WPPSI-III (Κλίμακα Νοημοσύνης Παιδιών Προσχολικής & Πρώτης Σχολικής Ηλικίας Wechsler)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

WPPSI: Κλίμακα Νοημοσύνης Προσχολικής και Πρώτη Σχολικής Ηλικίας του Wechsler.Το WPPSI είναι ένα ατομικά εφαρμόσιμο κλινικό εργαλείο με το οποίο μπορούμε να εκτιμήσουμε τη νοημοσύνη των παιδιών από 2 ετών και 6 μηνών έως 7 ετών 3 μηνών. Το τεστ διατηρεί την παράδοση του Wechsler σύμφωνα με την οποία παρέχονται δοκιμασίες και σύνθετες βαθμολογίες που αντιπροσωπεύουν τους γνωστικούς τομείς της Λεκτικής και Πρακτικής νοητικής λειτουργίας καθώς και μια σύνθετη βαθμολογία που αναπαριστά τη Γενική Νοητική Ικανότητα του παιδιού.

WISC-V (Κλίμακα Νοημοσύνης Παιδιών και Εφήβων Weschler)

Εικόνα ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Η ελληνική πέμπτη (5η) έκδοση της Κλίμακας Wechsler Intelligence Scale for Children (WISC-VGR) εστιάζει στην αξιολόγηση της νοημοσύνης παιδιών και εφήβων σχολικής ηλικίας από 6 ετών έως και 16 ετών και 11 μηνών έχει δημιουργηθεί με βάση τις τελευταίες διεθνείς εξελί

Ψυχομετρικές Δοκιμασίες Αξιολόγησης Νοημοσύνης Εφήβων και Ενηλίκων (WAIS-IV GR)

Εικόνα ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.
Από το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. | Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κε.Δι.Βι.Μ. 1)
Σάβ, 04/06/2022 - 10:00

WAIS-IV: Κλίμακα Νοημοσύνης Ενηλίκων Wechsler.H Κλίμακα Νοημοσύνης για Ενήλικες (Τέταρτη Έκδοση - Ελληνική) WAIS-IVGR αξιολογεί τις γνωστικές ικανότητες εφήβων 16 ετών και άνω, καθώς και ενηλίκων έως 90 ετών και 11 μηνών. Μαζί με τις υπόλοιπες κλίμακες του Wechsler* αποτελεί ένα από τα πλέον αξιόπιστα ψυχομετρικά εργαλεία διεθνώς, επιχειρώντας μάλιστα να ανταποκριθεί σε ένα μεγάλο στοίχημα: να αποτυπώσει τη νοητική λειτουργία ενήλικων αξιολογούμενων περιορίζοντας τον αντίκτυπο διαφόρων λειτουργιών που παρακμάζουν με την ηλικία, όπως η οπτική και  ακουστική οξύτητα, η ψυχοκινητική ικανότητα, η ταχύτητα απόκρισης κ.ά. 

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τις ψυχομετρικές δοκιμασίες αξιολόγησης της νοημοσύνης απευθύνεται αποκλειστικά σε ψυχολόγους. Για τη συμμετοχή στην εκπαίδευση είναι απαραίτητη η προσκόμιση αντιγράφου άδειας άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου ή πτυχίου / βεβαίωσης της σχολής Ψυχολογίας.

Ψυχομετρικές Δοκιμασίες Αξιολόγησης Νοημοσύνης Παιδιών (WPPSI–III GR)

Εικόνα ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.
Από το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. | Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κε.Δι.Βι.Μ. 1)
Παρ, 27/05/2022 - 15:00

WPPSI: Κλίμακα Νοημοσύνης Προσχολικής και Πρώτη Σχολικής Ηλικίας του Wechsler.Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τη ψυχομετρική δοκιμασία WPPSI-IIIGR απευθύνεται αποκλειστικά σε ψυχολόγους, με άδεια ή δυνατότητα απόκτησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Η Κλίμακα Νοημοσύνης για Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας του Wechsler WPPSI–IIIGR αποτελεί την ελληνική σταθμισμένη έκδοση της Κλίμακας Νοημοσύνης Wechsler για παιδιά ηλικίας 2 ετών και 6 μηνών έως 7ετων και 3 μηνών. Τα πρωτόκολλα που θα παρουσιαστούν στο βιωματικό μέρος της Εκπαίδευσης αφορούν πραγματικά περιστατικά παιδιών τυπικής ανάπτυξης και παιδιών με νοητική υστέρηση του ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.

Ενδιαφέρον για ένταξη αυτιστικού νεαρού σε ΣΥΔ

Εικόνα Ευάγγελος Σαραντίδης

Θα με ενδιέφερε η προοπτική να ενταχθεί ο γιος μου που πάσχει από αυτισμό (16 ετών, ύψος 1,85) σε μια ομάδα νέων που διαβιούν σε ΣΥΔ. Είμαι διαχειριστής νομικού προσώπου που μπορεί να αναλάβει την διαχείριση τέτοιου εγχειρήματος (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία). Παρακαλώ, όσοι μπορούν και θέλουν να υποστηρίξουν το εγχείρημα, ας επικοινωνήσουν.

ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ ► Το Κέντρο Πρώιμης Παρέμβασης και Ειδικών Θεραπειών αναζητά παιδοψυχίατρο

Εικόνα "ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ"

Το Κέντρο Πρώιμης Παρέμβασης και Ειδικών Θεραπειών 'Νοημάθηση' στη Ν. Σμύρνη, αναζητά παιδοψυχίατρο για συνεργασία τη νέα σχολική χρονιά (Σεπτέμβριο 2022). Η συνεργασία αφορά εποπτείες προσωπικού, καθώς και επίβλεψη κάποιων περιστατικών.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6936687623 (κα Τσεκούρα Αναστασία).

Λογότυπο Κέντρου Ανάπτυξης Παιδιού ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ.

Το Κέντρο Ανάπτυξης Παιδιού "ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ" στη Νέα Σμύρνη, δημιουργήθηκε το 2013, με σκοπό να καλύψει ένα ευρύ φάσμα αναγκών παιδιών και εφήβων. Τα προγράμματα που λειτουργούν αφορούν στην έγκαιρη διάγνωση και άμεση αντιμετώπιση της όποιας δυσκολίας παρουσιάζει το παιδί, παρεμβαίνοντας πάντα με το κατάλληλο υλικό και δημιουργώντας ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα βασισμένο στις ανάγκες του.

Λογότυπο του Οδηγού υπηρεσιών του NOESI.gr.Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ στον Οδηγό υπηρεσιών στη σελίδα noesi.gr/pronoise/noimathisi

Αγγελία για παράλληλη στήριξη μαθήτρια Β Δημοτικού (Νέο Ψυχικό, 2002-2023)

Εικόνα GlobedNews

Για την επόμενη σχολική χρονιά, αναζητούμε συνοδό παράλληλης στήριξης με όρεξη και ενσυναίσθηση για την κορούλα μας με νοητική υστέρηση και δυσκολίες επικοινωνίας. Η μικρή θα πάει Β' Δημοτικού σε ιδιωτικό σχολείο στο Ν. Ψυχικό.

Η αγγελία διακινήθηκε προς τα διαπιστευμένα μέλη στις 27/04/2022. Η θέση καλύφθηκε!

Αγγελία για απασχόληση παιδιού 11 ετών με κινητικό πρόβλημα (Άνω Κυψέλη)

Εικόνα Στέλλα Κουφοπούλου

Αναζητώ κυρία για απασχόληση παιδιού 11 ετών με κινητικό πρόβλημα κατά τις απογευματινές ώρες 18:00-22:00 και πρωινές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην περιοχή Άνω Κυψέλη.

Η αγγελία διακινήθηκε προς τα διαπιστευμένα μέλη στις 26/04/2022.

Γονείς με παιδιά που έχουν πρόβλημα με την μυελίνωση

Εικόνα Κωνσταντινα Κωννα

Ηθελα να ρωτησω γονεις που τα παιδια τους ειχαν θεμα με τη μυελινωση πως εξελιχθηκαν. Ο γιος μου πρόωρος κάνοντας μαγνητικη εγκεφαλου οταν ηταν μωρο μας είπαν οτι τα ευρυματα που εχει δεν ειναι αξιολοσιμα. Σχεδον 1.5 χρόνο μετα το παιδί μου δε περπατάει ακομα και μου λενε οι γιατροί ότι ειναι απο αυτο.. Θα ήθελα να μιλήσω με καποιον γονιο που εχει περάσει κατι αντίστοιχο.

Ευχαριστώ

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.