Αγγελία για συνοδό για μετακίνηση μαθητή 15 ετών με ΔΑΦ από και προς τη στάση σχολικού

Εικόνα Nana Kissanaki

Αναζητώ συνοδό, κατά προτίμηση επαγγελματία ειδικής αγωγής, για αγόρι 15 ετών στο Φάσμα του Αυτισμού, υπάκουος, μέτριας λειτουργικότητας, για μετακίνηση κατά τις εργάσιμες ημέρες από την οικία προς το σημείο παράδοσης στο σχολικό και αντίστροφα. Η αγγελία αφορά άμεση συνεργασία αλλά και για την επόμενη σχολική χρονιά (2023-2024). 

Θέση λογοθεραπευτή/-τριας στο κέντρο "My Little Academy"

Εικόνα "ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ"

Το Κέντρο Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης "My Little Academy" στον Άλιμο αναζητά άμεσα λογοθεραπευτή /-τρια με με εξειδίκευση στη σίτηση και επιθυμητή προσέγγιση ABA. Απαραίτητο δελτίο παροχής υπηρεσιών. Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή από 08:30 έως 15:30.

Πρόβλημα με καθηγητή στο Γυμνάσιο

Εικόνα Giorgakos.Angel

Έχω δυο αγόρια στο φάσμα (F84) στην Α γυμνασίου όπου αντιμετωπίζουμε απροθυμία από καθηγητή της βυζαντινής μουσικής να προσαρμόσει την εκπαίδευση σε σχέση με την μαθησιακή δυσκολία των παιδιών. Eπειδή τα παιδιά δεν έχουν Παραλληλη Στήριξη στο μάθημα του, δυσκολεύονται ακόμη να ανταποκριθούν στις ασκήσεις. Είναι πολύ οριακά στο φάσμα τα παιδιά, όποτε μπερδεύεται κάποιος ευκολα και τους αντιμετωπίζει σαν παιδιά τυπικής ανάπτυξης. Η γνώση των ιδεογραμμάτων της βυζαντινής μουσικής απαιτεί να ωριμάσει, ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να προχωρήσουν στις ασκήσεις, επομένως, ο καθηγητής θεωρεί σωστό να τους βάλει 8 και να τα απομακρύνει από το σχολείο.

Καρδούλα Αναζητούμε ένα άτομο για να συνδράμει να λυθεί το πρόβλημα.

Αναζητώ κοπέλα για παραλαβή του παιδιού από το σχολικό

Εικόνα Νανα38 Αθγεω

Αναζητώ κοπέλα από την περιοχή του Γέρακα (Παλλήνη) για να μπορεί να παραλαμβάνει την κόρη μου που είναι στο φάσμα του αυτισμού από το σχολικό της λεωφορείο από τις 13:50 μέχρι τις 15:00. Χρειάζομαι επειγόντως άμεση ανταπόκριση. Παρακαλώ όποιος μπορέσει να βοηθήσει σε αυτό, λόγω του ότι δεν έχω καμία σχετική βοήθεια σε αυτό και δεν θέλω να χάσω την εργασία μου.

Λογοθεραπεία (Speech and Language Therapy)

Εικόνα NOESI.gr

Η Λογοθεραπεία είναι η επιστήμη που σχετίζεται με την αξιολόγηση, τη διάγνωση, τη θεραπεία, την επιστημονική μελετη και πρόληψη των διαταραχών λόγου, επικοινωνίας, ομιλίας, φωνής και κατάποσης σε παιδιά και ενήλικες. 

Στερεοτυπίες σε αγοράκι 2,5 ετών

Εικόνα Emmaki26

Καλησπέρα σας! Έχω ένα αγοράκι 2 ετών και 4 μηνών και ζούμε στην επαρχία. Είναι ένα καλό, ευγενικό αγοράκι, που κάνει την κίνηση ευχαριστώ απο μόνος του, έχει τέλεια βλεμματική επαφή, δείχνει, χαιρετάει και χαμογελάει. Δεν λεει 2 λέξεις μαζί και γενικά έχει καθυστέρηση λόγου. Δεν πάει σχολείο. Ο μικρός σε ηλικία 22 μηνών εμφάνισε μια περίεργη συμπεριφορά με περίεργες στερεοτυπικές επαναλαμβανόμενες κινήσεις πάντα με τα χέρια. Τον έχω πάει σε αναπτυξιολόγο και τέλος σε παιδονευρολόγο.

Ο παιδονευρολόγος (κορυφαίος στο είδος του) μας είπε πως το παιδί έχει στερεοτυπίες που εμφανίζονται μεταξύ 2-3 ετών και ότι ναι μεν σχετίζονται με αυτισμό όμως στην περίπτωση μας με τόσο καλή επικοινωνία και αντίληψη δεν μπορούμε να μιλάμε για υποψία αυτισμού. Ο αναπτυξιολόγος μας είπε πως πρέπει να χαιρόμαστε που δεν μπορεί να βγάλει διάγνωση, ναι μεν δεν μπορεί να μας πει οτι δεν έχει κάτι, ούτε οτι έχει. Σύστησε εργοθεραπεία και λογοθεραπεία κάτι το οποίο κάνουμε εδώ και 2 μήνες σαν πρώιμη παρέμβαση απο μόνοι μας.

Πράγματι έχουμε δει βελτίωση στο λεξιλόγιο του. Εμείς κάνουμε συμβουλευτική με ψυχολόγο.

Καρδούλα Νέο βιολόγιο στο noesi.gr.

Αγγελία για πρόσληψη προσωπικού βοηθού - συνοδού

Εικόνα Γεώργιος Κουλούρης

Γεια σε όλα τα μέλη. Θέλω να προσλάβω άτομο άνδρα ή γυναίκα από 18-50 ετών με μοναδική υποχρέωση να έχει δίπλωμα οδήγησης. Προσφέρω ένσημα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και 1000 ευρώ καθαρά το μήνα για 8ωτη καθημερινή εργασία. Εάν υπάρχουν παραπάνω προσόντα θα εκτιμηθούν. Εγώ είμαι Α.ΜΕ.Α, με κινητικά προβλήματα, πολλές φορές χρησιμοποιώ αναπηρικό αμαξίδιο και μένω στον Πειραιά.

Θέση Εργασίας Εργοθεραπευτή /τριας

Εικόνα "ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ" Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής

Το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ» καλεί υποψήφιους/ες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την κάλυψη μίας (1) θέσης εργοθεραπευτη/τριας.

Απαραίτητα Προσόντα

Απόφαση ΚΕΔΑΣΥ, κατά πόσο ειναι δεσμευτική για το σχολείο;

Εικόνα Γιώργος

Ο γιος μου ειναι 7 ετών με Συνδρομο Down με καλο νοητικο επιπεδο ειναι αυτονομος πολυ καλη κοινωνικοποιηση αλλα μαθησιακα ειναι πιο πισω απο τα παιδια της ηλικιας του και ειναι λογικο. Ειναι σε γενικό  νηπιαγωγειο, εχοντας κανει επαναφοιτηση με ιδιωτικη παραλληλη στηριξη.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.