Πρόγραμμα για παιδιά με νοητική υστέρηση: "Νεαροί Αθλητές"

Εικόνα Axpan

Ισως ενδιαφέρει κάποιους που είναι στη Θεσ/νικη. Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του Α.Π.Θ., στο πλαίσιο συνεργασίας με τα Special Olympics Ελλάς, ξεκινά ένα πρότυπο αθλητικό πρόγραμμα για παιδιά με νοητική υστέρηση, ηλικίας από 2 έως 8 ετών.

Το πρόγραμμα με τίτλο "Νεαροί αθλητές - Young Athletes" είναι ειδικά διαμορφωμένο και επικεντρώνεται στη γνωστική ανάπτυξη του παιδιού, μέσω μιας σειράς κατάλληλων αναπτυξιακά δραστηριοτήτων, σχεδιασμένων ειδικά για μικρά παιδιά και τις οικογένειες τους.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου  κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 09:00 – 11:00 π.μ. από εξειδικευμένο προσωπικό. Η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος είναι Κυριακή 9 Μαρτίου στις 9:00 π.μ.

Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος «Νεαροί Αθλητές» είναι οι ακόλουθοι:

  • Να προσελκύσει παιδιά με διανοητική αναπηρία μέσα από αναπτυξιακά κατάλληλες δραστηριότητες και παιχνίδια σχεδιασμένα να προάγουν τη φυσική, γνωστική και κοινωνική τους ανάπτυξη.
     
  • Να καλωσορίσει τα μέλη των οικογενειών των παιδιών με διανοητική αναπηρία στο δίκτυο στήριξης των Special Olympics.
     
  • Να ενημερώσει σχετικά με τις ικανότητες των παιδιών με διανοητική αναπηρία μέσα από συμμετοχή σε ομάδες ένταξης με συνομήλικους, επιδείξεις και άλλες εκδηλώσεις. 

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Βασίλης Παπαχαρίσης
ΕΕΠ Φυσικής Αγωγής Α.Π.Θ.
Τηλ.: 2310992673
vaspap@phed.auth.gr

Πηγή: http://gym.web.auth.gr

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.