Αναζητώ γονείς με παιδιά σε δομές ΕΝΕΕΓΥΛ

Εικόνα Ροδάνθη Παγκάλου

Παρακαλώ, αναζητώ επαφή με γονείς, που τα παιδιά τους φοιτούν σε δομές δευτεροβάθμιας εκπάιδευσης και συγκεκριμένα σε ΕΝΕΕΓΥΛ, για  ανταλλαγή απόψεων σε επίπεδο εμπειρίας των συγκεκριμένων σχολικών δομών ειδικής αγωγής και της λειτουργίας τους.

 Σας ευχαριστώ προκαταβολικά. 

Σχόλια

ΕΝΕΕΓΥΛ

Εικόνα Ιωάννα Κουτρουπη

Με ενδιαφέρει και εμένα ο γιος πρόκειται να φοιτήσει στο ΕΝΕΕΓΥΛ  του χρόνου στην Α Γυμνασίου στην Αγία Παρασκευή,μας έστειλαν εκεί ως ένα από τα καλά,δεν ξέρω θα δούμε.

like1

Σχετικά με τα ΕΝΕΕΓΥ-Λ

Εικόνα Vag-Reth

Γεια σας και από εμένα. Είμαι ο Βαγγέλης από το Ρέθυμνο. Μέχρι και το προηγούμενο σχολικό έτος η κόρη μου φοιτούσε στην Α΄ Λυκείου στο ΕΝΕΕΓΥ-Λ Ρεθύμνου. Φέτος βρίσκεται στο ΕΠΑ.Λ. γιατί δεν την ενδιέφερε η μοναδική ειδικότητα που λειτουργεί στο Λύκειο του σχολείου, και είναι αυτή των Γεωπόνων. Σ' αυτές τις δομές Ειδικής Αγωγής οι μαθητές φοιτούν 4 χρόνια στο Γυμνάσιο, και άλλα 4 χρόνια στο Λύκειο. Στα 4 χρόνια του Λυκείου το ΕΝΕΕΓΥ-Λ προσομοιάζει με τις σπουδές στα ΕΠΑ.Λ. Έχει Τομείς Προσανατολισμού όπως στα ΕΠΑ.Λ. π.χ. αν υπάρχει ο Τομέας Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας, στο ΕΝΕΕΓΥ-Λ θα πρέπει να λειτουργεί και κάποια ειδικότητα του Τομέα που μπορεί ο μαθητής να την επιλέξει από την Β΄Λυκείου, και να ολοκληρώσει τις σπουδές του π.χ. με την ειδικότητα του Βοηθού Νοσηλευτή, ή του Βοηθού Βρεφονηπιοκόμου κλπ. Για να πάρει ένα παιδί απολυτήριο Λυκείου από το ΕΝΕΕΓΥ-Λ θα πρέπει να φοιτήσει 8 χρόνια στο σχολείο, ή θα μπορούσε να τελειώσει ένα τυπικό Γυμνάσιο (3 έτη) και μετά να εγγραφεί στα ΕΝΕΕΓΥ-Λ στο Λύκειο. Οι μαθητές που φοιτουν πάρει Γνωμάτευση όπου θα προτείνεται η εγγραφή τους στα ΕΝΕΕΓΥ-Λ.

Σας στέλνω και ένα σύνδεσμο για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες: 

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/383206_ypoyrgeio-paideias-pos-tha-lei...

Ελπίζω να σας βοήθησα στις απορίες σας. Ρωτήστε ό,τι άλλο σας προβληματίζει και θα προσπαθήσω να σας απαντήσω.

Με εκτίμηση,

Βαγγέλης από Ρέθυμνο.

like1

Τα ΕΝΕΕΓΥΛ είναι για παιδιά με ειδικές ανάγκες;

Εικόνα Ειρήνη Καρμηρο

Στο σχολείο αυτό πάνε και παιδάκια με ειδικές ανάγκες εκτός από μαθησιακές ανάγκες; 

Και εμένα μου το προτηναν από το ΚΕΔΑΣΥ η κόρη μου αλλά δεν ξέρω τη να κάνω; Έχει μαθησιακές δυσκολίες.

like2

Φοιτούν και παιδιά με ήπιες μορφές αναπηρίας

Εικόνα Vag-Reth

Ναι, βέβαια πηγαίνουν και παιδιά με ήπιες μορφές αναπηρίας, σύμφωνα με τη γνωμάτευση του ΚΕΔΑΣΥ.

like1

Σχετικά με τα ΕΝΕΕΓΥΛ

Εικόνα Ειρήνη Καρμηρο

Απο το ΚΕΔΑΣΥ, πήρα το χαρτί για ΕΝΕΕΓΥΛ, αν τελικά αποφασίσω και δεν την πάω εκεί και την πάω σε κανονικό γυμνάσιο το χαρτί με δεσμεύει; Μπορώ να το παρουσιάσω στο κανονικό Γυμνάσιο; Θα τη δεχτούν εκεί; Αν την δεχτούν, θα μπορεί να έχει μια βοήθεια στους βαθμούς;

like1
Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Summer Camp από την Πλοήγηση.
Πρόσκληση ένταξης νέων ωφελουμένων / ΑΛΜΑ.
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.