Έρευνα για τις στάσεις γονέων για τη διαγνωστική διαδικασία σε παιδιά με ΔΑΔ στην Ελλάδα (μεταπτυχιακό)

Εικόνα iliada69

Αξιότιμοι γονείς και συνάδελφοι,

Ονομάζομαι Ιλιάδα Μιχαηλίδη και είμαι φιλόλογος. Εκπονώ μεταπτυχιακή εργασία στο Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Bolton στη Μεγάλη Βρετανία. Το θέμα της έρευνας μου είναι οι αντιλήψεις και οι απόψεις των γονέων για τη διαγνωστική διαδικασία σε παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (αυτισμό). Επιχειρείται να διερευνηθούν:

  • ο αριθμός των επαγγελματιών που επισκέπτονται οι γονείς, μέχρι την τελική διάγνωση,
  • η ποιότητα της διαγνωστικής διαδικασίας,
  • οι θετικές και αρνητικές συνέπειες της διάγνωσης.

Σύνταξη γήρατος σε γονέα ΑμεΑ

Εικόνα Tinajazz
Θα επιθυμουσα να ερθω σε επαφη με γονεις, που να εχουν θεμελιωσει συνταξιοδοτικο δικαιωμα σαν γονεις Αμεα. Όποιος εχει ασκησει αυτο το δικαιωμα, αν μπορει, ας επικοινωνησει μαζι μου, θα ηθελα να ρωτησω κατι που ισως με βοηθησει σε κατι αποριες που εχω!

Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ για "Το Λιθαράκι"

Εικόνα Κέντρο Ημέρας Το Λιθαράκι
Κυρ, 07/12/2014 - 09:30

Το Κέντρο Ημέρας για το Παιδί "Το Λιθαράκι" του Γ. Ν. Παίδων "Π.& Α. Κυριακού" σας καλεί στο Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ που διοργανώνει την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 9.30 πμ - 6μμ.

Χριστουγεννιάτικο Bazaar από το Κέντρο Ημέρας "Στην Αυλή του Κόσμου"

Εικόνα ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ
Χριστουγεννιάτικο Bazaar
Σάβ, 13/12/2014 - 10:00

Το Κέντρο Ημέρας (Κ.Η.) Εφήβων - Νεαρών Ενηλίκων  με Αυτισμό στη Δυτική Αττική, «Στην Αυλή Του Κόσμου» με μεγάλη χαρά σας καλεί στο πρώτο Χριστουγεννιάτικο bazaar που διοργανώνει  το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στον χώρο του, Χρυσολωρά 10- 12 Περιστέρι.

Χριστουγεννιάτικο Bazaar από το Κέντρο Ημέρας

Στο μπαζάαρ θα βρείτε χειροποίητες κατασκευές που φιλοτεχνήθηκαν από τους εφήβους και τους θεραπευτές της "Αυλής του Κόσμου".

Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Gala Όπερας για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ

Εικόνα GlobedNews

Τα Χριστούγεννα στην ΕΛΕΠΑΠ ξεκινούν την 1η Δεκεμβρίου. Ο Μότσαρτ, ο Στράους, ο Βέρντι, ο Μπιζέ με την Κάρμεν του και πολλοί ακόμα μεγάλοι κλασικοί συνθέτες θα είναι παρόντες μέσα από τα έργα τους σε ένα αξέχαστο ταξίδι που διοργανώνει η ΕΛΕΠΑΠ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Ένα χριστουγεννιάτικο Gala Όπερας λίγες μέρες πριν τα αληθινά Χριστούγεννα φτάσουν σε όλα τα παιδιά που στηρίζει με το έργο της η ΕΛΕΠΑΠ εδώ και 77 χρόνια. Όλα τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για τη στήριξη των παιδιών με αναπηρία της ΕΛΕΠΑΠ.

Σέβομαι τη Διαφορετικότητα (από το Βρετανικό Συμβούλιο)

Εικόνα NOESI.gr

Σχολικός ψηφιακός διαγωνισμός βίντεο «Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό»

  • Είσαι μαθητής από Ε’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου σχολείου στην Ελλάδα;
  • Σου αρέσει να εργάζεσαι σε ομάδα με τους φίλους σου;
  • Θέλεις να αναδείξεις την ισότητα και την αποδοχή του διαφορετικού;
  • Πιστεύεις στις αξίες και τα ιδανικά του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας;

Εάν ναι, τότε μπορείς να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό και να αποκτήσεις μια συναρπαστική εκπαιδευτική εμπειρία!

Ανησυχία από 9 μηνών...

Εικόνα Ελίνα Μανικα

Καλησπερα σας, καταρχην συγχαρητηρια για την σελιδα σας, διαβαζω μερες τωρα αρθρα που δεν υπαρχουν πουθενα αλλου. 

Εχω ενα αγορακι 18 μηνων, θελοντας και μη απο το οικογενειακο περιβαλλον μας γινονται συγκρισεις μεταξυ του γιου του αδελφου μου (18 μηνων και εκεινος, μπουσουλησε απο 5μ, περπατησε 9μ και απο 17 μηνων λεει 3-4 λεξεις), το δικο μας μπουσουλησε πια 9 μηνων, προχθες περπατησε αλλα δεν λεει καμμια λεξη, εκτος απο 12 μηνων που ειπε ασυνειδητα μαμαμαμα, μπαμπαμπα, γιαγιαγια,  μετα απο δικη μας προτροπη αλλα μετα απο 1 μηνα τα εκοψε. Απο 9 μηνων που μπουσουλησε το ανηψακι μας περιμεναν ολοι τον δικο μας να μπουσουλησει. Μπουσουλησε καποια στιγμη,περπατησε πια αλλα δεν μιλαει, εχουν πεσει ολοι πανω μας οτι εχει προβλημα.

ΚΕΠΑ: Αίτηση αναθεώρησης (επαναξιολόγηση)

Εικόνα Ανδρέας Μπαρδάκης

Φίλοι μου, γεια σας! Πρόσφατα έλαβα μηνύματα από ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι ενώ η πάθησή τους περιλαμβάνεται μέσα στον πίνακα με τις 43 παθήσεις?, ωστόσο, η απόφαση που εκδόθηκε από το ΚΕΠΑ? στο οποίο εξετάστηκαν είχε κρίνει για προσωρινή χρονική διάρκεια και όχι για επ' αόριστον.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.