Ακόμα ένα βράδυ με σκέψεις....

Εικόνα Ιωάννα
Ευχομαι καλη χρονια με υγεια πανω απ ολα σε ολους χρονια πολλα υπομονετικα δημιουργικα αισιοδοξα και με πολυ δυναμη και κουραγιο για να μπορεσουμε να αντιμετωπισουμε τις προκλησεις της ζωης μας!!! 9 μερες πριν γιναμε 3 ετων!!! μεγαλωσαμε καναμε ολοι μαζι πρωτοχρονια...σβησαμε τα κερακια μας...ειπαμε ολες τις ευχες μας με τουσ δικους μας ανθρωπους και τους φιλους μας...και πηραμε αλλη μια βαθυα ανασα για να εχουμε δυναμη και κουραγιο να τραβηξει καλυτερα αυτη η νεα χρονια που ξετυλιγεται μπροστα μας... Δεν εχω παραπονο...ολα καλα...προοδευουμε με τους ρυθμους μας βεβαια..αλλα πρεπει να ομολογησω οτι ειμαι τρισευτυχισμενη που το μικρο μου αγγελουδι με αντιλαμβανεται πληρως...μιλαει ολο και πιο καθαρα...και με εκπλησει καθε μερα τοσο με το λεξιλογιο της οσο και με την αντιληψη και την ευστροφια της...παντα το ειχα αγχος αυτο...ηθελα τουλαχιστον να εχουμε ενα οπλο για να παλεψουμε καλυτερα... Σημερα για ακομα μια φορα η μικρη μου με εξεπληξε, με συγκινησε, ενα δακρυ ετρεξε παλι απο τα ματια μου...ακομα αυτο με τα δακρυα δεν το εχω ξεπερασει...θα προσπαθησω να μεταφερω οσο καλυτερα γινεται την σκηνη που εζησα σημερα 8 Δεκεμβριου 2010 και που ποτε δεν φανταζομουν στην ζωη μου οτι θα ζουσα...ειναι σαν το ταξιδι με το αεροπλανο που αλλαζει προορισμο...ξερετε τι εννοω... 10,30 σημερα το βραδυ ειμαστε οι 3 μας στο σπιτι...εγω και οι 2 κορουλες μου...ετοιμες μπανιαρισμενες καθαρες μοσχοβολουσαν και μου ζητουσαν συνεχως...μυρισε με μανουλα, πως μυριζω;;; μοσχοβολας αγαπη μου!!!τις ελεγα εγω...πηγαινουμε στο παιδικο δωματιο...η Δαναη μου καθεται στο κρεβατακι της και η Μαιρη μου αγκαλια μου για να πιει το γαλα της...μου λεει η Δαναη: Μαμακα περιμενω την Μαιρουλα να πιει το γαλα της ...πες μας εσυ για το σχολειο που θα παμε οταν μεγαλωσουμε...Κ αρχιζω εγω να της λεω ποσο ωραια θα περνανε στο σχολειο που θα γνωρισουν και αλλα παιδακια και θα κανουν πολλλους φιλους....σε καποια στιγμη η φωνουλα της Δαναης με σταματα.... : ‘‘Μανουλα, η Παναγιτσα( ακριβως απεναντι της εχω μια εικονα ξυλινη απο τα μετεωρα με την Παναγια την γλυκοφιλουσα)να κανουμε το σταυρο μας...να πουμε Παναγιτσα μου να εχεις καλα την Μαιλουλα και την Δαναη και να με ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΩ!!!! Παγωσα...κοπηκε η φωνη μου ..χαθηκε εξαφανιστηκε...3 ετων η ψυχουλα μου....κομπος υπαρχει ακομα στον λαιμο μου...πονος στο στηθος μου...λογια απο ενα 3 χρονο πλασματακι που καταλαβαινει περισσοτερα απ οσα εμεις αντιλαμβανομαστε...δεν της εχω κρυψει τιποτα...αλλα το να σου επιβεβαιωνει το 3 χρονων παιδι σου οτι οσα του εχεις εξηγησει τα εχει καταλαβει πολυ πολυ καλα...αυτο με κανει να νιωθω καπως... Στην συνεχεια και αφου πηγαμε και οι 3μας να ξαπλωσουμε για λιγο στο κρεβατι της μαμας και του μπαμπα για να μιλησουμε πριν κοιμηθουν στα κρεβατακια τους γυριζει ολο τρυφεροτητα και μου λεει : Μανουλα ελα να σου πω ενα μυστικο...Σ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ...ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΑΝΟΥΛΑ‘‘!!! Καληνυχτα σας... dany d

Σχόλια

Η καλύτερη αρχή για τη χρονιά

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Πολύ ωρραίες σκέψεις για να ξεκινήσετε τη χρονιά. Και στο NOESI.gr για να διαβάζουμε και να νιώθουμε χαρά... Νομίζω ότι η μικρή σας προσπαθεί περισσότερο από όλους για να περπατήσει, και μαζί με τη δική σας υποστήριξη και λίγη βοήθεια από την Παναγία που περιμένει, εύχομαι φέτος να είναι η χρονιά που θα μας γράψετε για μία ακόμη μέρα που θα σας μείνει αξέχαστη και θα σας γεμίσει ευτυχία. Έχετε τις θερμότερες ευχές μας να είστε πολύ καλή μανούλα και να σταθείτε πλάι στο παιδάκι σας. Καλή συνέχεια!
like1

AGKOU

Εικόνα Ιωάννα
σ ευχαριστω για τα καλα σου λογια...τα οσα εγραψα τα εγραψα για τους αλλους γονεις ...οχι για μενα...για να κατανοησουν και οσοι δεν το εχουν ζησει ακομα οτι το μυαλουδακι τους , η ψυχουλα τους αντιλαμβανεται τα παντα!!!ειναι μια ανακουφηση για εμας τις μαμαδες που δινουμε τον αγωνα μας! ευχομαι καλη προοδο σε ολα τα παιδακια και πολυ πολυ δυναμη και κουραγιο στις μαμαδες , στους μπαμπαδες και στα αδελφια των παιδιων μας! με εκτιμηση, dany d
like2

Τα παιδιά γνωρίζουν

Εικόνα Ginka
...Η πίστη που σκεφτόμουν λίγο πριν. Η πίστη των παιδιών μας , καθάρια όπως την αντιλαμβάνονται. Να χαίρεσε τα πλασματάκια σου καλή μου. ...Μπορεί να φανεί σε αλλους αλλόκοτο ή αλλοπρόσαλλο ή ντεμοντέ. Όμως η κορούλα σου και η κορούλα μου μάλλον ξέρουν περισσότερα πράγματα απο εμάς: ας πιστεψουμε στην πίστη τους. Η Μαρία λίγο πριν το χειρουργείο έτυχε να βρεθούμε σε μια εκκλησία. Μπήκε μέσα, άναψε κεράκι, γονάτισε και ζήτησε φωναχτά απο την Παναγίτσα να την κάνει καλά. Ενιωσα την ίδια αμηχανία, την ίδια συγκίνηση!... Πολλά φιλιά στις κούκλες σου.
like1

Αγαπητη ginka

Εικόνα Ιωάννα
Σε διαβαζω και χαιρομαι σαν να ειναι το δικο μου παιδι...ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ 3ΧΡΟΝΗΣ ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΑΣ ΑΝΤΙΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ...ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΤΩΡΑ 3 ΜΕΡΕΣ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ) ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΕΛΕΓΕ... ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΩ... Σου γραφω με λιγμους αυτη την στιγμη... Σαν να μην εχω ξεσπασει ποτε στην ζωη μου ως τωρα... Που να παρακαλεσω ;σε ποιο θΕΟ να την εχει καλα;; Νιωθω ευτυχια και πονο μαζι ...ευτυχια που την εχω αυτη και την αδελφη της, ευτυχια που μιλαει και κατανοει τα παντα... Πονο γιατι ξερω πως ποναει... Και δεν το αντεχω να νιωθω οτι ποναει 3 χρονων ψυχουλα... Το παιδι μου... Ποναει η ψυχη της και ειναι τοσο τοσο μικρη... Αν οι γραμμες αυτες ηταν μελανι... μπορει να ειχε σβησει... Δεν το βαζω κατω... θα το παλεψω... θα το παλεψουμε ολοι μαζι... Εγω και αυτη πιο πολυ... ειναι το στοιχημα της ζωης μου... Θεε μου να με εχεις γερη και αυτη και εμενα και ολη την οικογενεια για να το παλεψω... Σε ευχαριστω...
like3

Χαμόγελα συγκίνησης

Εικόνα Ginka
Καλή μου , τίποτα δεν είναι τυχαίο. Παρατήρησε ότι συμβαίνει γύρω σου , απο τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα πράγματα ....κάπου εκεί κρύβεται η αλήθεια. Εκεί πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα μας και να αφήσουμε σε μια γωνιά τις αρνητικές σκέψεις . Να δακρύζεις απο συγκίνηση για ό,τι καλό συμβεί και να χαμογέλας στα δύσκολα. Δεν πονάει η ψυχούλα της μικρης , καλή μου , η δική σου ψυχή πονάει. Η μικρή ΦΩΝΑΖΕΙ ΜΕ ΕΠΙΜΟΝΗ οτι θέλει επιτέλους να γίνει καλά και αυτό σημαινει ότι έχει κατάνοήσει πλήρως την κατάσταση της. Άρα ξέρει ....Θέλει....και προπάντων πιστευει οτι θα γίνει καλά. Τα παιδιά έχουν περισσότερη δύναμη και αντοχές απο εμάς τους μεγάλους. Ας είμστε δίπλα τους χαμογελόντας ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Το χαμόγελο το δικό μας είναι η τροφή που τους δίνει δύναμη να προχωρήσουν και να μην απογοητευονται. Και όλα αυτά μου τα έμαθε η Μαρία μου......εδώ και 10 χρόνια κάθε μέρα μου δίνει και ένα μάθημα ζωής. Ακολούθησε τους στόχους της κορούλας σου , μαζί θα πορευτείται...και αρχηγός ειναι πλέον η μικρή σου. Μην το ξεχάσεις αυτό. Είμαι στην διάθεση σου όποτε με χρειαστείς :)
like1

Ginka, μπορεί να διάβασα τα λόγια σου 20 φορές

Εικόνα Ιωάννα
Μπορει να διαβασα τα λογια σου ...20 φορες...ξανα και ξανα..μου εδωσαν δυναμη...σαν να φορτωσαν οι μπαταριες μου... Σημερα μιλουσαμε για τα χριστουγεννα που περασαν και για το καλοκαιρι που θα ερθει και θα παμε στην θαλασσα... λεει η αλλη μου κορη μαμα θα κουναω χερακια ποδαρακια για να μαθω να κολυμπαω.. Μου λεει και η μικρη μου Δαναη: Μανουλα να με κρατας καλα καλα εμενα μεσα στην θαλασσα γιατι δεν μπορω να κουναω τα ποδια μου εγω!!! ...Θα πρεπει να το παρω αποφαση... θα ακουω συνεχεια τετοια απο δω και στο εξης... θα πρεπει μονο να με κανουν πιο δυνατη τα λογια της να μην με λυγιζουν... να μην παγωνω στο ακουσμα τους... να μου δινουν θεληση και να με κανουν πιο πεισματαρα στην προσπαθεια μας... Καλο ξημερωμα ...
like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.