Ζητείται Ψυχολόγος - Ειδικός Παιδαγωγός για παράλληλη στήριξη - μελέτη

Εικόνα Βικτώρια

Ψυχολόγος - Ειδικός παιδαγωγός ζητείται για: παράλληλη στηριξη, μελέτη στο σπίτι, κοινωνικές δεξιότητες, 8 χρονου με Asperger σε τυπικό Δημοτικό Σχολείο στον Πειραιά για την σχολική χρονιά 2015-16 (Β Δημοτικου). Τυπικά προσόντα και εμπειρία στον αυτισμό απαραίτητα όπως επίσης διάθεση για συνεργασία με γονείς και κέντρο θεραπειών.

Ομάδες Υποστήριξης για τα αδέλφια των παιδιών με κοινωνικές και συναισθηματικές δυσκολίες

Εικόνα NOESI.gr
Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά
Σάβ, 09/05/2015 - 17:15

Ο Ελ.σ.σ.α διοργανώνει ομάδες υποστήριξης για τα αδέρφια των παιδιών με κοινωνικές και συναισθηματικές δυσκολίες. Στόχος των ομάδων είναι η διαχείριση των δύσκολων συναισθημάτων που βιώνουν τα παιδιά μέσα στην οικογένεια, όπως θυμός, ντροπή, ζήλια, μοναξιά, μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων.

Τα βιωματικά εργαστήρια θα έχουν διάρκεια μιάμισης ώρας, μία φορά την εβδομάδα για δύο μήνες και θα λειτουργούν με θεματική ενότητα κάθε φορά. Οι συνολικές συναντήσεις θα είναι οχτώ με ημερομηνία έναρξης 9/5/15.

Τα λάθη στις οδηγίες του ΙΚΑ προς τα ΚΕ.Π.Α (από το 2012 κι ακόμη) που ταλαιπωρούν τα ΑμεΑ

Εικόνα Ανδρέας Μπαρδάκης

Γεια σας φίλοι μου!

Με αναφορά που είχαμε στείλει από τον Απρίλιο του 2013 σε Συνήγορο του Πολίτη, στη Διοίκηση του ΙΚΑ, στη Γενική διευθύντρια ασφαλιστικών υπηρεσιών του ΙΚΑ, καθώς και μια κοινοποίηση στην ΕσΑμεΑ, η μοναδική ανταπόκριση ήταν από τον Συνήγορο του Πολίτη ο οποίος μας εξήγησε ότι δεν είχε δικαίωμα επέμβασης σ΄αυτή την περίπτωση.

Αιφνίδιο πρόβλημα στην κατάποση

Εικόνα Kostas Maria Danai

Εχω μια κορη 12 ετων με ει. αν. 12 χρονια τρωει και καταπινει κανονικα απο μπιμπερο η με το κουταλι. Αλεσμενα μεν χωρις προβλημα ομως στην καταποση. Ξαφνικα την Μ. Εβδομάδα αρχισε να αρνηται να καταπιεί μοιαζοντας να ποναει. Νοσηλεύτηκε βάλαμε λεβαιν για να μπορει να σιτιστει. Καμιά εξεταση δεν εδειξε τα αιτια του εφνιδιου συμβαντος. Δεν μπορει να καταπιει ουτε το σαλιο της. Εκρεμει μαγνητικη σε λιγες μερες. Εχει ανατραπει τελειως η ζωη του παιδιου και φυσικα η δικη μας. Παρακαλω πολυ γραψτε μου αν γνωριζετε κατι. Οποια βοήθεια θα ειναι πολυτιμη.

Εγκεφαλική παράλυση και ΚΕΠΑ

Εικόνα christina r.

Καλησπερα. Ειμαι μητερα ενος αγοριου 21 μηνων με εγκεφαλικη παραλυση - σπαστικη τετραπληγια. Ο μικρος μου γεννηθηκε 30 εβδομαδων. Κανουμε 3 ωρες φυσικοθεραπειες και μια εργοθεραπεια καθε βδομαδα. ο μικρος δεν καθεται ακομα και δεν ορθοστατει. Γυρναει δεξια αριστερα και καταφερνει να ερπει - σερνεται στο πατωμα. Σημερα ειχαμε πρωτη φορα Επιτροπη στα ΚΕΠΑ για το επιδομα εγκεφαλικης παραλυσης.

Μπηκαμε μεσα και το μονο που μας ειπαν ειναι οτι το παιδι ειναι μικρο για να περασει Επιτροπη και σε λιγο καιρο μπορει να περπαταει. Μας ειπαν οτι πρεπει να ειναι 2-3, δεν ξεραν ακριβως και να ξανακανουμε τα χαρτια σε 3 μηνες που θα γινει δυο.

 Κάθε νέο βιολόγιο στο NOESI.gr είναι ένας γονιός που σας χρειάζεται!

Παγκόσμια Ημέρα Γονικής Αποξένωσης (25 Απριλίου)

Εικόνα NOESI.gr

Τι είναι η γονική αποξένωση;

Είναι μια συγκρουσιακή οικογενειακή δυναμική που ωθεί το παιδί να πάρει το μέρος του ενός γονέα, αλλάζοντας την προηγουμένως καλή συμπεριφορά απέναντι στον γονέα που τώρα απορρίπτεται, στα πλαίσια της έναρξης μιας διαμάχης. Το παιδί μπορεί να εμπλακεί σε κριτικές εναντίον του απορριπτόμενου γονέα οι οποίες είναι συνήθως ασήμαντες, υπερβολικές ή ανεδαφικές στην πραγματικότητα. Ο γονέας μπορεί, θεωρητικά, να αντιλαμβάνεται την αξία της συμμετοχής του άλλου γονέα στη ζωή του παιδιού αλλά θεωρεί ότι η περίπτωσή του / της αποτελεί εξαίρεση.

Δελτίο Τύπου - Ευχαριστήριο 2ο Τουρνουά Bowling Ατόμων με ΔΑΦ

Εικόνα ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, το Κέντρο Ημέρας "Στην Αυλή του Κόσμου" και το Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης ατόμων με Δ.Α.Φ.  "Ηλίανθος", του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, πραγματοποίησαν για 2η συνεχόμενη χρονιά το «Τουρνουά Bowling Δυτικής Αττικής για άτομα με Δ.Α.Φ.», την Παρασκευή 3η Απριλίου 2015.

Στο «Royal Bowling», στο Περιστέρι, έλαβε χώρα το «2o Τουρνουά Bowling Δυτικής Αττικής για άτομα με Δ.Α.Φ.»..

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.