Δημόσιο σχολείο φιλικό προς παιδιά με ΔΑΦ ΥΛΑ στα βόρεια προάστια;

Εικόνα Μ. Α.

Ο γιος μου έχει άριστες επιδόσεις στα μαθήματα ωστόσο δυσκολεύεται σε θέματα συμπεριφοράς και κοινωνικοποίησης.

  • Γνωρίζετε εάν υπάρχει κάποιο Δημόσιο σχολείο φιλικό προς παιδιά με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας στα βόρεια προάστια; 
  • Που να λειτουργεί με συμπερίληψη, κατανόηση και αγάπη; 

Δυστυχώς στο σχολείο που είναι, δεν μπορούν να καταλάβουν τις δυσκολίες του και τις ανάγκες του, στέκονται κυρίως στα αποτελέσματα της συμπεριφοράς του, που αυτό αγχωνει το παιδί και το στοχοποιεί, κι αυτό έχει δημιουργήσει ένα κλίμα όπου το παιδί νιώθει ανεπιθύμητο και είναι διαρκώς και μια κατάσταση "μάχης".

Διάγνωση Asperger ήπιου βαθμού

Εικόνα Aspergermommy2010

Ο γιος μου είναι 12 ετών και διαγνώστηκε από την κ. Βαγια Παπαγεωργίου με Asperger ήπιου βαθμού .Έχω κλείσει ραντεβού και στον κ. Καμπάκο για να πάρω και δεύτερη γνώμη.

  • Επειδή ζούμε σε επαρχία και είναι δύσκολο να βρω οικογένειες με παρόμοια εμπειρία, η οποία βοήθεια θα μας ήταν πολύτιμη!

Σύνδρομο ταρακουνημένου βρέφους

Εικόνα NOESI.gr

Το ταρακούνημα του μωρού μπορεί να προκαλέσει μόνιμη εγκεφαλική βλάβη ή ακόμη και θάνατο. Σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα μπορεί να επέλθει σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο του μωρού, όταν κανείς το ταρακουνήσει.

Διορθωμένη Ηλικία: Τι σημαίνει;

Εικόνα NOESI.gr

Όταν ένα μωρό γεννιέται πρόωρα είναι σημαντικό να διορθώνεται η ηλικία του. Διορθωμένη ηλικία σημαίνει ότι ένα μωρό έχει δύο ηλικίες, μία η οποία υπολογίζεται από την ημέρα που γεννήθηκε (η χρονολογική ηλικία ή ηλικία γέννησης) και η άλλη από την ημέρα που θα έπρεπε

Κατ' οίκον διάβασμα μαθητή που φοιτά σε σχολείο κωφών βαρηκόων (Αιγάλεω)

Εικόνα NOESI.gr

Αναζητούμε παιδαγωγό για φύλαξη λίγων ωρών και λίγο διάβασμα δύο φορές την εβδομάδα για τον μαθητή 14 ετών που φοιτά στο σχολείο κωφών βαρυκοων στην Πεύκη. Περιοχή: Αιγάλεω.

Είναι στο Φάσμα (αγοράκι 5,5 ετών)

Εικόνα Αναστασία Δεσποτάκη
Έχω ένα αγοράκι 5,5 χρόνων που από μωρό έκανε πεταρισματα στα χέρια. Περπατούσε με στις μύτες των ποδιών, δεν είχε οπτική επαφή όταν μου μιλούσε κ.α... Είχα καταλάβει ότι ήταν ενδείξεις ότι μπορεί να έχει ΔΕΠΥ, έτσι λοιπόν πριν λίγο καιρό επισκεφτηκαμε το ΚΕΨΥΕ (Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοκοινωνικης Υποστήριξης) και μετά από μια δεκάλεπτη εξέταση στο παιδί η παιδοψυχολογος διέγνωσε ότι έχει Άσπεργκερ και ΔΕΠΥ. Έστειλε την γνωμάτευσή της στον ΕΟΠΥΥ  και προχτές πήραμε στα χέρια μας την απαντηση από τον ΕΟΠΥΥ, ότι δηλαδή το παιδί έχει παιδικό αυτισμό και τα παραπεμπτικά για να μπορέσουμε να το πάμε σε κάποιο Κέντρο για εργοθεραπεια κοκ.  Από το νήπιο μας είπαν μπορεί να χρειαστεί να έχει επιπλέον βοήθεια από κάποια ειδική παιδαγωγό του χρόνου στην πρώτη δημοτικού και να κάνουμε μια αίτηση στο ΚΕΔΑΣΥ, την οποία και έκανα. (περιμένω να κλείσω ραντεβού).
  • Τώρα τι άλλο πρέπει να κάνω;
  • Τι διαδικασία να ακολουθήσω με τα παραπεμπτικά;
  • Δικαιούται το παιδί κάποιο επίδομα;
Με συγχωρείτε που ρωτάω απλά δεν έχω ιδέα για το παρακάτω.. Και από το ΚΕΨΥΕ δεν μας ενημέρωσαν.

Σημάδια αυτισμού!;;

Εικόνα Μαρία Ρούσκα

Είμαι μαμά δίδυμων αγοριών 25 εβδομάδων! Τώρα η ηλικίας τους είναι 12 μηνών χρονολογική με διορθωμένη 9 μηνών.. παρατηρώ στον δεύτερο μου κάποια ανησυχητικά σημάδια και όχι απλά έχω ανησυχήσει.. αλλά έχω χάσει τον ύπνο μου! 

  • Δεν αλληλεπιδρά με τον αδελφό του σαν δίδυμα μωρά που έχουν ένα κάποιο δέσιμο.. ναι μεν θα είναι κοντά του αλλά πολλές φορές αν τον ακουμπήσει θα κλαίει μέχρι να γίνει μπλε!! 
  • Έχει μεν κοινωνικό χαμόγελο, αλλά δεν ξεκαρδίζεται τις περισσότερες φορές όσα αστεία και αν κάνω. Ίσως αν τον γαργαλήσω αλλά και πάλι όχι πάντα. Προτιμάει να απομονωθεί στο παιχνίδι του, ή να μουρμουρίζει και να έρθει σούρνωντας στην αγκαλιά μου. 
  • Επίσης ένα ακόμη red flag είναι πως όταν ακούσει μουσική έρχεται σε τετραποδική θέση και μπορεί να κουνιέται πάνω κάτω σαν να χορεύει και καμμία ώρα, χωρίς όμως να γελάει ή να δείχνει ευχαρίστηση. 

Η αλήθεια είναι πως έχει ταλαιπωρηθεί πολύ έχει 6 χειρουργεία στο ιστορικό του. Βέβαια νευρολογικά είναι άψογος! Μας παρακολουθεί ομάδα γιατρών μεγάλη. Αν έχετε παρόμοια σημάδια παρακαλώ οποίος μπορεί να μου απαντήσει! Ή αν δεν θεωρείτε τα σημάδια αυτά που περιγράφω ανησυχητικά.. πραγματικά είμαι να σκάσω! Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! 

Θέση Γυμναστή Ειδικής Αγωγής στο Κέντρο Ημέρας "ΙΡΙΔΑ"

Εικόνα ΑΜΥΜΩΝΗ

Ζητείται Γυμναστής Ειδικής Αγωγής στο Κέντρο Ημέρας Ίριδα  της Αμυμώνης με έδρα το Ελληνικό. Θέση εργασίας 6ωρη.

Απαραίτητα προσόντα υποψηφίου:

  • Πτυχίο Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα Ειδικής Φυσικής Αγωγής

Θα συνεκτιμηθεί η προϋπηρεσία σε άτομα με αναπηρία.

Περπάτημα στις μύτες

Εικόνα Κατερίνα Νιώτη

Ενδιαφέρομαι να μάθω από κάποιον γονέα που το παιδί του περπατούσε η περπατάει στις μύτες των ποδιών του πως το αντιμετώπισε. Γνωρίζω ότι γίνεται ακόμη και επέμβαση για το λόγο αυτό σε κάποιες περιπτώσεις.

  • Υπάρχει κάποιος που την έχει κάνει;

Παράλληλη στήριξη μαθήτριας ΣΤ' δημοτικού (Μαρούσι)

Εικόνα NOESI.gr

Ζητείται Ειδική Παιδαγωγός για παράλληλη στήριξη παιδιού με νευροαναπτυξιακες διαταραχές στην ΣΤ δημοτικού σε σχολείο στο Μαρούσι


Οι αγγελίες διακινούνται προς τα διαπιστευμένα μέλη με ενεργό λογαριασμό πρόσβασης στις αγγελίες. Οι παρακάτω θέσεις είναι ενεργές. Για πρόσβαση στο σύστημα διακίνησης αγγελιών του noesi.gr απαιτείται επαγγελματική διαπίστευση. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.