Άτομα με νοητική καθυστέρηση

Εικόνα Nikoletta Laskari
Στοιχεία των απογραφών προσδιορίζουν κατά προσέγγιση τον αριθμό των ατόμων με νοητική καθυστέρηση (ν.κ.) στη χώρα μας σε περίπου 150.000, αριθμός που στην πραγματικότητα είναι ακόμα υψηλότερος, σύμφωνα με τις ενώσεις γονέων και κηδεμόνων. Η έκθεση με θέμα «Δικαιώματα των ατόμων με νοητική καθυστέρηση: Η πρόσβαση σε Εκπαίδευση και Εργασία» της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ) είναι ιδιαίτερα διαφωτιστική, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Ελευθεροτυπία (30/5/2006).

Εγκεφαλοπάθεια / Ψυχοκινητική καθυστέρηση

Εικόνα damiangio
Εχω ενα παιδι αγορι 3 ετων με αγνωστη μορφη εγγεφαλοπαθειας ΨΚΚ που λεν και οι γιατροι. Είμασταν τον Μάρτιο στην Ολλανδια στο Ναϊμεγγεν και καναμε βιοψια μυος και μας πήραν δείγμα μυελού για νευροδιαβιβαστές. Αναμένουμε απαντήσεις τέλη Ιουνίου. Εάν κάποιος απο τα μελη θελει πληροφοριες και τηλεφωνα για εκει, μπορω να τον ενημερώσω.

Αναζήτηση ειδικών θεραπευτών

Εικόνα Alexatagalaki
Η κόρη μου είναι 2 1/2 χρονών και 2 μηνών και αντιμετωπίζει αυτό που οι "ειδικοί" ονομάζουν ψυχοκινητική καθυστέρηση, η οπρέλα που καλύπτει περιπτώσεις που παραμένουν αδιάγνωστες.

Αφασία (Aphasia)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Πρόκειται για διαταραχή της επικοινωνίας που αφορά τη ολική απώλεια της ικανότητας κατανόησης και εκφοράς γραπτού και προφορικού λόγου. Συνδέεται με την δυσφασία, που πρόκειται για μερική απώλεια της ικανότητας για επικοινωνία.

Δυσφασία (Dysphasia)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Πρόκειται για διαταραχή της επικοινωνίας που αφορά τη μερική απώλεια της ικανότητας κατανόησης και εκφοράς γραπτού και προφορικού λόγου. Συνδέεται με την αφασία, που πρόκειται για ολική απώλεια της ικανότητας για επικοινωνία.

Έκθεση: "Η Τέχνη στην Ανακύκλωση και η Επαναχρησιμοποίηση Υλικών"

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα στο πλαίσιο του Eco Festival 2006 παρουσιάζουν από τις 26 Μαΐου ως τις 6 Ιουνίου 2006 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων "Μελίνα" την έκθεση εικαστικών κατασκευών και παρουσίασης Θεατρικών Δρώμενων με θέμα: "Η Τέχνη στην Ανακύκλωση και η Επαναχρησιμοποίηση Υλικών".

Για το πρόβλημα της κόρης μου

Εικόνα adel
Tο πρόβλημα της μικρής εντοπίστηκε αρχικά από την παιδίατρο, η οποία σε ηλικία 2,5 ετών παρατήρησε ότι δεν έχει αναπτυχθεί αρκετά ο λόγος ενώ διαπίστωσε αυτιστικά στοιχεία στη συμπεριφορά της π.χ. έντονες αντιδράσεις, διάσπαση προσοχής, ελλιπή βλεματική επαφή και γενικά πρόβλημα στην επικοινωνία.

Παράσταση: Χορωδία τραγουδά για το Χαμόγελο του Παιδιού

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Χορωδία Κλασσικής Μουσικής του Montreux, Choeur d' Oratorio de MontreuxΗ Χορωδία Κλασσικής Μουσικής του Montreux, Choeur d' Oratorio de Montreux, από την Ελβετία έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για να ενισχύσει τους σκοπούς του Συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού». Το ρεπερτόριο αφορά την κλασσική μουσική και ιδιαίτερα την θρησκευτική.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.