Εξωσχολικές δραστηριότητες για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχες

Εικόνα Lena

Αγαπητά μέλη,

Γνωρίζει κάποιος σχολές η ομάδες που είναι ανεκτικά και να περιλαμβάνουν παιδια με δεπυ η ήπια στο φάσμα; Tο παιδί μου έχει δυσκολία να ακολουθήσει κανόνες και διασπάται εύκολα η προσοχή του. Αυτό καθιστά δύσκολο πχ να παρακολουθήσει ένα μάθημα μπαλέτου η γυμναστικής παροτι θέλει πολύ και μου το λέει. Ενδιαφέρομαι πιο πολυ για χορό, θεατρικό παιχνίδι, γυμναστική.. Γνωρίζει κανείς ομάδες με τέτοιες δραστηριότητες στα βόρεια προάστια;

Ζητείται Νηπιαγωγός ή Δάσκαλος δημοτικού για απογευματινή απασχόληση με αγοράκι 6 ετών (Ζωγράφου, Αθήνα)

Εικόνα Β. Π.

Ζητείται Νηπιαγωγός ή Δάσκαλος δημοτικού για καθημερινή απογευματινή απασχόληση , παιχνίδι και μάθηση, με αγοράκι 6 ετών, στην περιοχή Ζωγράφου. 

Παράλληλη Στήριξη μαθητή Γ' Δημοτικού (Αθήνα)

Εικόνα Ανέστης Λαζαρίδης

Αναζητώ παράλληλη στήριξη για τον γιο μου που πηγαίνει Γ΄ Γυμνασίου στην Αθήνα στην περιοχή των Αμπελοκήπων και έχει διαγνωσθεί με άτυπο αυτισμό.

Οικογένειες αξιοποιούν το νέο σύστημα για τις αγγελίες στο NOESI.gr (!)

Εικόνα NOESI.gr

Παραθέτουμε μερικά από τα σχόλια, που λάβαμε την τρέχουσα εβδομάδα, για αγγελίες που διαχειριστήκαμε, διαφυλλάσσοντας τα στοιχεία επικοινωνίας των οικογενειών, με χρήση φόρμας επικοινωνίας με τους ενδιαφερόμενους γονείς. 

Όπως σας υποσχέθηκα, θα ήθελα να δώσω μία σύσταση για το άτομο που βρέθηκε για τη φροντίδα του κοριτσιού μας χάρη στην πολύτιμη βοήθειά σας. Είναι ένα άτομο συνεπές, εργατικό, πρόσχαρο, ευαίσθητο, προσεκτικό, με πολλή όρεξη για τη δουλειά του και πολλή αγάπη για το παιδί. Ελπίζω να μείνει μαζί μας για πάντα και να μας βοηθάει. Θα τον πρότεινα ανεπιφύλακτα. Με εκτίμηση και ευγνωμοσύνη.
Μητέρα

Μέσω της πλατφόρμας σας βρήκαμε την καλύτερη δασκάλα για τον γιο μας. Σας ευχαριστούμε πολύ.
Πατέρας

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ, μας βοηθήσατε πάρα πολύ. Με όσους επικοινώνησα ήταν πολύ ευγενικοί και πρόθυμοι να μας βοηθήσουν. Θα σας είμαστε ευγνώμωνες για την συνεργασία σας.
Μητέρα

Σας ευχαριστούμε για την φιλοξενία! Η αγγελία μας καλύφθηκε.
Πατέρας


Βρείτε επαγγελματία.
Αναρτήστε αγγελία.

Διαπιστευτείτε.

Ενημέρωση για τις "Παραπομπές": Το νέο πρόγραμμα του NOESI.gr στο πλαίσιο της Ψηφιακής Αλληλεγγύης

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Το πρόγραμμα αφορά την άμεση πρόσβαση πολιτών σε συνεδρίες καθοδήγησης και συμβουλευτικής από Κοινωνικούς Λειτουργούς. Υλοποιείται σε συνεργασία με μέλη του Μητρώου ΚΛ/ΣΥΥ, που τηρεί το NOESI.gr, και διαπιστευμένους επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων, με την υποστήριξη της ομάδας διαχείρισης του Οδηγού υπηρεσιών PRONOISE.ORG, μία πλατφόρμα μας για την αναζήτηση παρόχων υπηρεσιών στους τομείς της Εκπαίδευσης - Υγείας - Πρόνοιας.

Αφίσα της Ομάδας Κοινωνική Εργασία με Έργα από όπου ξεκίνησε η πρωτοβουλία για τον Κατάλογο ΚΛ/ΣΥΥ.

Κλινικό πρόγραμμα εξειδίκευσης στη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος: Αξιολόγηση και Παρέμβαση παιδιών και εφήβων

Εικόνα ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.
Ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης από το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. | Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κε.Δι.Βι.Μ. 1)
Κυρ, 08/10/2023 - 09:00

Βασικός στόχος του Προγράμματος είναι η ολοκληρωμένη αξιολόγηση, η οργάνωση θεραπευτικού πλάνου και η εξατομικευμένη παρέμβαση. 

Προκήρυξη θέσεων Εργοθεραπευτή SI και Λογοθεραπευτή σε πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης

Εικόνα "ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ"

Το Πρότυπο Κέντρο Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης "My Little Academy" στον Άλιμο, αναζητά συνεργασία με έμπειρο Εργοθεραπευτή-τρια SI και Λογοθεραπευτή/-τρια με εμπειρία στην πρώιμη παρέμβαση, για το πρωινό πρόγραμμα Δευτέρα με Παρασκευή, 08.30-14.30.

Ηλικίες παιδιών 2-5 (πρώιμη και εντατική παρέμβαση). Παρέχονται εποπτείες σε εβδομαδιαία βάση.

Αποστολή βιογραφικών μέσω της σελίδας του Κέντρου, με θέμα: Ε/Θ ή Λ/Θ για πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης.

Δυόμιση ετών παιδάκι με συμπτώματα αυτισμού

Εικόνα Ιωάννης Μαρκ

Καλησπέρα σας.

Ονομάζομαι Ιωάννης και κατοικώ στην Αγγλία. Θα ήθελα σας παρακαλώ να μου πειτε την γνώμη σας για τον γιο μου.

Ο γιος μου Αλέξανδρος είναι 2 ετών και 4 μηνών, δεν μιλάει (ούτε μαμά ούτε μπαμπά), του αρέσει να παίζει μόνος του (ότι έχει να κάνει με ζωάκια είναι η αδυναμία του), και μέχρι πριν 1μιση μήνα δεν γυρνούσε να μας κοιτάξει όταν τον φωνάζαμε και πότε δεν έδειχνε με το δάχτυλο του τι θέλει πάρα μόνο έκλαιγε και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι έχει.

Ιδιοπαθής γενικευμένη επιληψία

Εικόνα Κωνσταντίνος Γκατζουλης

Ο γιός μας 15 ετών μας έκανε επιληπτική κρίση μια εβδομάδα μετά που νόσησε (βαριά) με COVDI. Διαγνώστηκε με Ιδιοπαθή Γενικευμένη Επιληψία. Μπορεί σας παρακαλώ κάποιος να μας προτείνει κάποιον γιατρό στην Θεσσαλονίκη.

Προκήρυξη θέσεων βοηθού εργοθεραπευτή / εργοθεραπευτή ΠΕ/ΤΕ και νοσηλευτή ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ στην Όστρια

Εικόνα ΕΨΥΜΕ

Το οικοτροφείο "Όστρια"  του Φορέα Πλόες Ε.ΨΥ.ΜΕ. για ενήλικες με αυτισμό χαμηλής λειτουργικότητας στο κέντρο του Πειραιά αναζητάει 1 εργοθεραπευτή/-τρια ΠΕ/ΤΕ ή βοηθό εργοθεραπείας για συνεργασία και 1 νοσηλευτή/-τρια ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ για πλήρη απασχόληση με κυλιόμενο ωράριο. 

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.