Αναζητούμε έναν συνάδελφο για την παράλληλη στήριξη ενός μαθητή Β' Δημοτικού στο Δήλεσι

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Αγαπητοί φίλοι του NOESI.gr, θα θέλαμε να μας βοηθήσετε σε αυτό τον σκοπό: Να βρούμε κάποιον άνθρωπο που θα προσπαθήσει να στηρίξει αυτήν την οικογένεια. Λάβαμε το παρακάτω μήνυμα - μπορείτε να το προωθήσετε σε όποιον νομίζετε ότι ίσως ενδιαφέρεται και μπορεί να συμβάλλει θετικά.

Μετά την τηλεφωνική μας επικοινωνία, καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την προθυμία σας και την καλή σας πρόθεση να με βοηθήσετε [απευθύνεται σε άλλον επαγγελματία που έδειξε ενδιαφέρον όχι προς το NOESI.gr].

Θέλω να σας ζητήσω να με βοηθήσετε με την παράλληλη στήριξη. 

Η παράλληλη στήριξη αφορά τον ανάδοχο γιο*1 μου που είναι 8 ετών και πηγαίνει στην Β' δημοτικού στο Δημοτικό Σχολείο *2. Ο Μαρίνος έχει κάνει επαναφοίτηση του νηπιαγωγείου λόγω συναισθηματικής ανωριμότητας διότι γεννήθηκε και μεγάλωσε έως τα 7 χρόνια στο ίδρυμα *2.

Τον Οκτώβριο του 2013 ήρθε στην οικογένειά μας και φοίτησε στη A' δημοτικού με παράλληλη στήριξη και με παρακολόυθηση του τμήματος ένταξης του σχολείου του. Το παιδί έχει γνωμάτευση από το ΚΕΔΔΥ αλλά παρόλα αυτά το υπουργείο δεν του έστειλε παράλληλη στήριξη ούτε φέτος ούτε πέρσι. Το ίδρυμα κάλυψε την δαπάνη της παραλληλης στήριξης για την περσινή χρονιά αλλά λόγω οικονομικών περικοπών φέτος δεν έχει προχωρήσει σε κάτι τέτοιο.

Η παράλληλη στήριξη σύμφωνα με την γνώμη των εκπαιδευτικών του σχολείου κρίνεται απαραίτητη λόγω προβλημάτων λόγου και μαθησιακών δυσκολιών.

Η παράλληλη στήριξη που χρειάζεται το παιδί είναι 2-3 φορές την εβδομάδα για όλο το διδακτικό ωράριο 8.10 με 12.25. Ο δάσκαλος θα μπορούσε να είναι ειδικός παιδαγωγός, λογοθεραπευτής, εργοθεραπευτής ή και νηπιαγωγός. Μένουμε στο Δήλεσι.

Εάν υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να μας παρέχει αυτή την υπηρεσία δωρεάν η με κάποιο συμβολικό κόστος θα ήταν τεράστια βοήθεια για την οικογένειά μας αλλά και το ίδιο το παιδί.
 
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας και είμαι στην διάθεσή σας για κάθε πληροφορία.
 
Με εκτίμηση
ΠΧ


Το NOESI.gr μέσω συνεργασίας με Κέντρο Ειδικών Θεραπείων στον Άγιο Στέφανο ανακοινώνει ότι σε περίπτωση που κάποιος ή κάποια συνάδελφος προσφερθεί να βοηθήσει αυτό το παιδί και την οικογένεια, θα μπορεί να έχει - εφόσον θέλει - συνεργασία και εποπτεία από τη διεπιστημονική ομάδα Κέντρου Ειδικών Θεραπειών (τα στοιχεία του οποίου θα δώσουμε σε προσωπική επαφή) από εξειδικευμένους συναδέλφους στην παράλληλη στήριξη για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Η εποπτεία παρέχεται φυσικά δωρεάν και είναι στο ίδιο πλαίσιο προσφοράς προς αυτήν την οικογένεια που αναζητά τρόπο να στηρίξει τον μαθητή της.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το NOESI.gr από τη σελίδα www.noesi.gr/contact ή μέσω του LinkedIn προσωπικά με τον Άγγελο Κουτουμάνο σε περίπτωση που θέλετε να προσφέρετε τη συνδρομή σας σε αυτήν την προσπάθεια. Διαφορετικά μπορείτε να γράψετε εδώ, ως σχόλιο σε αυτήν την δημοσίευση.

(*) Σημειώσεις:

1. Η αναδοχή είναι ένας όχι και τόσο διαδεδομένος θεσμός στην Ελλάδα. Αφορά μερικές οικογένειες που δέχονται να φιλοξενήσουν κάποια παιδιά που για σοβαρούς λόγους δεν μπορούν να μείνουν με τη δική τους οικογένεια ή διαμένουν σε Ιδρύματα και άλλους φορείς Κοινωνικής Προστασίας. Η αναδοχή (φιλοξενία) είναι ακόμη πιο ουσιαστική καθώς συχνά δίνει χρόνο για να οργανωθεί μία υιοθεσία ή επιτρέπει σε μία οικογένεια που βρίσκεται σε κρίση να δώσει το παιδί της σε χέρια άλλων γονιών, μέχρι να μπορέσει να ξαναναλάβει τη φροντίδα του δικού της παιδιού. Η συγκεκριμένη μαμά που γράφει εδώ είναι μία ανάδοχη μητέρα. Μία μητέρα που βοηθά να μεγαλώσει το παιδί μιας άλλης μητέρας, δίνοντάς του την ευκαιρία να μεγαλώσει σε μία οικογένεια και όχι σε ένα Ίδρυμα.

2. Τα στοιχεία του σχολείου και του Ιδρύματος έχουν αποκρυφθεί για λόγους δεοντολογίας. Είναι στη διάθεση του NOESI.gr.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Διαπιστευτείτε από το NOESI.gr.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τα πρώτα μέλη έχουν ενταχθεί στο δίκτυο.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Τι είναι και τι παρέχουν οι Συνεργατικές Ομάδες στο NOESI.gr;

Ο κατάλογος επαγγελματιών με διαπιστευμένους επαγγελματίες από το NOESI.gr.Οι Συνεργατικές Ομάδες δημιουργήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας 2010-2020 από χίλιες (1.000) θέσεις μελών του NOESI.gr, που διέθεταν πρόσβαση σε μία ειδική πλατφόρμα (Google Workspace) που λειτούργησε έως το 2022 με ετήσιο κόστος 72.000$ με χορηγία της Google ειδικά σχεδιασμένη για συνέργειες!

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.