Εδώ είμαστε

Εικόνα Soula
Καλησπερα φιλοι μου, γονεις, ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ μπορει ο χρονος μου να ειναι περιορισμενος αλλα ηθελα να μοιραστω την χαρα και την λυπη μου μαζι σας!! Το εφηβακι μου (16 ετων πια) μπορει να ειναι ακομα μονος του διοτι λιγοι ειναι οι εφηβοι που θελουν ενα ΠΑΙΔΙ στην παρεα τους, αλλα καταφεραμε να παρουμε το 1ο πτυχιο στα αγγλικα και μεσο ορο τετραμηνου στο λυκειο 17. Μπορει να χανω τον μεσημεριανο μου υπνο, τα νευρα μου να γινονται τσανταλια αλλα... το δεντρο εβγαλε καρπους!! Καλη συνεχεια σε ολους, μην το βαζετε κατω, αποδεχτειτε τα παιδια σας ετσι οπως ειναι, πνιχτε τον πονο σας και θα δειτε η πληγη σιγα σιγα θα μικραινει!!!!!

Τα νέα μας (Γιάννης)

Εικόνα Soula
Και ετσι απλα περασαν 6 χρονια που γραφω στο Νοηση... τωρα συνειδητοποιω ποσο μεγαλωσε ο γιος μου!!! Αγγελε εσυ μου το θυμισες. Ευχομαι σε ολους καλο φθινοπωρο και καλη προοδο στα καμαρια μας. Φετος ο Γιαννης θα παει Λυκειο, περασε ενα καλοκαιρι με φοβερη εγκρατεια νευρων και απιστευτη υπομονη απεναντ στην 4 ετων πια αδελφη του. Εδω και ενα χρονο η οικογενεια μας αυξηθηκε αφου αποφασισαμε να υιοθετησουμε και ενα κουταβι!!! Η επαφη με τα ζωα ειναι φοβερα ευεργετικη αλλα και ψυχοφθορα, ο Γιαννης τους 3 πρωτους μηνες εδειχνε απομακρος με το σκυλι, τους τελευταιους 6 αχωριστος!!!

Η καθηγήτρια και το ψωμάκι των 3 Ιεραρχών !!!

Εικόνα Soula
Μερικες φορες αναρωτιεμαι ποση δυναμη χρειαζεσαι για να σταθεις ορθιος οταν εχεις: να σε κοροιδευουν οι συνομιληκοι σου, να σε βαζουν να φιλησεις ενα αγορι, να σου κανουν την ζωη σου δυσκολη, να εισαι στο φουλ της εφηβιας σου, να προσπαθεις να σταθεις αξιοπρεπως, να εχεις αγχος γιατι βρισκεσαι σε περιοδο διαγωνισματων και συγχρονως να σε "χτυπουν" και οι εκπαιδευτες σου!! Πού θα βρεις ηρεμια??

Ε εσυ!!

Εικόνα Soula
Ε εσυ, ναι σε σενα μιλαω στην μαμα της απουσιολογου της ταξης μας τι φοβασαις;;; Τι θελεις;;; Να μην υπαρχουν στην ζωη του τελειου παιδιου σου αυτιστικα, νοητικως καθυστερημενα, ατομα με ειδικες αναγκες;;; Γιατι;;; Σου κλεβουμε βαθμους ή σας ενοχλει που αναπνεουμε τον ιδιο αερα;;; Ή μηπως φοβοσαστε οτι θα σας κολλησουμε αυτισμο;;;

Ξανά και ξανά και ξανά και ξανά...

Εικόνα Soula
Απο που να αρχισω: Καλη χρονια, με υγεια και κουραγιο. Μεσα στο απιστευτα τρελλο προγραμμα μου (κυνηγητο μικρης 28 μηνων τωρα, μετα διαβασμα, μετα εργοθεραπειες αγγλικα,ξανα τρεξιμο κτλ). Να 'μαι και παλι, σπανια γραφω τωρα πια και σπανια παρακολουθω το Νόηση. Παρολαυτα ελπιζω ολοι παλιοι, καινουργιοι να ειστε καλα.

Ο Γιάννης μου

Εικόνα Soula
Ο καιρός περνάει, ο Γιάννης μεγαλώνει πήγαμε γυμνάσιο πια! Πολλά έχουν αλλάξει και άλλα έχουν μείνει ίδια. Συνεχίζει να χοροπηδά ευτυχισμένος στο προαύλιο, να φτιάχνει πίστες με τα ξυλάκια του στο σπίτι, να έχει τις έμμονες του, αλλά...

Πήγαμε Γυμνάσιο!!!

Εικόνα Soula
Και να που βρισκομαι παλι εδω. Φθινοπωρο αρχη του σχολικου ετους, το αγχος μου τεραστιο πως θα αντιμετωπιζαν τον Γιαννη;; Και ξαφνικα ειδα μπροστα μου μια σκαλα οχι αυτη που σε πηγαινε στα Ταρταρα του αγχους αλλα αυτη που πηγαινε ...σε κεινο το μικρο ροζ συννεφακι μου το θυμαστε;;

Εμπειρίες από τη διημερίδα

Εικόνα Soula
Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία που είχα εχτές στην διημερίδα που οργανώθηκε στον Πειραιά στο Μέγαρο της Κ. Λασκαρίδου.

Διαχείριση θυμού;;;

Εικόνα Soula
Καλημερα, ερχομαι παλι να εκφρασω τις μεγαλες αποριες μου. Μιλαμε συμβουλευουμε τα παιδια μας να διαχειριζονται τον θυμο τους, τα νευρα τους. Συμβουλες λογια μεγαλα και παχια που εχουν βγει αμετρητες φορες απο το στομα μου. ΟΚ, εγω τωρα παιρνω μια φαση, ΕΙΜΑΙ ΘΥΜΩΜΕΝΗ και ομως εγω δεν μπορω να διαχειριστω εμενα πως εχω την απαιτηση να το κανει το παιδι μου;;

Αυτισμός και εκρήξεις θυμού

Εικόνα Soula
Καλημερα σε ολους, κανω μια ερωτηση προς τους ειδικους που επισκεπτονται το Νόηση. Με τις εκρηξεις θυμου (σε παιδι με συνδρομο 'Ασπεργκερ) τι γινεται;;

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.