Διερεύνηση των σχέσεων γονέων και εκπαιδευτικών μαθητών /-τριών που φοιτούν σε Ειδικά Δημοτικά Σχολεία

Εικόνα NOESI.gr

Το Ερευνητικό Πρόγραμμα ΠΤΔΕ Παν. Θεσσαλίας "Δίκτυο Σχολείων Έρευνας" οργανώνει μελέτη με σκοπό τη διερεύνηση των σχέσεων ανάμεσα σε γονείς και εκπαιδευτικούς μαθητών/τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή αναπηρία που φοιτούν σε ειδικά δημοτικά σχολεία (οποιουδήποτε τύπου). Τον πληθυσμό της έρευνας αποτελούν εκπαιδευτικοί του κλάδου Δασκάλων (ΠΕ70 και ΠΕ71) που υπηρετούν σε ειδικά δημοτικά σχολεία καθώς και οι γονείς των μαθητών/τριών που φοιτούν στα σχολεία αυτά.

Πρόσβαση άνευ ορίων στις τέχνες και τον πολιτισμό

Εικόνα "ΣΤΕΓΗ" - Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Ανοικτή Συζήτηση στη Στέγη
Τρί, 03/06/2014 - 17:00

Πρόσβαση άνευ ορίων στις τέχνες και τον πολιτισμόMε την ευκαιρία του Unlimited Festival το οποίο οργανώθηκε το 2012 στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας στο Λονδίνο και με πρωτοβουλία του British Council (UK), τέσσερις φορείς ένωσαν τις δυνάμεις τους για να υλοποιήσουν ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών στην ανάθεση, δημιουργία και προβολή παραστάσεων παραστατικών τεχνών που να εμπλέκουν ανθρώπους με αναπηρία. Για τη Στέγη η συμμετοχή στο δίκτυο αυτό ήταν λογικό βήμα, δεδομένου ότι αναπτύσσει ανάλογες δραστηριότητες στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού της προγράμματος. 

Μαύρος Κότσυφας και Άσπρος Γλάρος

Εικόνα NOESI.gr
Θεατρική παράσταση από τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Χανίων
Τρί, 03/06/2014 - 10:30

Μαύρος Κότσυφας και Άσπρος ΓλάροςΤο ΕΕΕΕΚ Χανίων σας παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση με τίτλο "Μαύρος Κότσυφας και Άσπρος Γλάρος" την Τρίτη, 3 Ιουνίου στις 10:30 π.μ., στην Αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου (πρώην Πολυκλαδικό), στα Χανιά.

Τα πουλιά του δάσους ζουν μια όμορφη και ήρεμη ζωή στη φύση. Η Κουκουβάγια, ο Τσαλαπετεινός, ο Σπίνος ο Μαρίνος, η Πέρδικα Κλο Κλο, η Κίσσα η Μαρίσσα και ο Κότσυφας ο Ιάκωβος.

Ώσπου μια μέρα, η φωτιά με τις φλόγες της απειλεί το δάσος και ένα ένα τα πουλιά φεύγουν μακριά να σωθούν. 

Απαραίτητη πλέον η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για τους λογοθεραπευτές

Εικόνα NOESI.gr

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος αποκτούν οι λογοθεραπευτές. Ο υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας υπέγραψε το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο καθορίζεται το πλαίσιο χορήγησης της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος λογοθεραπευτή και ρυθμίζονται οι όροι, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις για την απόκτησή της. Έτσι, ολοκληρώνεται μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει από το 2002.

Σου μιλάω, με ακούς; Ενισχύοντας την επικοινωνία μέσα στην οικογένεια

Εικόνα Κατερίνα Περικλέους
Εκδήλωση με θέμα την επικοινωνία στην οικογένεια από τη ΛΕΞΙΜΑΘΕΙΑ
Σάβ, 31/05/2014 - 12:00

Ελάτε να συζητήσουμε για τα θέματα επικοινωνίας που συχνά προκύπτουν σε μια οικογένεια. Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά! Βρισκόμαστε Χελμού 17 στον Άγιο Στέφανο Αττικής.  Η είσοδος είναι δωρεάν. Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο 2108145670.

Σου μιλάω, με ακούς; Ενισχύοντας την επικοινωνία μέσα στην οικογένεια.

Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με λογοθεραπεία

Εικόνα Τάνια

Γειά σας. Εχω έναν γιο που είναι τώρα 4 και 3 μηνών. Εχουμε διαγνωση ΔΑΔ (στο φασμα του αυτισμού) αλλά ελαφριάς μορφής. Οταν ήταν 18 μηνων είχε μια παλλινδρομιση στην γλώσσα (εχασε 15-20 λέξεις που έλεγε) και κάποια άλλα γνωστικά που είχε κατακτήσει (χρώματα) και μέχρι τα 2.5 δεν έλεγε τίποτα. Εκεί πήραμε και την διάγνωση.

Aby Warburg: Ένας ιστορικός της τέχνης σε αναζήτηση του πραγματικού

Εικόνα Marina Veneka
Ψυχαναλυτική Διάλεξη του Herbert Wachsberger
Παρ, 30/05/2014 - 19:30

Η Ακαδημία Κλινικών Σπουδών της Αθήνας του Ινστιτούτου του Φροϋδικού Πεδίου σας προσκαλεί στην διάλεξη του ψυχαναλυτή Herbert Wachsberger που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014, 7:30-9:30 μ.μ., στο Ανατολικό Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου “Γ. Γεννηματάς” με θέμα: «Aby Warburg: Ένας ιστορικός της τέχνης σε αναζήτηση του πραγματικού». Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ζητείται Ειδικός Παιδαγωγός με γνώσεις ABA / TEACCH για παραλληλη στηριξη

Εικόνα Παναγιώτα Μιχαλοπούλου

Ζητείται ειδικός Παιδαγωγός  ή ανάλογης ειδικότητας θεραπευτής με γνώσεις ΑΒΑ / TEACCH για παράλληλη στήριξη κοριτσιού Ε Δημοτικού με ΔΑΔ, επίσης  μεταφορά και καθημερινή μελέτη ή εξωτερικό προγραμμα. Περιοχή Μελίσσια. Η συνεργασία θα ξεκινησει άμεσα και  για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Συμμετοχή σε διδακτορική έρευνα για μαθητές με σύνδρομο 'Ασπεργκερ / ΑΥΛ και με Μαθησιακή Δυσκολία

Εικόνα NOESI.gr

Ονομάζομαι Ισμιρλίδου Ελευθερία και στο πλαίσιο της διδακτορικής διατριβής μου, ως υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αναζητώ οικογένειες στην περιοχή της Θεσσαλονίκης με μαθητές Δημοτικού με διαγνωσμένη ή πιθανή Μαθησιακή Δυσκολία και Σύνδρομο Άσπεργκερ / Αυτισμό Υψηλής Λειτουργικότητας. Για να λάβετε φόρμα συναίνεσης στην οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου.

Παιδικά παραμύθια! Online, δωρεάν, με αφήγηση!

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Τα αδέσποτα πάνε μία βόλτα στους δρόμους! Και ο Αστέρης Πελτέκης δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας: Το καλύτερο σκυλολόι κυκλοφορεί αδέσποτο στην Αθήνα και μας περιγράφει την ιστορία της. Περιπλανιέται από το Πολυτεχνείο, το Μουσείο, την Ακαδημία, το Πανεπιστήμιο, τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου, στα Εξάρχεια και στον Εθνικό Κήπο. Ο κατάλογος OpenBooks στη διάσημη σελίδα μας "Παιδικά παραμύθια! Online, δωρεάν, με αφήγηση!" παίρνει το απόλυτο 10άρι στην αφήγηση παραμυθιού!

Τα αδέσποτα της Σοφία Ζαραμπούκα.

Τι διαβάζετε σήμερα!; Σήμερα, το NOESI.gr διαβάζει...


Τα αδέσποτα: Η Μίνα

Της Σοφίας Ζαραμπούκα

 Ξεφυλλίστε το ενώ το ακούτε εδώ!

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.