...μαμάς του Νεκτάριου :) Ωραία!
    like2

    Μπράβο Νεκταριούλη-΄Αντζελα

    Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
    Αντζελα ΜΠΡΑΒΟ και μέσα από την καρδιά μου, εύχομαι, ΣΥΝΤΟΜΑ ο γαλανομάτης κούκλος σας (έχει κι ο κ.Γιώργος μερίδιο, έτσι ?), να σταθεί μπροστά σας και να σας πει...Σας ευχαριστώ για όλα όσα κάνατε για μένα, πιάσαν όλα τόπο και πλέον εσείς μαζί μου, ΜΟΝΟ θα γελάτε!! Με όλη μου την αγάπη Μαίρη Βελλή
    like3

    Ο πατέρας του είναι ήρωας

    Εικόνα Angela Papastavrou
    Καλά ο πατέρας του είναι ο ήρωας , ο αφανής ήρωας που βρίσκεται πάντα δίπλα μας, μας κρατάει δεμένους και δυνατούς σαν οικογένεια, αυτός που ακουμπώ όταν λύγίζω και αυτός που τα ανέχεται όλα, που δεν τον έχω δει ποτέ να κλάιει κιας υποφέρει και πονά, που όμως χαίρεται ακομη και με το παραμικρό και νοιώθει πολύ περήφανος για τον γιο του!!! Τον ευχαριστώ απο την καρδιά μου κάθε μέρα και ο Νεκτάριος κάθε στιγμή!!!
    like0

    Angela χαίρομαι

    Εικόνα Almak
    Angela χαίρομαι πάρα πολύ που σε ακούω ( διαβάζω) τόσο χαρούμενη. Να είστε όλοι καλά.
    like2

    Kαλό στήριγμα

    Εικόνα Κατερίνα Ζαρίφη
    Ετσι πρέπει να είναι Αντζελάκι μου ο σύντροφος. Κάτι τέτοια κρατούν την ισορροπία στην οικογένεια. Είσαι πολύ τυχερό άτομο που έχεις δίπλα σου σε όλα τον σύντροφό σου. Τι να πω και για τον Νεκτάριο. Είναι απίστευτο που τον βλέπω στην φωτογραφία. Είναι αγνώριστος, πράγματι ολόκληρο παλικάρι. Και εγώ σου βγάζω το καπέλλο Αντζελάκι. Είσαι σπουδαία μητέρα και είμαι σίγουρη ότι ο Νεκτάριος νοιώθει περήφανος για σένα. Με αγάπη, Κατερίνα Ζαρίφη
    like1

    Mια ευχή...

    Εικόνα Ιουλία Σαββα
    Αγγελική μου, να είσαι πάντα καλά, με δύναμη και κουράγιο. Καλό καλοκαίρι και φιλιά στο αντράκι σου, που πλέον αντικρύζει το μέλλον με άλλο μάτι.
    like3

    Kι εγώ που νόμιζα πως έτσι μου φάνηκε!

    Εικόνα arlekinos
    'Ενα μεσημεράκι πριν λίγες μέρες έτυχε να δω την παρουσίαση του κέντρου, μάλλον σε επανάληψη της εκπομπής. Και κάπου στο τέλος, έπιασε το μάτι μου ένα παιδάκι στην άκρη της κάμερας, και λέω "ο Νεκτάριος είναι αυτός"! Αν όντως ήταν ο Νεκτάριος, τότε κύριε Agkou το NOESI.gr έχει καταφέρει πολλά πράγματα! Γνωρίζω ένα παιδί που δεν το έχω δει ποτέ μου! Κοίτα πόσο κοντά μας φέρνει! Να το χαίρεσε το αντράκι σου Angela! Και πάντα να βλέπουμε τέτοιες εκπομπές!
    like1

    Kι όμως αυτός ήταν!!!

    Εικόνα Angela Papastavrou
    Κι όμως ο Νεκτάριος ήταν, στην εκπομπή του ΑΝΤ-1 "Mε αγάπη"!!! Να 'σαι καλά για τις ευχές σου και σας εύχομαι ένα καλο καλό καλοκαίρι!!! Αγγελική
    like3

    Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

    Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
    ✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
    Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
    Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.