Αισθητηριακή ολοκλήρωση, Κέντρο δυτικά προάστια, ή κέντρο Αθήνας;

Εικόνα Nonota21

Θα ήθελα και πάλι τη βοήθεια των φίλων που γνωρίζουν σχετικά με την αισθητηριακή ολοκλήρωση. Μας προτάθηκε από την ψυχολόγο για την κόρη μας να κάνει τέτοια μαθήματα. Είναι στο φάσμα της ΔΑΔ, 6,5 ετών, βελτιώνεται κάπως στην επικοινωνία και στο λόγο, αλλά έχει μεγάλη διάσπαση προσοχής. Μας προτάθηκε γνωστό κέντρο στον Α. Στέφανο, αλλά είναι πολύ μακριά από εμάς που μένουμε Πετρούπολη. Γνωρίζει κανείς κάτι για δυτικά προάστια, ή κέντρο; Ακόμη, ψάχνουμε για κάποια ασχολία για το παιδί. Κολύμπι γιατί της αρέσει, ή κάτι που έχει σχέση με γυμναστική, όπου έχει κλίση. Αλλά κάτι σε ειδική βάση γιατί δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε κανονικό πρόγραμμα ενόργανης. Πληροφορίες για κινησιοθεραπεία και μουσικοθεραπεία περισσότερο θα με βοηθούσαν.

Σχόλια

Διατροφικές παρεμβάσεις και δίαιτες για τον αυτισμό

Εικόνα ανώνυμο
Πολλή συζήτηση γίνεται για τις ειδικές δίαιτες για τον αυτισμό (γλουτένης -καζείνης) και αποτοξινωτικές παρεμβάσειγια τα βαρέα μέταλλα. Όσοι το ακολουθούν έχουν δει αποταλέσματα. Προσωπικά δυσκολεύομαι στην αυστηρή εφαρμογή αυτού του πρωτοκόλου, ωστόσο η απόλυτη διακοπή της ζάχαρης, της τυρόπιτας, του γιαουρτιού που λάτρευε το παιδί μου, της καζείνης (τη γλουτένη την παλεύω ακόμα) αποφόρτισε το παιδί μου από ενοχλητικές συμπεριφορές (γκρίνια ανυπόφορη, θυμό ανεξήγητο) το έκανε πιο συνεργάσιμο και επικοινωνιακό. Είναι καιρός επιτέλους να βρεθεί Έλληνας γιατρός που να εφαρμόζει συστηματικά το πρωτόκολλο DAN και να μη χρειάζεται να ξενιτευόμαστε στο εξωτερικό.
like5

Και όμως ερχεται γιατρος στην Ελλάδα

Εικόνα Angela Papastavrou
Γνωρίζω απο εγκυρες πηγές οτι υπάρχει στην Αθήνα μια ομαδα γονεών που εχουνε παιδιά με αυτισμο και εχουνε κανει προσπαθειες να ερθει και στην Ελλάδα ένας γιατρος DAN, το οποιο και καταφέρανε μιας και προσφατα φιλοξενήσανε τον γνωστό Τουρκο γιατρο Κινάτσι. Ο γιατρος εφαρμοζει με μεγαλη επιτυχια την θεραπεια με υπερβαρικο οξυγονο καθως και αλλες παρεμβασεις του πρωτόκολου DAN και εχει την δυνατοτητα να ερχεται μια φορα το μηνα στην Ελλαδα!!! Ο σκοπος των γονέων αυτών ειναι να βοηθησουνε κοσμο που δεν ξερει , δεν μπορει ή δεν εχει χρηματα ώστε να παει να κανει το DAN στο εξωτερικο οπως κανουν αλλοι γονεις που πηγαινουν σε ιταλια και Η.Π.Α για πληροφοριες τηλ.6977648838 Αντρέας Μιχαηλίδης. Περισσότερα δεν γνωρίζω να σου πω, γιατι δεν έχω επισκεφτει η ιδια τον εν λογω γιατρο, μιας και εχω προσωπικά καποιες επιφυλάξεις ως προς την αποτελεσματικοτητα του πρωτοκολλου , το υπερβαρικο οξυγονο, τις δίαιτες κλπ αφου τιποτα δεν εχει ακομη επιβεβαιωθει επιστημονικά.
like5

Eίμαι Εργοθεραπεύτρια

Εικόνα ανώνυμο
Είμαι Εργοθεραπεύτρια.
    Σημείωση από τον εκδότη τού NOESI.gr: "Μέρος του κειμένου έχει απομακρυνθεί λόγω προβολής στοιχείων επικοινωνίας".
Αν θελετε μπορουμε να εχουμε μια επικοινωνία μέσω του προφίλ μου: http://noesi.gr/user/435.
like6

Το κέντρο που σας έχουν προτείνει

Εικόνα ανώνυμο
Το κέντρο που σας έχουν προτείνει στο Α.Στεφανο είναι απο τα πιο εξειδικευμένα. Η απόσταση είναι αρκετα μεγαλη. Ωστόσο θα ηταν καλό να πάτε για μια εκτίμηση εκεί και ίσως οι ίδιοι να μπορέσουν να σας παραπέμψουν κάπου! Γνωρίζω ότι υπάρχει κάτι ανάλογο και στο κέντρο νομίζω στην περιοχή του Νέου Κόσμου. Σε σχέση με την κολύμβσηση υπάρχει το σύστημα εκμάθησης κολύμβησης της Halliwick το οποίο γνωρίζω ότι εφαρμόζεται στην ΕΛΕΠΑΠ και στο Φιλοκτήτη δεν γνωρίζω ωστόσο εάν τα προγράμματα είναι ανοικτα! Επίσης καντε μια προσπάθεια στο κολυμβητήριο της περιοχής σας! Αρκετα έχουν εξειδικευμένους γυμναστες ή θεραπευτές που εφαρμόζουν προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης.
like5

Επειδή τον τελευταίο καιρό

Εικόνα Nonota21
Επειδή τον τελευταίο καιρό έχουμε μπει στη διαδικασία να ψάχνουμε άλλο κέντρο για όλες τις θεραπείες, έχουμε καταλήξει σε κάποιο.Είναι στο Περιστέρι, αλλά το κεντρικό του λειτουργεί στο Χαλάνδρι. Απευθύνεται μόνο στον αυτισμό και εφαρμόζουν στην εργοθεραπεία αισθητηριακή ολοκλήρωση και μουσικοθεραπεία. Ανήκει σε πολύ γνωστό παιδοψυχίατρο, αλλά δεν ξέρω αν επιτρέπεται εδώ να αναφέρω το όνομά του και το όνομα του κέντρου. Αν μπορώ με κάποιο τρόπο να σας στείλω τα στοιχεία να μου πείτε και εσείς τη γνώμη σας αν γνωρίζετε.Μας το πρότεινε δάσκαλα ειδικής αγωγής που εργάζεται σε δημόσιο ειδικό σχολείο. Δεν ξέρω κάτα πόσο μπορεί να επηρεαστεί ένα παιδί όταν αλλάζει θεραπευτές και κέντρο μετά από 3,5 χρόνια. Αλλά εσείς τί θα κάνατε όταν για πάνω από έναν χρόνο το παιδί δεν έχει σημέιώσει σημαντική βελτίωση; Όταν για τόσα χρόνια κάνειμόνο μισή ώρα εργοθεραπεία την εβδομάδα, όταν δεν έχουν ποτέ χρησιμοποιήσει ποτέ εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας, κτλ.;Δεν ξέρουμε τί να κάνουμε, αλλά από καιρό νιώθουμε ότι κάτι δεν πάει καλά εκεί.
like5

Θέλω να επικοινωνήσω μαζί

Εικόνα Nonota21
Θέλω να επικοινωνήσω μαζί σας, αλλά δεν ξέρω πώς. Να στείλω το mail μου;
like8

Σχετικά με την κολύμβηση

Εικόνα stellakanelli
Θα ήθελα κατ αρχάς να πω οτι η halliwick σα μεθοδος είναι πιο κατάλληλη για άτομα με εγκεφαλική παράλυση και άλλες καθαρά κινητικής δυσκολίας περιπτώσεις. Απο εκεί και πέρα η κολύμβηση γενικά είναι πολύ ευεργετική αλλά πέρα από κολύμβηση υπάρχουν όλα τα αθλήματα που μπορούν να γίνουν σε μορφή προσαρμοσμένου αθλητισμού(και γίνονται!πχ. εγώ έχω κάνει και κάνω μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλλευ, στίβο, ποδηλασία και κολύμβηση σε παιδιά με αυτισμό). Από εκεί και πέρα μπορεί κάθε γονιός ν απευθυνθεί σε συλλόγους προσαρμοσμένου αθλητισμού ή να κοιτάξει στο δήμο που ανήκει γιατί κάθε χρόνο έχουν αξιόλογα προγράμματα.Για κολύμβηση κοντά στη Πετρούπολη έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το κολυμβητήριο στα άνω λίόσια. Ψάξτε το λίγο, νομίζω αξίζει τον κόπο!
like8

Θεραπευτικη Κολυμβηση

Εικόνα Γιάννης_1970
Στο ΟΑΚΑ στην Καλογρεζα υπαρχουν συλλογοι που εχουν τετοια προγραμματα
like7

γιαννη_1970

Εικόνα Ιωάννα
εσυ το πηγαινεις εκει τον μικρο αχιλλεα , θεραπευτικη κολυμβηση;; γιατι εγω την μικρη μου την ξεκινησα τον σεπτεμβρη σε ενα κεντρο αποκαταστασης με μια εξαιρετικη φυσιοθεραπευτρια που εκανε χαλιγουικ στην πισινα αλλα σταματησαμε γιατι διοριστηκε κ εμεινε κ εγκυος η κοπελα ( διδυμα!!!) εκει πληρωναμε καθε φορα ( 2 φορες την εβδομαδα πηγαιναμε 70 ευρω) αλλα σταματησαμε οπως ανεφερα μετα απο 1μιση μηνα. μια φιλη ρωτησε σε ενα αλλο κεντρο αποκαταστασης για την κορη της κ της ζητησαν 140 ευρω για 2 φορες την εβδομαδα!!αυτα δεν τα καλυπτει κανενα ταμειο!!κ προτειναν στην μαμα να παρει ολο το πακετο του ικα να το κανει στο κεντρο αποκαταστασης ( δλδ φυσιο κ εργο κ λογο ) κ ετσι θα εβρισκαν τροπο να δικαιολογησουν κ την θεραπευτικη κολυμβηση!!! αλλα δεν δεχτηκε!! ουτε κ εγω θα δεχομουν γιατι τον φυσιο κ τον εργο της μικρης μου τους εμπειστευομαι γιατι βλεπω το πως δουλευουν στο παιδι μου αλλα κ σε αλλα παιδακια κ δε σκεφτομαι να τους αφησουμε με τιποτα!!! θα ψαξω μηπως γινεται τιποτα σε αυτο με τους δημους κ τις νομαρχιες κατατοπους σε κρατικες πισινες...αλλα κ παλι εδω στην επαρχια δεν τους εμπειστευομαι κ πολυ!! μακαρι να βρουμε κ να ειναι κ αξιολογοι. παντως εχω διαπιστωσει οτι ειναι δισευρετοι οι φυσιοθεραπευτες κ εργοθεραπευτες bobath στην επαρχια ! η μικρη μου τρελενονταν με την πισινα...οταν τελειωνε μετα απο 1 ωρα περιπου εκλαιγε γιατι την εβγαζα εξω!!!κ οταν ετοιμαζομασταν να παμε εκανε σαν τρελη απο χαρα!!!δεν θελω να της το στερισω γι αυτο σκεφτομαι οτι αν δοθει μια καλη ευκειρια κ παρομε κ το επιδομα απο την προνοια να την ξαναπαω...αλλωστε απο το..χαρτζιλικι της ...θα ειναι!!!!!!
like3

Προς Dany D

Εικόνα Γιάννης_1970
Δεν ψαξαμε ακομα πισινα , απο εβδομαδα θα το δουμε το θεμα.Στο ΟΑΚΑ ειναι διαφοροι, καθως και σε ιδιωτικα σχολεια που εχουν πισινα και δεχονται και εκτος σχολειου παιδια για δραστηριοτητες. Για το επιδομα Προνοιας τελικα τι εχετε κανει?
like3

γιαννη_1970

Εικόνα Ιωάννα
ναι σημερα το πηραμε 90% αναπηρια εφ ορου ζωης μας εδωσαν .εγραψα κ στο βιολογιο μου σχετκα!
like4

Αισθητηριακή Ολοκλήρωση

Εικόνα Καλλίτσης Αγγελος
ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΙΝΑΙ 2105728901.
like5

Κολυμβητήριο

Εικόνα Almak
Συμφωνώ για το κολυμβητήριο Άνω Λιοσίων ....περισσότερα στο βιολογιό μου που έχω γράψει εδώ και πολύ καιρό. http://www.noesi.gr/node/1232#comment-2083 Εννοείτε πως συνεχίζουμε και πηγαίνουμε.
like7

Μπορούμε να έχουμε κάποια

Εικόνα Nonota21
Μπορούμε να έχουμε κάποια επικοινωνία σχετικά με εργοθεραπεία και αισθητηριακή ολοκλήρωση; Το e-mail μου είναι tsokoupanagiota@yahoo.gr
like3

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.