AAC (Augmentative and Alternative Communication) προγράμματα στα Ελληνικά;

Εικόνα Θάνος

Καλημέρα!

Μια που ο μικρούλης μας έχει αρχίσει να το παίρνει πολύ καλά με τις κάρτες του, σκεφτόμουν κάποια στιγμή να μετακινηθούμε σε ψηφιακή λύση με κάρτες. Το θέμα είναι πως δεν βλέπω τίποτα στα Ελληνικά για AAC (Augmentative and alternative communication)... Κάποια στιγμή είχα δει εδώ μία Ελληνική εφαρμογή η οποία όμως έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης (νομίζω ήταν από κάποιο Πανεπιστήμιο).

Υπάρχει κανείς να χρησιμοποιεί tablet με το παιδάκι του; Τί εφαρμογές χρησιμοποιείτε; 

Ευχαριστώ και καλή εβδομάδα σε όλους!

Σχόλια

Σχετικά με την εφαρμογή που αναφέρετε

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Θέλετε να δείτε μήπως η εφαρμογή που αναφέρετε, υπάρχει στον κατάλογο του Λογισμικού για την Ειδική Αγωγή που φιλοξενεί το NOESI.gr στο πλαίσιο της διάσωσης / διάδοσης του πολύτιμου υλικού που υπάρχει στα Ελληνικά. Δείτε τον κατάλογο εδώ: 

like1

Είμαι αρκετά σίγουρος πως όντως το είχα δει εκεί

Εικόνα Θάνος

Καλημέρα κι ευχαριστώ για την απάντηση!

Το αρχείο είναι κλειδωμένο (ευχαριστώ για το άμεσο access), αλλά είμαι αρκετά σίγουρος πως όντως το είχα δει εκεί, και δυστυχώς φαίνεται πως η πηγή δεν είναι ενεργή... Θα το ξαναδώ και θα αναφέρω!

like1

Διέτρεξα και πάλι το αρχείο

Εικόνα Θάνος

Λοιπόν, διέτρεξα και πάλι το αρχείο (ευχαριστώ εκ νέου αν και τα αρχεία στο GDrive δεν είναι διαθέσιμα :) ). Δυστυχώς δεν βρήκα κάτι σχετικό...

*Νομίζω* πως αυτό που είχα δει αναφερόταν στο ΑΘΗΝΑ project, αλλά δυστυχώς αν κάποιος πάει στις κινητές εφαρμογές, έχουν κατέβει όλες (για όλες τις αναπηρίες αναφέρει μηδέν αποτελέσματα) :(

like1

Δείτε το λογισμικό εδώ

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Δοκιμάστε να δείτε το λογισμικό από τους φακέλους στο Drive μας, στο παρακάτω link:

Θα διοθρώσουμε τα link, που αναφέρετε ότι δεν λειτουργούν στο αρχείο. Ευχαριστούμε για την υπόδειξη.

like0

Εναλλακτική επικοινωνία

Εικόνα Βίκυ Σκαρλοπούλου

Καλησπέρα,

Αν χρειάζεστε κατεύθυνση μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου. Υπάρχουν εφαρμογές στα ελληνικά για χρήση της εναλλακτικής ως μέσο επικοινωνίας. 

Υπάρχει η σελίδα www.aachellas.gr που έχει σκοπό την ενημέρωση του κοινού σε θέματα εναλλακτικής επικοινωνίας στην Ελλάδα. 

Θερμές ευχές
Βίλη Σκαρλοπούλου

like2

Εναλλακτική επικοινωνία - προγράμματα για χρήση στα ελληνικά

Εικόνα Troodia Papafingos

Εμείς χρησιμοποιούμε το NikiTalk το οποίο θα μπορούσε να σας βοηθήσει κάποιος λογοπεδικός να "στήσετε" με εναν τρόπο που βοηθάει το παιδί να επικοινωνήσει και να βάλετε τα σύμβολα/κάρτες που ήδη χρησιμοποιεί. Είναι μια οικονομική λύση.

Υπάρχει το GRID3 και κάποιοι λογοθεραπευτές το δουλεύουν με επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Ακούω τα καλυτερα, δεν το έχουμε χρησιμοποιήσει.

Μπορείτε να βρείτε και την ηλεκτρονική βερσίον του PECS αν θέλετε.

Υπάρχουν και αρκετοί γονεις και θεραπευτές που έχουν παρει εφαρμογές από τα αγγλικά και τις έχουν προσαρμόσει  και αυτό ειναι πολύ καλή λύση αν έχετε το χρόνο να κάνετε τη διαδικασία. Σχεδόν όλες οι εφαρμογές είναι προσαρμόσημες.

Η AAC Hellas που σας απάντησε πιο πάνω νομίζω χρησιμοποιεί το LAMP το οποίο γνωρίζω οτι στο εξωτερικό είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο.

Στην διάθεσή σας αν θέλετε κάτι περαιτέρω.

like0

Ευχαριστώ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ για την κατατοπιστική απάντηση!

Εικόνα Θάνος

Ευχαριστώ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ για την κατατοπιστική απάντηση!! Θα τα δοκιμάσω και τα τρία - αν και, απ' ό,τι βλέπω το LAMP είναι $300 χωρίς δοκιμαστική έκδοση...

Είχα καταλήξει κι εγώ όντως στη λύση αγγλικής εφαρμογής μεν, προσαρμόσιμης όμως. Δεν υπάρχει θέμα με την προσαρμογή των καρτών, το κυριότερο πρόβλημα ίσως είναι η χρήση ελληνικών σε tts (text to speech) με την εκφώνηση των Ελληνικών ετικεττών / λέξεων.

Ευχαριστώ και πάλι, είμαι ευγνώμων!

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.