✰ Χάρτης Οδηγού υπηρεσιών για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) και μαθητές που χρήζουν ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης

Εικόνα NOESI.gr

Με τον χάρτη του Οδηγού υπηρεσιών μπορείτε να αναζητήσετε υπηρεσίες για μαθητές στο πλαίσιο της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και άτομα με αναπηρία. Πρόσφατη ενημέρωση χάρτη: 07/04/2019. Α θέλετε μπορείτε να συνδράμετε στη βελτίωση του Οδηγού υπηρεσιών, πρακτικά (με τις πληροφορίες σας), ηθικά (με ένα ευχαριστώ), ή οικονομικά (σε είδος).

Διασπορά υπηρεσιών για ΑμεΑ και μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ανά Περιφέρεια της Ελλάδας, με βάση την καταγραφή από το NOESI.gr - Ενημέρωση 29/02/2020.

Δείτε τον χάρτη στη σελίδα noesi.gr/map.

Π.Ο.Μ.Α.ΜΕ.Α. ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Π.Ο.Μ.Α.με.Α. Α.Μ.Θ.) ιδρύθηκε το 2014 με έδρα την Κομοτηνή, είναι το δευτεροβάθμιο όργανο της εκπροσώπησης των ΑμεΑ, χρονίων πασχόντων και των οικογενειών τους.Σκοποί της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις της, εκτός των άλλων είναι ;η οργάνωση, η ενημέρωση και η συσπείρωση των φορέων εκπροσώπησης των Ατόμων με Αναπηρία, χρόνιων πασχόντων και των οικογενειών τους που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ΡΟΔΟΠΗΣ

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Το Σωματείο ΑμεΑ Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης ιδρύθηκε στην Κομοτηνή με σκοπό την οργάνωση όλων των ατόμων με αναπηρία, των γονέων και των κηδεμόνων αυτών που κατοικούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης προκειμένου να προαχθούν τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματά τους. 

Συμπτώματα αυτισμού ή κάτι άλλο;

Εικόνα Φωτεινή Τ.

Είμαι φοιτήτρια ψυχολογίας και έχω μια κοντινή ξαδέρφη στα 19 που είμαστε πολύ κοντά μεταξύ μας. Έχει κάποιες περίεργες συμπεριφορές μερικές φορές και μου το λέει και η ίδια πως δεν αισθάνεται νορμαλ. Από μικρή οι δικοί της δούλευαν πολύ, είναι το μικρότερο παιδι τη οικογένειας και έχει μια πολύ μεγαλύτερη αδερφή γύρω στα 38. Οι δικοί της δεν ήθελαν δεύτερο παιδάκι και τους ήρθε απροετοίμαστο και το έμαθαν στον 5ο μήνα και ενώ η μαμά της είχε ενα μεγάλο ινωμυωμα μήτρας παράλληλα και ήταν 40. 

Εναλλακτική Επαυξητική Επικοινωνία

Εικόνα ΚΝΑΠ Κέντρο Νευροεξελικτικής Αγωγής Παιδιού

Η εναλλακτική επικοινωνία υποστηρίζει τα παιδιά με απουσία λόγου ή ακατάληπτο λόγο. Χρησιμοποιείται επιτυχώς σε παιδιά κι ενήλικες  με αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση, απραξία και σύνδρομα.

Η διεπιστημονική ομάδα χτίζει ένα σύστημα επικοινωνίας πλήρως προσαρμοσμένο στο παιδί και τις ανάγκες του. Το σύστημα χρησιμοποιείται σε όλα τα περιβάλλοντα και είτε έχει τη μορφή βιβλίου (βιβλίο επικοινωνίας, PODD) είτε είναι πρόγραμμα στο tablet.

Παράλληλη στήριξη μαθητή Ε' Δημοτικού με Μ-Δ σε τυπικό σχολείο (Άνω Πατήσια)

Εικόνα GlobedNews

Ζητείται δάσκαλος ειδικής αγωγής για παράλληλη στήριξη μαθητή Ε΄ Δημοτικού (τυπικού σχολείου), με μαθησιακές δυσκολίες και ΔΕΠΥ. Προϋπηρεσία και συστάσεις επιθυμητά. Ωράριο: 7:30-15:00. Περιοχή: Άνω Πατήσια.

Η αγγελία διακινήθηκε προς τα διαπιστευμένα μέλη στις 28/02/2020.

Dog Therapy in Action: Από τη θεωρία στην πράξη

Εικόνα "ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ"
Από το Κέντρο Ανάπτυξης Παιδιού "ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ" στη Νέα Σμύρνη
Σάβ, 14/03/2020 - 11:00

Τι είναι ο σκύλος θεραπείας, πώς και γιατί μας βοηθάει στη διάρκεια των θεραπευτικών διαδικασιών, καθώς και πώς δημιουργούμε μια στοχευμένη θεραπευτική παρέμβαση, αποτελούν τα κύρια θέματα που θα αναλυθούν από καταξιωμένους ψυχολόγους στην Ειδική Αγωγή, καθώς και έμπειρους εκπαιδευτές-χειριστές σκύλων θεραπείας.  Μάθετε περισσότερα, δηλώστε συμμετοχή.

ΔΕΠ-Υ και Νευροανάδραση: Συμπτωματολογία, διαχείριση, αντιμετώπιση, ενήλικη ζωή (είσοδος ελεύθερη με πρόσκληση)

Εικόνα NOESI.gr
Μία πρωτοβουλία του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παίδων και Ενηλίκων
Τρί, 10/03/2020 - 19:00

Σας προσκαλούμε σε μία δωρεάν ενημέρωση για τη ΔΕΠ-Υ όπου θα αναπτυχθεί η συμπτωματολογία, οι τρόποι διαχείρισης, οι πολλαπλές μέθοδοι αντιμετώπισης ενώ η Νευροανάδραση θα αναλυθεί εκτενέστερα, ως μία από αυτές.

Μελέτη Μαθητών Α' & Β' Δημοτικού με Γλωσσική Διαταραχή | Είτε άμεση έναρξη ή από νέα σχολική χρονιά

Εικόνα Βασίλης Μπεγκλης

Αγαπητοί, αναζητώ για την περιοχή της Πεύκης εκπαδευτικό για μελέτη των δύο παιδιών μου δημοτικού της Α και Β τάξης, από 13:15 έως 17:00 καθημερινά. Το αγόρι στη Β τάξη έχει εξελικτική γλωσσική διαταραχή που αρκετές φορές λόγω αδυναμίας σωστής έκφρασης επηρεάζει και τη συμπεριφορά του. Παρακολουθει τα απογεύματα λογοθεραπεία, εργοθεραπεία και ψυχοπαιδαγωγικό. Κατά τη διάρκεια του σχολείου υποστηρίζεται από παράλληλη στήριξη. Ενδιαφέρομαι είτε για άμεση συνεργασία είτε για έναρξη από την επόμενη σχολική περίοδο.

Διάγνωση αυτισμού / Άσπεργκερ - Πάτρα

Εικόνα Stavroula Goudoudaki

Καλημέρα σε όλους και όλες. Γράφω πρωτη φορά. Πως μπορω να έχω μια ασφαλή διάγνωση στην Πάτρα; Χρονια τώρα εχουν δωθεί στον μεγάλο υιό μου διάφορες... γνωματευεσεις... παντα προφορικές απο διάφορους φορείς (ΚΕΔΔΥ, παιδοψυχιατρο δημοσιου νοσοκομειου, ιδιωτη παιδοψυχολογο).

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.