32 μηνών πλέον...

Εικόνα Ιωάννα
..Σε 4 μηνες γινόμαστε 3 ετων... Ακόμα δεν περπατάμε... Το μικρό μου ομως ΑΣΤΕΡΙ (ετσι την φωναζω) εχει αρχισει εδω και 2 εβδομαδες να με εκπλησει... Λυθηκε η γλωσσα της... Εκει που λεγαμε αρκετες λεξεις.. Τωρα λεμε αρκετες προτασεις για να μην πω οτι οτι θελει να πει πλεον το λεει σε προτασεις οχι 2 και 3 λεξεων αλλα 5και 6 κ 7 λεξεων... Απο τις 14 αυγουστου επιτελους ΘΕΕ ΜΟΥ ακουσα την λεξη ΜΑΜΑ ολοκληρη ...οπως την διαβαζετε φιλοι μου καλοι!!! με λεει ΜΑΜΑ και οχι σκετο ΜΑ ! κουτο ισως να χαιρομαι για αυτο..αλλα ξερετε οτι για μας τιποτα δεν ειναι ευκολο ..ανουσιο..κουτο..αναμενομενο...και εσεις ξερετε πολυ καλα πως νιωθω...εχουμε επικοινωνια πληρη...της εξηγω για πιο λογο κανει φυσιοθεραπειες -εργοθεραπειες κ την βαζω στον ορθοστατη..με ακουει καταλαβαινει οτι της εξηγω με το μυαλουδακι που μπορει να εχει ενα παιδι 32 μηνων...η αδελφη της το βλεπω...νιωθει την διαφορετικοτητα αλλα ακομα δεν εχει κανει κανενα σχολιο!!! ισως γιατι εγω της μιλαω της εξηγω οτι η διδυμη αδελφη της δεν ειναι το ιδιο με εκεινη...οτι πρεπει να την βοηθησουμε λιγακι περισσοτερο για να μπορεσει να τα καταφερει..οσο τα καταφερει...δεν μπορω να αφησω ενα παιδι ελπιζει κατι που ισως ποτε δεν προκειται να γινει!!αυτα τα δακρυα που τρεχουν τωρα απο τα ματια μου μπορειτε να μου πειτε ποτε θα σταματησουν;;;ποτε θα μπορεσω να τα ελεγξω να μην τρεχουν στα ματια μου;; μου ειναι πολυ δυσκολο να μιλαω στα παιδια μου για τα παιδια μου...να εξηγησω στην μια σε τι διαφερει απο την αλλη...ειναι παιδια ΘΕΕ ΜΟΥ ...πως να πληγωσω την ψυχουλα τους με πραγματα που δεν μπορουν να αντιληφθουν απολυτως;;οσο μεγαλωνουν ειναι πιο δυσκολο να διαχειρηστω μονη μου..μονοι μας εγω και ο συζυγος μου ολα αυτα...συμβουλευομαστε ειδικη παιδοψυχολογο...αλλα και παλι ειναι δυσκολο..αλλωστε τι ειναι ευκολο; Το μικρο μου αστερι λοιπον...οταν την πιανεις απο τα χερακια ..η καλυτερα την μεσουλα της κανει βηματακια..θελει πολυ να περπαταει...και δεν την αφηνουμε παραπονεμενη..αν κ η μεση μας παει να κοπει στα δυο απο το σκυψιμο χαλαλι της!!! Παντως σε γενικες και ειδικες γραμμες παει καλυτερα...στηριζει καλυτερα τον κορμο της εχει χαλαρωσει το σφιξιμο που ειχε στην ωμικη ζωνη και τα χερια της πιανουν καλυτερα σχεδον τα παντα...τα ποδια της δεν κανουν πολυ χιασμο...εχει βελτιωθει πολυ και ελπιζω τωρα που θα βαλουμε ναρθικες και θα κανουμε μποτοξ να καθησει ακομα καλυτερα μονη της χωρις καμια στηριξη...ελπιζω ...και πιστευω οτι θα παει καλυτερα...να ειναι γερη και δυνατη και ολα θα πανε καλα...σας αφηνω τωρα γιατι μολις ξυπνησαν και ζητανε σοκολατα...τους την υποσχεθηκα αλλωστε ...φιλοι μου ειμαι ευτυχισμενη που εχω αυτα τα δυο αγγελουδια!!! Παω για την σοκολατα τωρα γιατι μπορει να γινει ...διπλωματικο επεισοδιο!!! να εχετε καλα τα παιδια σας κ να προσεχετε τους εαυτους σας...

Σχόλια

Dany d να σου ζήσουν τα αστέρια σου!

Εικόνα D.Mariliza
να σου ζήσουν τα αστέρια σου! Για μία ακόμη φορά χάρηκα με τα νέα σου και με το γεγονός ότι υπάρχουν τόσο ευαισθητοποιημένοι, κινητοποιημένοι και συνειδητοί γονείς (ως προς το ρόλο τους). Συγχαρητήρια σε όλους σας! Υ.Γ. οι σοκολάτες παχαίνουν αλλά αυτό θα απασχολεί τις μικρές σου σε άλλη ηλικία :)
like22

Προς dany d

Εικόνα Γιάννης_1970
Παντα τέτοια να ακουμε!! Ολα να πανε προς το καλυτερο, με πολλές ευχές.
like16

Γιαννη_1970

Εικόνα Ιωάννα
σε ευχαριστω πολυ να ειστε κ εσεις ολοι καλα... χθες λεω στην μικρη μου Δαναη..λοιπον βλεπεις πως μπουσουλαει ο γκουφι και παει οπου θελει;; ετσι κ εσυ πρεπει να προσπαθησεις για να μπορεις να πας οπου θελεις κ να μην ζητας απο την μαμα κ τον μπαμπα να σε πανε απο δω κ απο εκει...αν προσπαθησεις πιστευω θα τα καταφερεις...απλα δεν προσπαθεις...και μου απανταει...ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΜΑ ΟΠΩΣ ΓΚΟΥΦΙ!!! με ανακουφιζει το γεγονος οτι συνενοουμαστε..ειναι πολυ πολυ σημαντικο το οτι αντιλαμβανεται τα παντα...ειχα ενα αγχος παλιοτερα στο τι θα αντιλαμβανεται κ τι οχι αν και ολοι μας ελεγαν οτι δεν δειχνει κανενα κακο σημαδι!αν δεν το δω εγω στο παιδι μου δεν πιστευω κανεναν!!!εν τω μεταξυ η αδελφη της δεν σχολιαζει τιποτα μα τιποτα αρνητικο για την Δαναη..ειναι αιμα της!!! την διαφορετικοτητα το βλεπω την αναγνωριζει ...για αλλους σχολιαζει οπως π.χ για ενα κοριτσι με συνδρομο νταουν...αλλα για το αιμα της την αδελφη της τιποτα! βεβαια της μιλαω και εγω συνεχεια της εξηγω πως εχουν τα πραγματα -αν και με δακρυα στα ματια ακομα...δεν μπορω να το ελεγξω αυτο το πραγμα Θεε μου!!-με την αδελφη τηςκαι οτι θα βοηθησουμε ολοι να παει ακομα καλυτερα! το καλυτερα μου φαινεται πιο γλυκια λεξη...εχουμε δλδ το καλα και θα γινουμε καλυτερα...οσο γινουμε ειπαμε...αλλα σιγουρα θα ειμαστε καλυτερα απο πριν!!!αλλωστε ουτε ψεμματα μπορω να πω...ουτε την μιση αληθεια...κ ας ειναι μικρες ακομα...και βεβαια δεν θελω να φανταζονται πραγματα που ισως δεν συμβουν...ουτε η μια ουτε η αλλη!!!ειναι πολυ καλα πλασματα...ενα βραδυ ειχαμε ξαπλωσει μονες μας...εμεις οι 3 γυναικες( μαμα και κορες) στο κρεβατι μας το διπλο για υπνο..ηθελαν και οι 2 με την μαμα...σηκωνεται η μια και αρχιζει να σταυρωνει με το χερακι της την Δαναη...οκ Μαιρη μου; το ξεματιασες το κοριτσι μας; ΝΑΙ ΜΑΜΑ ΤΟ ΞΕΜΑΤΙΑΣΑ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΝΑΝΙ ΤΩΡΑ! απιστευτες...με επιασαν τα γελια και αρχισα να της δαγκωνω κ να τις τσιμπαω κ τις δυο και μετα αφου παιξαμε κοιμηθηκαν κ τις πηγα στα κρεβατακια τους μετα... καθημερινες ιστοριες ολο γλυκα!!!ετσι τις λεω εγω...φανταζομαι ολοι μας θα εχουμε παρομοιες ιστοριες... ΓΙΑΝΝΗ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΝΤΑ...
like10

Με τη δύναμή μας θα ελπίζουμε για να μπορούμε να ευχόμαστε....

Εικόνα dorap
Το δικο μου αστερι σε σε 4 μηνες θα γινει 3 ετων, ακομα δεν καθομαστε ουτε στηριζουμε το κεφαλακι μας, οι κρισεις μας πανε πολυ πισω και η οραση αλλα με την αγαπη μας πιστευω να μπορεσουμε να κανουμε κατι. Λεει συλλαβες και εχθες ειπε μπααμπα, νομιζω συνηδειτα. Ευχομαι σε ολους σας το καλυτερο για τα αστερακια σας.
like10

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.