Άρθρο: Ανακαλύφθηκαν γονίδια που σχετίζονται με τον αυτισμό

Εικόνα GlobedNews

Ο κατάλογος των γνωστών γονιδίων που με μεγάλη βεβαιότητα εμπλέκονται στον αυτισμό,διευρύνθηκε σημαντικά από 11 σε 33, μετά την ανακάλυψη πολλών άγνωστων ως τώρα γενετικών παραγόντων κινδύνου από δύο μεγάλες διεθνείς ερευνητικές ομάδες. Όσο περισσότερο φωτίζεται το γενετικό υπόβαθρο του αυτισμού, για τον οποίο μέχρι σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για νέα διαγνωστικά τεστ και νέα φάρμακα.

Ανοικτή Ενημέρωση Γονέων στη Θεσσαλονίκη

Εικόνα Eleismi
Ενημέρωση σχετικά με τις διαταραχές και τις παρεμβάσεις
Σάβ, 22/11/2014 - 08:00

Το Σάββατο 22.11.2014, το Κέντρο Λογοθεραπείας "Ελευθερία Λόγου", έχει τη χαρά να προσκαλέσει τους γονείς σε μία συνάντηση κατά την οποία θα γνωρίσετε εμάς και το χώρο μας και στη συνέχεια θα έχετε τη δυνατότητα να συζητήσετε με έναν ειδικό τις ανησυχίες και απορίες σας.

Ανοικτή Ενημέρωση Γονέων στη Θεσσαλονίκη από το Κέντρο Ελευθερία Λόγου

Εξαιρετικά σημαντικό είναι ότι θα λάβετε πλήρη ενημέρωση σχετικά με τις μεθόδους/ παρεμβάσεις που χρησιμοποιούμε ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε παιδιού (π.χ. The Son Rise Program, ABA, PECS κ.ά.).

Συμμετοχή: Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα χρειαστεί να κλείσετε ένα τηλεφωνικό ραντεβού στο οποίο θα οριστεί η ώρα προσέλευσής σας, θα πείτε λίγα λόγια σχετικά με το λόγο που σας φέρνει σε αυτό το ραντεβού, καθώς επίσης θα γνωρίζετε με ποιον ειδικό θα συζητήσετε.

Κέντρο Εκπαίδευσης στην Αυτόνομη Διαβίωση από την ΕΔΡΑ

Εικόνα Κέντρο Ημέρας στο Ηράκλειο Αττικής

Το Κέντρο Εκπαίδευσης στην Αυτόνομη Διαβίωση λειτουργεί καθημερινά 09:00-17:00. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, θεραπεία μέσω τέχνης, μουσικοθεραπεία, έκφραση μέσω κίνησης, αισθητιριακή ολοκλήρωση, θεατρικό παιχνίδι, πρόγραμμα εναλλακτικής επικοινωνίας, εξατομικευμένη ψυχολογική στήριξη, συμβουλευτική γονέων, κυκλοφοριακή αγωγή κ.α.

Μπουένος Άιρες - Παρίσι - Αθήνα

Εικόνα Very Special Arts Hellas
Παράσταση της ομάδας κινητικού αυτοσχεδιασμού της Very Special Arts Hellas
Παρ, 07/11/2014 - 20:30

Μετά την πρώτη παρουσίαση (Ιούνιος 2014) στα πλαίσια του 13ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, η ομάδα κινητικού αυτοσχεδιασμού της VSA Hellas επαναλαμβάνει με τη συμμετοχή και νέων μελών την παράσταση "Μπουένος Άιρες - Παρίσι - Αθήνα" την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014, ώρα 20:30 μμ, στο θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, Ταύρος).

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Θεάτρου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Η συνεργασία αυτή που έχει ξεκινήσει από το 2003, είναι ετήσια και στηρίζει την ομάδα σ' όλες τις δράσεις της. 

Στην  παράσταση συμμετέχουν χορευτές με κινητική, νοητική ή αισθητηριακή αναπηρία, χορευτές  χωρίς αναπηρία, ένα ηλεκτροκίνητο αναπηρικό  πράσινο αμαξίδιο, μια κόκκινη ομπρέλα και μια βεντάλια πουά.

Αναζήτηση ειδικού παιδαγωγού ή ψυχολόγου για παράλληλη στήριξη

Εικόνα Vickyn

Ζητείται ειδικός παιδαγωγός η ψυχολόγος για παράλληλη στήριξη αγοριού 13 ετών με ΔΑΔ σε δημοτικό σχολείο του Πειραιά. Απαραίτητη προϋπηρεσία. Επίσης να είναι κάτοχος αυτοκινήτου. Ωράριο εργασίας 8-2. Μισθός: 550 ευρώ.

Food4Good & Maggi ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον Σ.Κ.Ε.Π.

Εικόνα Σ.Κ.Ε.Π. - Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους
Μία δράση του ΣΚΕΠ
Κυρ, 02/11/2014 - 12:00

Αγαπητοί μας φίλοι, 

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, οι Food bloggers της πόλης και η Maggi ετοιμάζουν ένα τραπέζι αγάπης με σκοπό την ενίσχυση του σωματείου μας!

Στην καρδιά της Αθήνας, στους χώρους του ιστορικού περιοδικού Ρομάντζο (Αναξαγόρα 3-5), από τις 12.00 έως τις 16.00,θα περιμένουν να σας καλωσορίσουν σε ένα πλούσιο μπουφέ που θα είναι στη διάθεση μας με κόστος μόνο 5€

Ζητούνται άνεργοι για συμμετοχή σε νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ

Εικόνα NOESI.gr

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης που δραστηριοποιείται στο κέντρο της Αθήνας, αναζητεί ανέργους 29 έως 64 ετών για συμμετοχή στο νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά ειδικότητες των κλάδων κατασκευαστικών έργων, ανακύκλωσης και πληροφορικής καθώς επίσης διοικητικούς υπαλλήλους.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.