ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ / ΣΤΕΓΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Εικόνα NOESI.gr

Ο "Άγιος Νικόλαος" ιδρύθηκε το 2001, ως φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό Σωματείο, με βασικό σκοπό την παροχή φροντίδας και στέγης για άτομα με αυτισμό βαριάς μορφής, κατά βάση, με στόχο τη δια βίου φροντίδα και εκπαίδευσή τους. Το 2005, ξεκίνησε η ανέγερση του κτιρίου του Οικοτροφείου στην περιοχή Αγίας Τριάδος, στην Παιανία, όπου σήμερα λειτουργεί το ομώνυμο Οικοτροφείο και Κέντρο Ημέρας με την επωνυμία "Στέγη Αγίου Νικολάου". Οι εγκαταστάσεις είναι ιδιαίτερα μεγάλες σε έκταση και έχουν υψηλές προδιαγραφές. Η ομάδα της χαρτογράφησης του NOESI.gr επισκέφτηκε το Κέντρο "ΕΣΤΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ" στις 05/06/2015. Μάθετε περισσότερα

Οικοτροφείο Ατόμων με Αυτισμό αναζητά επαγγελματίες ειδικής αγωγής

Εικόνα ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Το Οικοτροφείο Ατόμων με Αυτισμό "Άγιος Νικόλαος" αναζητά επαγγελματίες ειδικής αγωγής (ειδικοί παιδαγωγοί, εργοθεραπευτές, φροντιστές, κοινωνικοί λειτουργοί) για πλήρη απασχόληση, κυλιόμενο ωράριο. Βιογραφικά στο oikotrofeioagnikolaos@hotmail.com. Περιοχή: Παιανία.

Οδηγός Υπηρεσιών από το NOESI.grΜπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Οικοτροφείο για Άτομα με Αυτισμό "ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ" στον Οδηγό υπηρεσιών στη σελίδα noesi.gr/pronoise/agiosnikolaos-autistika

Ημερίδα Ευαισθητοποίησης - Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Εικόνα GlobedNews
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ στις 3 Δεκεμβρίου. Η εκδήλωση οργανώνεται στις 8 Δεκεμβρίου.
Κυρ, 08/12/2019 - 10:00

Η Ημερίδα Ευαισθητοποίησης - Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στην Πάτρα είναι μία συνδιοργάνωση του Παιδιατρικού Επιστημονικού Τμήματος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και Περιφερειακού Τμήματος Αχαΐας - Ηλείας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Ζωγραφίζουμε τη Νοητική Αναπηρία

Εικόνα GlobedNews
Η δράση αυτή θα διαρκέσει ως τις 20 Μαρτίου 2020, ημερομηνία κατά την οποία οι υπεύθυνοι δάσκαλοι θα καταθέσουν τα έργα των μαθητών στη Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά.
Παρ, 20/03/2020 - 09:00

Ο Ολυμπιακός σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά και την Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά διοργανώνει την δράση «Ζωγραφίζουμε τη Νοητική Αναπηρία» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Sports For Different Heroes».

Ζητείται γραμματέας για το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών "ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ"

Εικόνα "ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ"

Ζητείται γραμματέας για το κέντρο ειδικών θεραπειών ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ στη Νέα Σμύρνη. Πενθήμερο ωράριο 13:00-21:00. Απαραίτητο δελτίο παροχής υπηρεσιών.

  • Τηλ.: 6936687623
  • Περιοχή: Νέα Σμύρνη
Λογότυπο του Οδηγού υπηρεσιών του NOESI.gr.Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ στον Οδηγό υπηρεσιών στη σελίδα noesi.gr/pronoise/noimathisi

Επιστολή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την κατανομή των 4.500 θέσεων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Εικόνα Δέσποινα Χατζηδρόσου

ΘΕΜΑ: «Επιστολή του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. σχετικά με τις διεκδικήσεις και τα επιχειρήματα της Ομοσπονδίας και των Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ για την κατανομή των 4500 θέσεων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση». 

Με την παρούσα επιστολή τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, οι δεκατρείς Σύλλογοι που εκπροσωπεί και οι αιρετοί του ΚΥΣΕΕΠ κ. Βούγιας, κα. Μπουλμέτη, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις διεκδικήσεις και τα επιχειρήματά μας σχετικά με την κατανομή των 4.500 θέσεων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, ΕΕΠ ΕΒΠ στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

2 ετών αγοράκι - Διαταραχή επικοινωνίας

Εικόνα Γιάννης Μυκ.

Επισκεφτήκαμε γνωστή αναπτυξιολόγο και μας είπε οτι η συμπεριφορά του μικρού είναι ανησυχητική. Είναι υπερκινητικός (χοροπηδάει αρκετά συχνά με τα 2 πόδια), περπατάει συχνά στις μύτες, δεν γυρνάει στο όνομά του, η βλεμματική του επαφή είναι καλή, χαρούμενος συχνά, αλλά δεν επικοινωνεί και ενώ έπρεπε να είναι για 2 ετών η επικοινωνία του είναι για 9 μηνών.

Μας είπε να κάνουμε καποιες αιματολογικές εξετάσεις ώστε να αποκλείσει άν υπάρχει κάτι ορμονικό κ.τ.λ. 

Αγγελία για δάσκαλο drums για αγόρι 7 ετών με ΔΑΔ (Καλλιθέα)

Εικόνα Carer

Αναζητούμε δάσκαλο drums για αγοράκι 7 ετών (έχει ξανακάνει μαθήματα αλλά σε συμβατικό ωδείο χωρίς ιδιαίτερη πρόοδο) με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή αλλά πολύ υψηλή λειτουργικότητα. Περιοχή: Καλλιθέα. Θα επιθυμούσαμε να γίνεται μάθημα 2 φορές την εβδομάδα, 30 λεπτών έκαστο, κατά προτίμηση στο χώρο του δασκάλου.

Η αγγελία θα διακινηθεί προς τα διαπιστευμένα μέλη στις 26/11/2019.

Λογοθεραπευτής /-τρια για Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Αίγινα (παρέχονται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια)

Εικόνα Pro

Ζητείται λογοθεραπευτής /-τρια για Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Αίγινα. Παρέχονται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μισθός και ασφάλιση. 

Η αγγελία διακινήθηκε προς τα διαπιστευμένα μέλη στις 26/11/2019.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣκΠ

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Κατεβάστε ή διαβάστε online τον Οδηγό για Άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας. 
Ο Οδηγός Κοινών Παροχών Ανεξαρτήτου Ταμείου Ασφάλισης είναι μια προσπάθεια καταγραφής των παροχών που δικαιούνται τα Άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας που έχει στόχο την καλύτερη ενημέρωσή και την παροχή βοήθειας στην αναζήτηση υποστήριξης από τις κοινωνικές δομές.

Λογότυπο του Συλλόγου Ατόμων με ΣκΠ.Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣκΠ) ιδρύθηκε το 2007, ως μη κερδοσκοπικός Οργανισμός, από τους ίδιους τους πάσχοντες από σκλήρυν­ση κατά πλάκας (ΣκΠ). Σκο­πεύει στην παροχή συμπαράστασης και βοήθειας προς τα άτομα με ΣκΠ και τις οικογένειές τους, την παροχή έγκυρης και έγκριτης ενημέρωσης προς όλους.

Νέα — Ανακοινώσεις

Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργανώνει ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Αθήνας στις 08/12/2019.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.