ΜΟΝΑΔΑ ΟΔΟΝΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΜΕΑ Γ.Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ "ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ" ► Νέα παρουσίαση!

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Στο οδοντιατρικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας - Πειραιά "Ο Άγιος Παντελεήμων" λειτουργούν:

  • Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία και Ιατρεία Επειγόντων Περιστατικών.
  • Παιδοδοντικό Ιατρείο.
  • Ιατρείο Διάγνωσης, Επανεξέτασης και Οδοντοθεραπείας ΑμεΑ και ασθενών με χρόνια νοσήματα όπως, καρδιαγγειακά νοσήματα (καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου), χρόνιες παθήσεις πνευμόνων (ΧΑΠ), Σακχαρώδη διαβήτη, χρόνιες νευρολογικές διαταραχές (Alzheimer, Parkinson), χρόνια νεφρική ανεπάρκεια (ΧΝΑ), ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν ή υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία κ.α.,
  • Χειρουργική Μονάδα Οδοντοθεραπείας ΑμεΑ με γενική αναισθησία.

Δουλεύοντας με τη ΔΕΠΥ στα διαφορετικά στάδια της ζωής: Από την τεκμηρίωση στη θεραπευτική πρακτική, με το παιδί, τον ενήλικα, την οικογένεια, το σχολείο

Εικόνα ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ
2η σειρά | Ένα πρόγραμμα του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου
Σάβ, 25/01/2020 - 10:00

Το Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης του «Κέντρου Παιδιού και Εφήβου» διοργανώνει τη 2η Σειρά του Εκπαιδευτικού Προγράμματος με θέμα: «Δουλεύοντας με τη ΔΕΠ-Υ στα Διαφορετικά Στάδια της Ζωής: Από την Τεκμηρίωση στη Θεραπευτική Πρακτική με το Παιδί, την Οικογένεια, το Σχολείο, τον ενήλικα».

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η βελτίωση της θεραπευτικής και ευρύτερης επαγγελματικής πρακτικής των συμμετεχόντων, μέσω της εμβάθυνσης στους διαθέσιμους τρόπους παρέμβασης και διαχείρισης, ανάλογα με τις υποκείμενες πυρηνικές και δευτερογενείς δυσκολίες του ατόμου με ΔΕΠ-Υ.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικούς.

Σκοπός

Οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν γνώσεις πάνω στις θεραπευτικές παρεμβάσεις για τη ΔΕΠΥ και στο μοντέλο συζευγμένης θεραπευτικής παρέμβασης σε διαφορετικά πλαίσια.

Ώστε να: Μπορούν να συνεργαστούν αποτελεσματικά για τη θεραπεία της ΔΕΠΥ, με άλλους επαγγελματίες στα πλαίσια διεπιστημονικής ομάδας και να βελτιώσουν την επαγγελματική τους πρακτική.

Περιεχόμενο / Δομή:  50 ώρες εισηγήσεων και κλινικών και βιωματικών ασκήσεων.

Ηλεκτρονική Γνωμάτευση

Εικόνα Γιάννης_1970
Πριν μία εβδομαδα πηγαμε στο Παιδων για να γράψει η γιατρος την ετησια γνωματευση για φυσιοθεραπειες και ειδικη αγωγη. Μου εδωσε  ένα τηλεφωνο να ρωτησω μετα απο μερικες μερες αν εχει εγκριθεϊ και να περασω να την παρω. Οταν εγκριθεί υπάρχει καποιο site του ΕΟΠΥΥ για να την δω;

2ο Φεστιβάλ "Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of disability in art"

Εικόνα GlobedNews
Διοργάνωση: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Τρί, 03/12/2019 - 08:00

Αυτή είναι η αφίσα του 2ου Φεστιβάλ "Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη - Reflection of disability in art", που έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΥΠΡΟΥ ► Νέα παρουσίαση!

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Λογότυπου του Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό (ΔΑΦ) Κύπρου.Ο Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό Κύπρος ιδρύθηκε το 1990 στη Λεμεσό. Είναι αναγνωρισμένος από το κράτος ως φιλανθρωπικός — μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Κύριος σκοπός του Συνδέσμου μας είναι η εξασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων με διαταραχές αυτιστικού φάσματος (αυτισμό), ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής για τα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειές τους. Ο Σύνδεσμο διεκδικεί το δικαίωμα της δια βίου πρόσβασης στην εκπαίδευση και τις θεραπείες, που αποδεδειγμένα έχουν ανάγκη τα άτομα με αυτισμό.

ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΥΠΡΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ, ΠΑΦΟΥ, ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Το πρώτο Κέντρο για Άτομα με Αυτισμό (ΔΑΦ) Κύπρου λειτούργησε το 2010 με πρωτοβουλία του Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό (ΔΑΦ) Κύπρου, παρέχοντας εξειδικευμένες θεραπείες και εξειδικευμένα προγράμματα σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας μέχρι και ενήλικες. Σήμερα λειτουργούν τρία ανάλογα Κέντρα, στη Λευκωσία, τη Λεμεσό και την Πάφο.

Οφθαλμίατρο και οδοντίατρο για ΑμεΑ στην Κρήτη

Εικόνα Μαρία Παπαδά

Γεια σας, ειμαι καινούρια εδώ και ζητώ πληροφορίες για οφθαλμίατρο και οδοντίατρο άμεσα στην Κρήτη. Παρακαλώ όποιος γνωρίζει να με ενημερώσει. Έψαξα στο ίντερνετ χωρίς να βρω κάτι και είμαστε σε λίστα αναμονής του δημόσιου νοσοκομείου εδώ και 4 χρόνια, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, η κατάσταση της υγείας των δοντιών ιδιαίτερα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Σας ευχαριστώ.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ► Νέα παρουσίαση!

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ανακοινώνει την ίδρυση φορέα με τίτλο "Δράσεις στον Αυτισμό για την Οικογένεια και τους Επαγγελματίες".

Ο.Π.Ε.Κ.Α. (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Λογότυπο https://www.noesi.gr/sites/default/files/books/opeka-logo-sm-white.png.Ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ο.Π.Ε.Κ.Α.) αποτελεί έναν νεοσύστατο οργανισμό που σκοπεύει σε ένα ενιαίο, σύγχρονο και συνεκτικό (συνδεδεμένο) διοικητικό σύστημα ανίχνευσης και αντιμετώπισης των πραγματικών αναγκών του πληθυσμού. Για την δημιουργία του Οργανισμού αξιοποιήθηκε ο προσωπικό και οι υφιστάμενες κεντρικές και περιφερειακές διοικητικές δομές του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

ΕΕΕΥΤ

Εικόνα NOESI.gr

Η "Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Υποστηρικτικής Τεχνολογίας" (ΕΕΕΥΤ) ιδρύθηκε το 2012 με έδρα το Χαλάνδρι Αττικής. Τα μέλη της εταιρεία απαρτίζουν επαγγελματίες και επιστήμονες στο χώρο της Υποστηρικτικής Τεχνολογίας, εκπαιδευτικοί, άτομα με αναπηρία που χρησιμοποιούν τα μέσα τεχνολογίας και φίλοι - υποστηρικτές.

Νέα — Ανακοινώσεις

Διακήρυξη της Μπολόνια 2019 (The Bologna Declaration 2019): Μια πρόσκληση για δράση με σκοπό τη βελτίωση της πρόσβασης στην ποιοτική Υποστηρικτική Τεχνολογία. Υπογράψτε ηλεκτρονικά τη Διακήρυξη εδώ: https://aaate.net/the-bologna-declaration.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.