Σεμινάριο Βασικής Κατάρτισης στο PECS

Εικόνα PECS HELLAS
Ρόδος 22-23 Νοεμβρίου 2014
Σάβ, 22/11/2014 - 10:00

To Σύστημα Επικοινωνίας μέσω Ανταλλαγής Εικόνων  PECS χρησιμοποιείται για να διδάξουμε άμεσα δεξιότητες επικοινωνίας σε άτομα με περιορισμένη  ή απούσα λειτουργική ομιλία. Το PECS προωθεί την επικοινωνία μέσα σε ένα κοινωνικό πλαίσιο, χωρίς να προϋποθέτει καμία προηγούμενη εκπαίδευση του μαθητή σε κάποια δεξιότητα. Ένα επιπλέον όφελος ιδιαίτερα για τους μαθητές προσχολικής ηλικίας με ΔΑΦ και σχετικές διαταραχές είναι ότι ένα σημαντικό ποσοστό παιδιών αναπτύσσει την ομιλία.

 Σε αυτό το διήμερο σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να εισάγουν τα έξι στάδια του PECS, συμπεριλαμβανομένων και των προσδιορισμών, μέσω μίας αναλυτικής παρουσίασης που περιλαμβάνει επίδειξη από τους εισηγητές, video με πραγματικά παραδείγματα και ευκαιρίες για  πρακτική μέσα σε μικρές ομάδες.

Ζητείται Εργοθεραπευτής από το Εργαστήρι Ψυχοκινητικής

Εικόνα Psychomotor Team

Ζητείται Εργοθεραπευτής με γνώσεις - εμπειρία στην Α.Ο., σε αναπτυξιακές διαταραχές και μαθησιακές δυσκολίες, ζητείται για 2 - 3 ημέρες την εβδομάδα. Μπλοκ παροχής υπηρεσιών απαραίτητο.

Ερωτήσεις για το εξωιδρυματικό επίδομα

Εικόνα Ανδρέας Μπαρδάκης

Φίλοι μου γεια σας, σήμερα δεν θέλω να σας κουράσω πολύ, γι' αυτό έφτιαξα ένα σχετικά σύντομο άρθρο με ερωτήσεις που αφορούν το εξωιδρυματικό επίδομα, ή αλλιώς το επίδομα παραπληγίας - τετραπληγίας, όπως συχνά λέγεται.

Λίγες ερωτήσεις λοιπόν, αλλά ουσιαστικές.

Open Day & Bazaar (Ανοικτή Ημέρα στον Ιππικό Όμιλο Εκάλης)

Εικόνα αθανασια λαιου
Από την ΕΕΘΙΙΕ
Κυρ, 19/10/2014 - 10:00

Η Θεραπευτική Ιππασία Εκάλης Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας στο OPEN DAY & BAZAAR που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Οκτωβρίου  και ώρα 10.00 π.μ -17.00 μ.μ. στο χώρο του Αθλητικού Ιππικού Ομίλου Εκάλης, Ηρακλείου 6,  Άνοιξη Εκάλης, Τ.Κ 145 69.

Σύνδρομο Γονικής Αποξένωσης (Parental Alienation Syndrome / PAS)

Εικόνα Nikos Spitalas

Το Σύνδρομο Γονικής Αποξένωσης ή Αλλοτρίωσης είναι φαινόμενο το οποίο παρατηρείται σε παιδιά, τα οποία δεν επιθυμούν επαφή με κάποιον από τους δύο γονείς. Αυτό εμφανίζεται κυρίως σε παιδιά χωρισμένων γονέων. Στις αρχές του 1970, όταν τα διαζύγια σημείωσαν μεγάλη αύξηση στον δυτικό κόσμο, ο Γκάρτνερ (Gardner) ερεύνησε βαθιά το θέμα των επιπτώσεων στα παιδιά των οποίων οι γονείς είχαν πάρει διαζύγιο. 

Εργαστήριο μoυσικής συν-δημιουργίας για παιδιά όλων των ικανοτήτων

Εικόνα NOESI.gr
Από την Filisia στο Αthens Video Art Festival 2014
Σάβ, 04/10/2014 - 11:00

Στόχος του NOESI.gr είναι να ενσωματώσει πέντε παιδιά με αυτισμό στο Εργαστήριο στις 13:00 (το μεσημέρι) και πέντε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση στο Εργαστήριο στις 11:00 (το πρωί). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω E-mail ή τηλεφωνικά στο 6937725769 για να δηλώσετε συμμετοχή ή συμπληρώστε τη φόρμα συμμμετοχής.

Το διαδραστικό εργαστήριο μoυσικής συν-δημιουργίας χρησιμοποιεί την μουσική τεχνολογία για να υποστηρίξει τη μουσική αλληλεπίδραση παιδιών τυπικής και μη ανάπτυξης. Στόχος του εργαστηρίου είναι να καταστήσει τη μουσική έκφραση προσιτή σε παιδιά με με κινητικές και αναπτυξιακές δυσκολίες και να χρησιμοποιήσει τη μουσική ως μέσο επικοινωνίας με τους συνομηλίκους τους.

Τα παιδιά θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικά μουσικά όργανα με αισθητήρες που αντιλαμβάνονται τις κινήσεις των άνω άκρων, οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο), κρουστά μουσικά όργανα και χρώματα. Επιπλέον, οι μουσικές ασκήσεις του εργαστηρίου έχουν σχεδιαστεί ώστε να προσαρμόζονται στις φυσικές και νοητικές ικανότητες του κάθε παιδιού. Έτσι θα μπορέσουν όλοι μαζί:

  • Να εξερευνήσουν, μιμηθούν και δημιουργήσουν μουσικές φράσεις, ήχους και κομμάτια
  • Να συνδυάσουν ήχους και εικόνες ώστε να δημιουργήσουν ιστορίες
  • Να εκφραστούν μουσικά, να βελτιώσουν τις ικανότητές τους και να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους
  • Να βελτιώσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες μέσω μιας μουσικής εμπειρίας χωρίς αποκλεισμούς

Εργαστήριο μoυσικής συν-δημιουργίας στο Athens Arts Festival

Εικόνα NOESI.gr

Το NOESI.gr γνώρισε και είδε την παρουσίαση του Εργαστηρίου από τον Γιώργο και την Ειρήνη της ομάδας FILISIA. Θέλουμε να προσκαλέσουμε γονείς με παιδιά με αυτισμό, ηλικίας 9 - 12 ετών, και με παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, ηλικίας 9 - 12 ετών, να επικοινωνήσουν μέσω E-mail ή τηλεφωνικά στο 6937725769 για να δηλώσουν συμμετοχή. Η είσοδος είναι ελεύθερη με αίτηση συμμετοχής.

Η FILISIA παρουσιάζει στο NOESI.gr την ιδέα για το Εργαστήρι Μουσικής για παιδιά με αυτισμό και παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, στο Impact Hub.

Μας άρεσε η ιδέα! Με χαρά θα είμαστε στο Εργαστήρι να το δούμε από κοντά :)
Ραντεβού το Σάββατο 4/10/2014 στην "Τεχνόπολις" στο Γκάζι στο Αthens Video Art Festival 2014!
NOESI.gr

Βοηθός Εργοθεραπευτή: Κέρδισε μία πλήρη υποτροφία σπουδών!

Εικόνα NOESI.gr

And the winner is!!!!!..... Μαρία Ζέρβα από το Περιστέρι :)

Αργήσαμε να ανακοινώσουμε τη νικήτρια, καθώς θέλαμε να της ανακοινώσουμε προσωπικά την ανάδειξή της ως η μεγάλη τυχερή.

Σπούδασε στο ΙΕΚ ΚΟΡΕΛΚΟ Βοηθός ΕργοθεραπευτήΗ Μαρία Ζέρβα κερδίζει πλήρη υποτροφία 2 ετών στο πρόγραμμα Βοηθός Εργοθεραπευτή του ΙΙΕΚ ΚΟΡΕΛΚΟ. Μη ξεχνάτε, ότι όλοι οι συμμετέχοντες, έχετε ειδική έκπτωση -30% στα δίδακτρα (μέσω του διαγωνισμού του NOESI.gr) εφόσον επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα.

Δεν θα γίνουν μαθήματα στις 6 Οκτωβρίου στα σχολεία: Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού (ανοικτή στο κοινό)

Εικόνα NOESI.gr

Τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 θα διεξαχθεί η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για τα σχολεία όλης της χώρας με θεματικό άξονα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι». Επ’ ευκαιρία της ημέρας διοργανώνονται δράσεις σε όλη τη διάρκεια του ωραρίου, που θα είναι ανοικτές στο κοινό. Σύμφωνα με έγγραφό του Υπουργείου Παιδείας για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, σε κάθε σχολείο της χώρας (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίζει για τον τρόπο οργάνωσης της 1ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού ως ακολούθως.

Λογοθεραπεύτρια στην Καλαμάτα

Εικόνα makaria

Ζητείται λογοθεραπεύτρια με έναρξη επαγγέλματος από το κέντρο "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" στην Καλαμάτα με παράρτημα στη Μεσσήνη.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.