Στον γιο μου με σύνδρομο Down έδωσαν 94% για 7 χρόνια

Εικόνα Κωνσταντίνα Δημη

Ήθελα να ρωτήσω ο γιος μου 10 χρονών με σύνδρομο Down πέρασε στις 21 /12 /20 3η φορά Eπιτροπή μέχρι τώρα τον είχαν 67%, τώρα 94% λογω και της βαριάς νοητικής στέρησης με ΔΝ 30 αλλά ενώ η πάθηση του συνδρόμου είναι στις μη αναστρέψιμες δεν μου έδωσαν εφ' όρου αλλά 7 χρόνια! Μπορώ να κάνω κάτι; Η απόφαση κοινοποιήθηκε σε μας 23/12/2020.

Έχω ένα αγοράκι με αυτισμό

Εικόνα Anna Kaloti

Γειά σας έχω ένα μεγάλο πρόβλημα έχω ένα αγοράκι 2 χρόνον με ήπιο φάσμα αυτισμού δεν μιλάει καθόλου μήπως ξέρετε να μου πείτε μερικά πράγματα για τον αυτισμό οποίος έχει παιδί με ιπιο αυτισμό και αν θα μιλήσει;

Το ΔΙΚΤΥΟ στέλνει τις θερμότερες ευχές του και μία πρόσκληση "Στην αναπηρία δεν περισσεύει κανείς"

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Το πανελλαδικής εμβέλειας δίκτυο παρόχων υπηρεσιών για άτομα με αναπηρία με τον διακριτικό τίτλο "Το ΔΙΚΤΥΟ" αποστέλλει τις ευχές του για το νέο έτος.

Με αυτές τις ευχές, απευθύνει μέσω του NOESI.gr μία πρόσκληση σε όλους τους φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο ΔΙΚΤΥΟ, να επικοινωνήσουν υποβάλλοντας τη σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Μπορείτε να κατεβάσετε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος εδώ και να την αποστείλετε συμπληρωμένη προς administration.diktyo@kasp.gr και προς admin@noesi.gr

Χρόνια πολλά από το ΔΙΚΤΥΟ

Εισαγωγή στην εκπαίδευση: Δουλεύοντας με παραβατικούς νέους με συνυπάρχουσες ψυχιατρικές διαταραχές

Εικόνα ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ
1η Σειρά Σεμιναρίων | Για επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να εργαστούν ή εμπλέκονται ήδη στη διαχείριση νεαρών ατόμων με παραβατική συμπεριφορά και συνυπάρχουσες ψυχιατρικές διαταραχές
Παρ, 26/02/2021 - 08:15

Το Σεμινάριο με τίτλο Εισαγωγή στην εκπαίδευση: Δουλεύοντας με παραβατικούς νέους με συνυπάρχουσες ψυχιατρικές διαταραχές αποτελεί την 1η σειρά Σεμιναρίων για επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να εργαστούν ή εμπλέκονται ήδη στη διαχείριση νεαρών ατόμων με παραβατική συμπεριφορά και συνυπάρχουσες ψυχιατρικές διαταραχές.

Γυμνάσιο για παιδιά με αυτισμό

Εικόνα Κατερίνα Νιώτη

Καλησπέρα σε όλους.

Ο γιός μου Αλέξανδρος τελειώνει φέτος το δημοτικό με παράλληλη στήριξη. Στο τέλος της χρονιάς θα επαναξεταστεί για να προτείνουν σχολικό πλαίσιο. Για την περίπτωση που προτείνουν ειδικό γυμνάσιο, κάθε πληροφορία θα ήταν χρήσιμη. θα παρακαλούσα λοιπόν άν υπάρχει κάποιος ο οποίος έχει πληροφορίες για ειδικά γυμνάσια στη Θεσσαλονίκη να με ενημερώσει. 

Ο γιος μου έχει διαγνωσθεί με ήπιο σύνδρομο Asperger και ήπιο σύνδρομο Tourette

Εικόνα Konst.Christ

Γειά σας, ο γιός μου 9 χρονών έχει διαγνωσθεί με ήπιο σύνδρομο Asperger (φάσμα αυτισμού υψηλής λειτουργικότητας) και ήπιο σύνδρομο Tourette από παιδοψυχίατρο. Τον τελευταίο χρόνο κάνει ψυχοθεραπεία και θα τον ξεκινήσουμε σύντομα με εργοθεραπεία αφού στο παρελθόν έκανε πάλι εργοθεραπεία χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Εμείς οι γονείς του κάνουμε συμβουλευτική γονέων.

Έπασχα από παιδική επιληψία έως τα 3 έτη μου

Εικόνα Αννα Αγκτζιδου

Επασχα από παιδική επιληψία έως τα 3 έτη μου. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν ξέρεις κανείς εάν το ξεπερνάει για πάντα ή θα υπάρχει πιθανότητα να το ξαναεμφανίσει. Από τότε βέβαια δεν έχω ξανά κάνει κάποιο επεισόδιο.

Ο ρόλος της ψυχοθεραπείας στα άτομα με αυτισμό

Εικόνα ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ

Η ψυχοθεραπευτική προσέγγιση των δυσκολιών που παρουσιάζουν τα άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος εντάσσεται στη συνολική και σφαιρική διαχείριση των δυσκολιών αυτών, ιδιαίτερα σε άτομα με αυτισμό μέσης και υψηλής λειτουργικότητας.

Έχει υποστηριχθεί πως επιτυχημένες ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις για τον αυτισμό συνθέτουν στοιχεία διαφορετικών προσεγγίσεων, τροποποιημένα ώστε να ταιριάζουν στον τρόπο σκέψης των ατόμων με αυτισμό και προσαρμοσμένα στο εκάστοτε άτομο και την οικογένειά του (Trevarthen, Aitken, Papoudi & Robarts 1996, Klauber, 2004).

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.