iSpeak | Ανοικτή συζήτηση ενάντια στον αποκλεισμό των ΑμεΑ!

Εικόνα iCare
Στο πλαίσιο της δράσης iCare δίνουμε βήμα για τις θέσεις συλλογικών φορέων στον χώρο των ατόμων με αναπηρία. Σκοπός μας να παρουσιάσουμε τον κίνδυνο του κοινωνικού αποκλεισμού των ΑμεΑ μέσω της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και μίας συλλογικής δράσης συλλογής υπογραφών.

Θερινά τμήματα εκμάθησης γραφής Braille

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών (Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας) θα πραγματοποιήσει θερινά τμήματα εκμάθησης γραφής Braille. Επίσης πρόκειται να οργανωθούν ευέλικτα ως προς το ωράριο, τμήματα.

Πρόγραμμα συμβουλευτικής γονέων και συγγενών ΑμεΑ από τη "Δημιουργία"

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Το Κέντρο "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ" εγκαινιάζει ένα νέο πρόγραμμα συμβουλευτικής γονέων και συγγενών ΑΜΕΑ το οποίο προσφέρει εντελώς δωρεάν.

Εν όψει εγγραφών για την νέα σχολική χρονιά θα θέλαμε πληροφορίες για το ειδικό σχολείο της Μαρασλείου

Εικόνα πωλίνα παπαντώνη
Καλημέρα σε όλους εσάς. Το site του νόηση το επισκέπτομαι κάθε μέρα τα τελευταία 2 χρόνια και όσο και εάν σας φαίνεται περίεργο νιώθω ότι πολλές απο τις οικογένειες με ανάλογες με την δικιά μου "ιστορία" τις γνωρίζω πολύ καλά. Ο λόγος που πήρα το θάρρος να γίνω και εγώ μέλος αυτής της μεγάλης παρέας, έχει να κάνει με τον βαθμό αποδοχής που έχω αποκτήσει με την πάροδο του χρόνου για τη δική μας -ιστορία- που αφορά την μεγάλη μου κόρη.

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα από τον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία [πληροφορίες για τον ΠΣΑμεΑ] σε συνεργασία με την ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ διοργανώνει κατασκηνωτικό πρόγραμμα για Άτομα με Αναπηρία, στον κατασκηνωτικό χώρο των προσκόπων στον Μάναγρο Βολισσού την περίοδο από 15/06/2011 έως 30/06/2011 και από 28/08/2011 έως 10/09/2011. Όσα άτομα με αναπηρία επιθυμούν να συμμετάσχουν, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 3/6/2011. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν ως συνοδοί, να υποβάλλουν αίτηση μέχρι την παραπάνω ημερομηνία (θα προτιμηθούν οι έχοντες σχέση με τον χώρο των ΑμεΑ επαγγελματίες, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κ.λ.π.).

Για αυτούς που πρόσφατα πήραν την διάγνωση

Εικόνα Anonymous
Καί η ζωή μας άλλαξε ξαφνικά. Οταν φύγαμε από το γραφείο της αναπτυξιολόγου θυμάμαι ότι δεν με κράταγαν τα πόδια μου, κοίταξα τον αντρα μου και τον είδα να αλλάζει χίλια χρώματα. Μέσα στο αυτοκίνητο επικρατούσε σιγή ιχθύος και κανένας από τους δυό μας δεν έκανε την αρχή να πεί κάτι. Τι θα μπορούσαμε να πούμε άλλωστε; Η λέξη ΑΥΤΙΣΜΟΣ ηχούσε ξανά και ξανά στά αυτιά μου χωρίς να γνωρίζω στήν πραγματικότητα τί είναι.

Τι είναι οι "Οδηγοί";

Εικόνα NOESI.gr

Οι Οδηγοί αφορούν τη γνώση, που παρουσιάζουμε με πρότυπο τρόπο. Οι Οδηγοί ξεκίνησαν στο NOESI.gr το 2004, αναπτύχθηκαν ως ηλεκτρονικά βιβλία για τις διαταραχές της ανάπτυξης, αργότερα για τις μεθόδους παρέμβασης και τις παροχές πρόνοιας.

Σεμινάριο | Η έννοια της Ενσάρκωσης (Embodiment) στην τέχνη του ηθοποιού και τη διερμηνεία της νοηματικής γλώσσας

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Σεμινάριο με τους Signdance Collective και την Φλώρα Σαββαλίδου σε συνεργασία με το Your Stage: «Το εκφραστικό Σώμα». Οι ηθοποιοί ως διερμηνείς – Διερμηνείς ως ηθοποιοί. Η έννοια της Ενσάρκωσης (Embodiment) στην τέχνη του ηθοποιού και τη διερμηνεία της νοηματικής γλώσσας.

Πρόκληση σωματικης βλάβης σε περιβαλλον ειδικου σχολειου

Εικόνα giorgos_bout
Αγαπητα μελη, η εξης δημοσιευση απευθυνεται σε οποιονδηποτε μπορει να δωσει καποια συμβουλη η εχει σχετικη εμπειρια πανω στο παρακατω περιστατικό, ειλικρινα θα ημουν ευγνωμων για οποιαδηποτε πληροφορια: Εχω εναν αδερφο 12 χρονων με στοιχεια αυτισμου και καποιο βαθμο νοητικης υστερησης. Πηγαινει σε ειδικο σχολειο οπου και σημειωθηκε το εξης περιστατικο. Οταν πηγε να τον παραλαβει ο πατερας μου το παιδι ειχε μολωπες και γρατζουνιες στο προσωπο και στα χερια και χρειαστηκε να παει στο νοσοκομειο για περιθαλψη.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.