Μεταπτυχιακό πρόγραμμα από το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Εικόνα ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14 διαγωνισμό εισαγωγής και φοίτησης στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος. Το Πρόγραμμα απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) με τέσσερις (4) κατευθύνσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14: 

α) Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Υλικό: Τυπική, Άτυπη και από Απόσταση Εκπαίδευση (Συμβατικές και e-Μορφές) 

β) Θεσμοί και Πολιτικές Υγείας 

γ) Κοινωνικές Διακρίσεις, Μετανάστευση και Ιδιότητα του Πολίτη 

δ) Ευρωπαϊκή Κοινωνική Πολιτική 

Αριθμός εισακτέων
Ο αριθμός εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14 ορίζεται στους είκοσι (20) για κάθε κατεύθυνση. 

Διάρκεια Προγράμματος
Το διδακτικό σκέλος του ΜΔΕ διαρκεί δύο (2) διδακτικά εξάμηνα και ακολουθείται από την εκπόνηση μεταπτυχιακής διατριβής, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί σε διάστημα όχι μικρότερο των έξι μηνών και όχι μεγαλύτερο των δώδεκα μηνών. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μετά από αιτιολογημένη εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής ο χρόνος αυτός μπορεί να παραταθεί μέχρι και 2 εξάμηνα. 

Δεκτοί υποψήφιοι
Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτές αιτήσεις πτυχιούχων όλων των Τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ  που καθίστανται πτυχιούχοι μέχρι και την εξεταστική περίοδο Ιουνίου 2013 και με την  προϋπόθεση ότι κατέχουν πιστοποιημένη καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Για τη  συμμετοχή των υποψηφίων πτυχιούχων του Ιουνίου 2013 στη διαδικασία επιλογής αρκεί  σχετικό πιστοποιητικό από τη Γραμματεία του οικείου Τμήματος, από το οποίο να προκύπτει ότι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς όλες τις απαιτούμενες υποχρεώσεις τους για τη λήψη του πτυχίου και ότι εκκρεμεί απλώς η ορκωμοσία. Για την οριστικοποίηση όμως της εγγραφής τους, σε περίπτωση επιτυχίας, απαιτείται η προσκόμιση του αντίστοιχου τίτλου

Δίδακτρα
Οι φοιτητές που θα εισαχθούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-14 υποχρεούνται στην καταβολή διδάκτρων ύψους 2.000 ευρώ για όλη τη διάρκεια των σπουδών, εφόσον η μεταπτυχιακή διατριβή ολοκληρωθεί μέσα στο προβλεπόμενο μέγιστο διάστημα. Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Ειδικής Σύνθεσης του Τμήματος είναι δυνατό να απαλλάσσονται μερικώς της καταβολής διδάκτρων έως συνολικά οκτώ (8) μεταπτυχιακοί φοιτητές (έως δύο ανά κατεύθυνση), με βάση το ατομικό και οικογενειακό τους εισόδημα, καθώς και το βαθμό πρόσβασης στις εισαγωγικές εξετάσεις. 

Τα δίδακτρα καταβάλλονται ως εξής: 
α΄ δόση: 700 € (κατά την εγγραφή του φοιτητή στο ΠΜΣ, 1-4 Οκτωβρίου 2013) 
β΄ δόση: 600 € (έως 31.12.2013) 
γ’ δόση: 700 € (έως 30.04.2014) 

Υποβολή αιτήσεων και απαραίτητα δικαιολογητικά
Οι ενδιαφερόμενοι να φοιτήσουν στο ΠΜΣ θα πρέπει να υποβάλουν στη Γραμματεία του Προγράμματος σχετική αίτηση έως 26 Ιουλίου 2013 είτε αυτοπροσώπως, είτε ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στην εξής διεύθυνση: 

Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής 
Πανεπιστημίου Πελοποννήσου 
Γραμματεία Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών 
Δαμασκηνού και Κολοκοτρώνη, 20100 Κόρινθος 

Για να γίνει δεκτή μία αίτηση, θα πρέπει να έχει παραληφθεί από τη Γραμματεία του Τμήματος το αργότερο μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι της 26ης Ιουλίου 2013. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν το έντυπο της αίτησης συμμετοχής από τη Γραμματεία του Προγράμματος ή να το εκτυπώνουν απ’ ευθείας από την ιστοσελίδα του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (http://dsep.uop.gr). 

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις μόνο σε μία (1) από τις κατευθύνσεις του ΜΔΕ. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων πρέπει να συνοδεύονται από σχετικό φάκελο υποψηφιότητας, ο οποίος θα περιέχει υποχρεωτικά τα εξής: 

1. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ ή επικυρωμένο αντίγραφο 
πιστοποιητικού ισοτιμίας του αρμόδιου οργάνου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για 
όσους προέρχονται από σχολές εξωτερικού. (με την επιφύλαξη των 
προαναφερθέντων για τους πτυχιούχους περιόδου Ιουνίου 2013). 

2. Επικυρωμένο αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας προπτυχιακών σπουδών. 

3. Επικυρωμένο αντίγραφο Παραρτήματος Διπλώματος, εφόσον υπάρχει. 

4. Επικυρωμένο πιστοποιητικό καλής γνώσης αγγλικής γλώσσας σύμφωνα με τα οριζόμενα στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ. Πέραν των ανωτέρω πιστοποιητικών, γίνεται δεκτό και πιστοποιητικό TOEFL με βαθμολογία τουλάχιστον 75 με μίνιμουμ για Reading το 21 (βλ. σχετικό παράρτημα στο τέλος της παρούσας προκήρυξης). 

5. Δύο συστατικές επιστολές (σε σφραγισμένους φακέλους). 

6. Επικυρωμένο αντίγραφο των δύο όψεων του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας. 

7. Βιογραφικό σημείωμα, όπου θα αναφέρονται αναλυτικά οι σπουδές, καθώς και η εκπαιδευτική, επαγγελματική, ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα του υποψήφιου. 

8. Υπόμνημα/Δήλωση Ενδιαφέροντος, όπου θα αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους ο υποψήφιος επιθυμεί να πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο συγκεκριμένο αντικείμενο και στο συγκεκριμένο Τμήμα, σε συνάρτηση και με τα γενικότερα επιστημονικά ενδιαφέροντά του. Τα ανωτέρω υπ’ αριθ. 7 και 8 στοιχεία του φακέλου υποψηφιότητας θα γραφούν σε κείμενο word και θα σταλούν στη Γραμματεία του Τμήματος και σε ηλεκτρονική μορφή. Ειδικότερα, το ανωτέρω υπ’ αριθ. 8 στοιχείο θα πρέπει να έχει έκταση που θα κυμαίνεται μεταξύ 250 και 300 λέξεων. 

Διαδικασία επιλογής
Oι εξετάσεις επιλογής θα πραγματοποιηθούν για κάθε κατεύθυνση χωριστά, κατά το διάστημα 9-13 Σεπτεμβρίου 2013. Το περιεχόμενο και η βιβλιογραφία για τις εξετάσεις κάθε κατεύθυνσης παρατίθενται στο τέλος της παρούσας προκήρυξης. Τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων θα ανακοινωθούν στις 20 Σεπτεμβρίου 2013. 

Από 23 μέχρι 27 Σεπτεμβρίου 2013 θα διενεργηθούν οι συνεντεύξεις με όσους υποψήφιους συγκεντρώσουν στις γραπτές εξετάσεις βαθμολογία ίση ή μεγαλύτερη του πέντε (5). Τέλος, θα ακολουθήσει η διαδικασία τελικής επιλογής των υποψηφίων, ανά κατεύθυνση. Τα αποτελέσματα και οι πίνακες επιτυχόντων θα ανακοινωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου 2013. 

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με βάση τα ακόλουθα κριτήρια και τους αντίστοιχους 
συντελεστές βαρύτητας: 
• Βαθμός γραπτών εξετάσεων: 65% 
• Βαθμός συνέντευξης: 25% 
• Γενικός βαθμός πτυχίου: 10% 

Εγγραφές
Οι εγγραφές των επιτυχόντων θα πραγματοποιηθούν κατά το διάστημα από 1-4 Οκτωβρίου 2013. 

Οργάνωση μαθημάτων
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε δύο εξάμηνα (χειμερινό και εαρινό), το καθένα από τα οποία διαρκεί 15 εβδομάδες (13 εβδομάδες για διδασκαλία και 2 εβδομάδες για εξετάσεις). Τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14 θα αρχίσουν την 1 η Οκτωβρίου 2013. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική για τους φοιτητές. 

Κανονισμός Μεταπτυχιακών Σπουδών
Λεπτομέρειες οργάνωσης και λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (http://dsep.uop.gr). 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΠΜΣ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Προγράμματος (Δαμασκηνού και Κολοκοτρώνη, 20100 Κόρινθος, τηλ. 2741074991-3, e-mail: pmssep-secr@uop.gr, Γραμματεία: κ. Φωτεινή Νέζη κ. Ιωάννα Δούκα). 

Παραπομπή:

Οι λεπτομέρειες οργάνωσης και λειτουργίας του ΠΜΣ καθορίζονται από την υπουργική  απόφαση Β7/24875/16.4.07 (ΦΕΚ 624Β’) και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος  Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (http://dsep.uop.gr).

Δείτε το πλήρες κείμενο της προκήρυξης εδώ.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Διαπιστευτείτε από το NOESI.gr.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τα πρώτα μέλη έχουν ενταχθεί στο δίκτυο.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Τι είναι και τι παρέχουν οι Συνεργατικές Ομάδες στο NOESI.gr;

Ο κατάλογος επαγγελματιών με διαπιστευμένους επαγγελματίες από το NOESI.gr.Οι Συνεργατικές Ομάδες δημιουργήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας 2010-2020 από χίλιες (1.000) θέσεις μελών του NOESI.gr, που διέθεταν πρόσβαση σε μία ειδική πλατφόρμα (Google Workspace) που λειτούργησε έως το 2022 με ετήσιο κόστος 72.000$ με χορηγία της Google ειδικά σχεδιασμένη για συνέργειες!

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.