Στρατολογία

Εικόνα Nia

Χρόνια πολλά! Τελικά τελειώνοντας με χίλλια ζόρια το "κανονικό γυμνάσιο" γραφτήκαμε στο ΕΕΕΕΚ  που λειτούργησε πέρυσι στην περιοχή μας. Οι εντυπώσεις μου είναι άριστες. Αναρωτιέμαι τι ήθελα να αποδείξω 3 χρονια και ταλαιπωρησα τοσο πολύ το παιδί μου και την οικογένεια μου γράφοντας το στο γυμνάσιο. Τωρα το παίδί απέκτησε αυτοεκτίμηση. Χθες μας ήρθε το χαρτί απο την στρατολογία. Μια αλλη δοκιμασία ξεκινάει. Θα ήθελα οποιος έχει περασει από αυτη την διαδικασία να με ενημερωσει. Ευχαριστώ

Σχόλια

Για τη Nia, πέρασαν τα χρόνια...

Εικόνα Ρήνα

Νia Καλη Χρονια. Περασαν τα χρονια... Μηπως μπορεις να μας πεις γιατι εχεις αυτη την αρνητικη εντυπωση για το Γυμνασιο; ή το Λυκειο; Πώς ηταν οι καθηγητες και οι συμμαθητες απεναντι στο παιδι σου; Και τι ειναι ΕΕΕΕΚ; Πώς ηρθε η αυτοεκτιμηση;

like0

ΕΕΕΚ - Ειδικό επαγγελματικό εργαστήρι

Εικόνα Nia

Είναι κρατικό. Μπορεί κάποιος να εγγραφεί έως 16 ετών και να φοιτήσει έως 22ετών. Στην περιοχή μου (επαρχία) φοιτούν περίπου 12 παιδιά και εργάζονται 1 φιλόλογος, 1μαθηματικός, 1 λογοθεραπευτής, 1 ψυχολόγος, 1 γεωπόνος, 2 βοηθητικό προσωπικό.

Η ατμόσφαιρα είναι οικογενειακή. Το παιδί μου με άλλα 2 παιδάκια πάνε σε άλλη ταξη και κάνουν κάθε ημέρα μαθηματικά, και γλώσσα. Ανεβασαν για δεύτερη χρονιά θεατρική παράσταση μαζύ με ενα κανονικό γυμνάσιο και στέφθηκε με επιτυχία. Εκει διαπίστωσα οτι ο γιος μου ειναι ευτυχισμένος όπως επίσης και στην εκδρομή που πήγαμε.

ΕΊΝΑΙ ΒΑΣΙΚΌ ΤΟ ΠΑΙΔΊ ΝΑ ΑΙΣΘΆΝΕΤΑΙ ΌΤΙ  ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΠΟΥ.

Φυσικά ανάλογα στις δυνατότητες κάθε παιδιού. Το δικό μου κατάλαβαινε ότι υστερεί και αισθανόταν δυστυχισμένο. ΔΕΝ μπορουσε να ανταπεξελθει στους γρήγορους και έντονους ρυθμους του κονονικου γυμνασίου και αιθανόταν αποκλεισμένος από παντού. Δεν ρίχνω ευθύνες στους καθηγητές ούτε στους μαθητές. Απλώς μόνο στον εγωισμό μου που επέμενα να στέλνω το παιδίμου σε ένα περιβάλλον που απλώς δεν ανήκει.

like1

Για τη Στρατιωτική Θητεία

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Δείτε και αυτήν την ανάρτηση: http://www.noesi.gr/blog/stratos-kai-asperger

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.