Ξεκίνησε το πρόγραμμα IPAT - Integrative Parents’ Autism Training

Εικόνα GlobedNews

Το έργο IPAT (Integrative Parents’ Autism Training) χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ και  στοχεύει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με το ρόλο και τη σημασία της γονικής κατάρτισης για τις ανάγκες των αυτιστικών ατόμων. Σκοπός του Προγράμματος είναι να αυξήσει την προσβασιμότητα των γονέων ατόμων με αυτισμό στην εκπαίδευση και να παρακινήσει τους γονείς να χρησιμοποιήσουν μια έγκυρη προσέγγιση αυτο-εκπαίδευσης σε διαφορετικά στάδια της ζωής των ατόμων με αυτισμό, προκειμένου να υποστηριχθούν τα δικαιώματα και η κοινωνική τους ένταξη και να εξαλειφθεί ο στίγμα.

Συγκεκριμένα, τα 4 αναμενόμενα αποτελέσματα του προγράμματος είναι:

  1. Η Έκθεση Καταγραφής των αναγκών των γονέων ατόμων με αυτισμό (βιβλιογραφική ανασκόπηση και αποτελέσματα από τα focus groups).
  2. H Ολοκληρωμένη Ενότητα Εκπαίδευσης γονέων.
  3. Tο Ολοκληρωμένο ψηφιακό Εργαλείο αυτο-εκπαίδευσης γονέων.
  4. H τελική Έκθεση του Προγράμματος που θα περιγράφει τα αποτελέσματα της εφαρμογής της Εκπαιδευτικής Ενότητας - IPAT και της δοκιμής του ψηφιακού εργαλείου εκπάιδευσης -ΙΡΑΤΤ.

Το έργο πραγματοποιείται με τη συμμετοχή τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών που εκπροσωπούνται από πέντε οργανισμούς: το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου (Συντονιστής Έργου) και την Epioni από την Ελλάδα, το Autismo Burgos από την Ισπανία, το Πανεπιστήμιο Gaziantep από την Τουρκία και το Controvento Cooperativa Sociale Onlus από την Ιταλία.

Μετά από αυτή τη σημαντική συνάντηση στην Ελλάδα, οι λοιποί εταίροι του προγράμματος από Ισπανία, Ιταλία και Τουρκία αναλαμβάνουν τους επόμενους μήνες την υλοποίηση των ομάδων εστίασης γονέων ατόμων με αυτισμό για την καταγραφή των αναγκών τους και την ανάπτυξη των σημαντικών εργαλείων και πόρων που θα συμβάλουν στην βελτίωση της ζωής γονέων ατόμων με αυτισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου https://ipatproject.eu/ ή επικοινωνήστε στο 2105771502 ή ipaterasmus@gmail.com με τον κ. Τορτορέλη (project manager).
Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Summer Camp από την Πλοήγηση.
Πρόσκληση ένταξης νέων ωφελουμένων / ΑΛΜΑ.
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.