Άγχος για ανάπτυξη νηπίου

Εικόνα Ευακι

Καλησπέρα σας!! Έχω μια κόρη 14μιση μηνων... πρόσφατα νοσηλευτηκε στο Παίδων λόγω του οτι περπατούσε κανονικά από 10 μηνών αλλά ξαφνικά άρχισε να περπατάει στις μύτες των ποδιών σε αραιά διαστήματα μέσα στη μερα και η παιδίατρος έκρινε σωστό την εξέταση από παιδονευρολογο.. η διαγνωση δεν έδειξε τιποτα απλά ότι καπου το ξεσηκωσε..ρώτησα τον γιατρό μήπως υπάρχει περίπτωση αυτισμού και μου το απέκλεισε.. η μικρή είναι ένα παιδί τρομερά κοινωνικο που ξερει να μοιραζεται και είναι πολύ τρυφερή γενικά... με προβληματίζει όμως του ότι δεν μιλα...

Θεραπεία βλαστοκυττάρων για αυτισμό, επικοινωνία με γονείς

Εικόνα Νατάσα

Καλησπέρα, 

Έχω εναν αυτιστικό γιο 5,5 ετών και ενδιαφέρομαι για τη θεραπεία των βλαστοκυττάρων. Γενικές πληροφορίες έχω λάβει. Ωστόσο θα ήθελα να έρθω σε επικοινωνία με κάποιον γονιό, που έχει δοκιμάσει την θεραπεία, ώστε να μπορεί να μου πει περισσότερο για την όλη εμπειρία (αν και πόσο ταλαιπωρείται το παιδί, αν υπάρχουν κίνδυνοι και παρενέργειες και αν είδε αποτελέσματα).

Ζητείται παράλληλη στήριξη για μαθητή 14 ετών με Άσπεργκερ (Πάτρα, 2019-2020)

Εικόνα Carer

Zητείται άνδρας για παράλληλη στήριξη έφηβου 14 ετών με σύνδρομο Asperger, υψηλής λειτουργικότητας σε Γενικό Γυμνάσιο, για την επομένη σχολική χρονιά 2019-2020. Περιοχή: Πάτρα.

Η αγγελία διακινήθηκε προς τα διαπιστευμένα μέλη στις 21/04/2019. Έχουμε επικοινωνήσει με τον γονέα για επιβεβαίωση κάλυψη της θέσης και την αξιολόγηση αναζήτησης επαγγελματία μέσω NOESI.gr.

Πλήρης κατάλογος επαγγελματιών που διαπιστεύθηκαν από το NOESI.gr (έως σήμερα)

Εικόνα NOESI.gr

Λογότυπο Καταλόγου PRO επαγγελματιών του NOESI.gr.Η ομάδα noesi.gr απαρτίζεται από πεντακόσιους (500) διαπιστευμένους επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες ιδιωτικά. Η διαπίστευση εξασφαλίζει έναν πρότυπο τρόπο παρουσίασης του προφίλ του επαγγελματία και των επαγγελματικών προσόντων, ώστε οι ενδιαφερόμενοι που αναζητούν εξειδικευμένο προσωπικό, να βρίσκουν άμεσα και αξιόπιστα "ειδικούς" στην περιοχή τους. Η διαπίστευση επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα το 2016.

Δείτε τον πλήρη κατάλογο των επαγγελματιών που διαπιστεύθηκαν εδώ.

Άγχος για αυτισμό σε 7 μηνών μωρό

Εικόνα Ζωή

Δεν ξέρω μήπως είμαι υπερβολική και κάνω λάθος αλλά έχω ένα άγχος με το μωράκι μου 7 μηνων. Χωρίς να του κάνουμε σχετικά συχνά την ωραία πεταλούδα κάνει την κινήσει με τα χέρια της πολύ συχνά στη μέρα ακόμα και μόλις ξυπνάει. επίσης όταν θηλάζουμε είτε θα χτυπάει το χέρι της πάνω στη παλάμη μου και παίζουμε παλαμάκια είτε πιάνει τα μαλλιά της μαζί και το αυτι και τα τραβάει.. να ανησυχώ για αυτισμό;; Τέλος το μόνο που κάνει από Φωνούλες είναι κάτι σαν "νιε νιε νιε".

Θεραπεία βλαστοκυττάρων, θα ήθελα να έρθω σε επικοινωνία με γονείς

Εικόνα Νατάσα

Έχω εναν γιο 5,5 ετών, είναι αυτιστικός και με ενδιαφέρει πολύ η θεραπεία των βλαστοκυττάρων. Έχω μιλήσει με γιατρό, που κάνει τη θεραπεία (κ. Τραπαλης), αλλά πριν λάβω την απόφαση, θα ήθελα να έρθω σε επικοινωνία με γονείς, που έχουν κάνει τα παιδιά τους τη θεραπεία. Θα με βοηθούσε πολύ επίσης αν κάποιος γνωρίζει κάποιον σύνδεσμο, όπου υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες για τη θεραπεία, αφού ο γιατρός δέχεται μόνο προφορικά να δώσει πληροφορίες. Σας ευχαριστώ πολύ.

Σας προσκαλούμε στο Comicdom Con Athens 2019, ένα Φεστιβάλ για λάτρεις των κόμικς!

Εικόνα NOESI.gr
Ένας από τους βασικούς στόχους φέτος είναι να διερευνήσουμε πώς τα comics μπορούν να γίνουν ένα όχημα για να ενημερωθούμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να δράσουμε για μια καλύτερη και πιο συμπεριληπτική κοινωνία.
Παρ, 19/04/2019 - 11:00

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μία σημαντική δράση, με ελεύθερη είσοδο, στην οποία μπορείτε να έρθετε με την οικογένεια και τους φίλους σας ή την τάξη σας, αν αγαπάτε τα ...κόμικς! 

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, στην Έκθεση Comicdom Con Athens 2019 που λαμβάνει χώρα στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, 15 – 19 Απριλίου 2019, καθημερινά!

Ένα θεραπευτικό πλαίσιο για αυτιστικά παιδιά στη λογική του μη-όλου (Ανοικτή Διάλεξη)

Εικόνα Marina Veneka
Ανοικτή Διάλεξη του Μπρούνο Ντε Αλέ από το Κέντρο Ψυχαναλυτικών Ερευνών της Αθήνας
Δευ, 13/05/2019 - 20:30

Το Κέντρο Ψυχαναλυτικών Ερευνών της Αθήνας οργανώνει ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ του Μπρούνο Ντε Αλέ με θέμα: Ένα θεραπευτικό πλαίσιο για αυτιστικά παιδιά στη λογική του μη-όλου τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 στις 8.30 μ.μ.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥ ΦΡΟΫΔΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ - ΛΑΚΑΝΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ
Ρεθύμνου 5, 1ος όροφος

ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: Θέση εργασίας για Ψυχολόγο στην Αθήνα

Εικόνα ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ

Το Δ.Σ. της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, με έδρα τη Χίο, Εγκρεμού 30, καλεί τους υποψηφίους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την κάλυψη:

Μιας (1) θέσεως εργασίας στο Κέντρο Ημέρας Εφήβων με Αυτισμό στη Δυτική Αττική «Στην Αυλή του Κόσμου»  του Κ.Π.Ε. στην Αθήνα, με ειδικότητα:

  1. Ψυχολόγος (1 θέση) (Πλήρους απασχόλησης)

Η συνεργασία θα έχει τη μορφή εξαρτημένης  εργασίας και είναι ορισμένου χρόνου (διάρκεια 1 έτος).

Απαραίτητα Δικαιολογητικά

•          Αίτηση Υποψηφιότητας

•          Φωτοαντίγραφα Πτυχίων

ΚΠΕ ΧΙΟΥ (ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ) ► Θέση Εργοθεραπευτή Στη Χίο στο Τμήμα Παιδιών και Εφήβων

Εικόνα ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ

Το Δ.Σ. της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, με έδρα τη Χίο, Εγκρεμού 30, καλεί τους υποψηφίους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την κάλυψη:

Μίας (1) θέσης εργασίας στο Τμήμα Παιδιών και Εφήβων στη Χίο, με ειδικότητα: Εργοθεραπευτή/τρια (μερικής απασχόλησης)
Η συνεργασία θα έχει την μορφή παροχής έργου ή εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου και δυνατότητα ανανέωσης. Η συνεργασία θα ξεκινήσει άμεσα.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.