Σχολές Γονέων (δωρεάν πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας)

Εικόνα agkou
Λογότυπο για τις Σχολές Γονέων.Αγαπητοί γονείς, Καλημέρα σε όλους! Σας στέλνουμε τα ***έκτακτα *** νεότερα για τη Σχολή Γονέων που προσπαθούμε να οργανώσουμε τις τελευταίες εβδομάδες με το Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος κατέληξαν σε ώρα και μέρος για τις συναντήσεις της Ομάδας (Σχολής) Γονεών, βάσει των αιτήσεων που συγκεντρώθηκαν.

Καταρχήν, η πρώτη συνάντηση της Ομάδας αρχίζει άμεσα! *** Αύριο το απόγευμα κιόλας!

Από αύριο και κάθε Πέμπτη, 17.00 18.00 στο "Σικιαρίδειο" (Οδός Πεντέλης 58, Μαρούσι).
Η πρόσκληση αυτή αφορά τους γονείς που έστειλαν αίτηση στο NOESI.gr για να συμμετέχουν στη Σχολή Γονεών. Τα στοιχεία των γονέων είναι:
 • ΧΟ***ΒΑ Ε.
 • ΓΕΡ***ΝΗΣ Β.
 • ΟΡ***ΔΟΥ ΚΥΡ.
 • ΚΟΥΤ***ΛΟΥ Δ.
 • ΠΑΠ***ΝΗ Π.
 • ΜΑΡ***ΚΟΥ Σ.
 • ΚΥ***ΖΗ Α.
 • Δ***ΜΑ Ι.
 • ΔΑΡ***ΛΟΥ Α.
 • ΤΡΙΑ***ΔΟΥ Α.
Το "Σικιαρίδειο" είναι Σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες και διαθέτει τον χώρο. Προσοχή! Βρίσκεται στην Οδό Πεντέλης, όχι στη Λεωφόρο Πεντέλης που έρχεται από Χαλάνδρι - Βριλήσσια. Η οδός Πεντέλης βρίσκεται στο Μαρούσι και είναι κάθετη στην Λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος του μεγάλου καταστήματος "Γερμανός" λίγο μετά το Άλσος Συγγρού για όσους κατεβαίνουν προς Αθήνα, λίγο πριν για όσους ανεβαίνουν προς Κηφισιά. Όπως έχει οργανωθεί, στην Ομάδα θα συμμετέχουν και άλλοι γονείς από το "Νόηση" αλλά και άλλους φορείς. Προβλέπουμε η ομάδα να έχει περίπου 13-16 γονείς. Την Ομάδα θα συντονίζουν ειδικοί που έχουν επιλεγεί από το Υπουργείο. Το "έργο" του NOESI.gr σταματά εδώ και αφορά μόνο την οργάνωση των αιτήσεων. Δεν θα έχουμε καμία ανάμειξη στην πορεία της Ομάδας από δω και πέρα.
Να έχετε μαζί σας, στην πρώτη συνάντηση, τις αιτήσεις που συμπληρώσατε! Εκτυπώστε τις και πάρτε ένα αντίγραφο μαζί σας!
Θα θέλαμε πολύ να πάτε, να δώσετε πνοή στην Ομάδα, να αξίζει τον κόπο για εσάς και για τους υπόλοιπους γονείς, να μας πείτε εντυπώσεις! Τι λέτε;;; 'Αγγελος Γ. Κουτουμάνος Εκδότης NOESI.gr

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία


To NOESI.gr συγκέντρωσε αιτήσεις, στο πλαίσιο του Προγράμματος του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ) του Υπουργείου Παιδείας, με τίτλο "Ομάδες Γονέων" που οργανώνονται για να λειτουργήσουν τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο. Οι αιτήσεις συγκεντρώθηκαν έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε Ομάδες Γονέων από τα μέλη του NOESI.gr, δίνοντας έτσι παράλληλα την ευκαιρία να γνωριστούν από κοντά. Λάβαμε 10 αιτήσεις από: Καλλιθέα, Κηφισιά, Ταύρο, Γαλάτσι, Κορυδαλλό, Σεπόλια, Άνω Λιόσια, Βούλα και ...Σύρο!

Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων

H στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους. Αναλυτικότερα το έργο στοχεύει στο να:
 • Βελτιωθεί η επικοινωνία στην οικογένεια
 • Προαχθούν οι γνώσεις των γονέων σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξης τους
 • Ενημερωθούν και να υποστηριχθούν ψυχολογικά γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες
Το πρόγραμμα που παρέχεται στις Σχολές Γονέων αφορά την ενότητα

Συμβουλευτική γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, διάρκειας 50 ωρών

Η εκπαιδευτική διαδικασία έχει ως στόχο την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων, σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων (θεωρητικό μέρος, συζήτηση/ανταλλαγή απόψεων και βιωματικές ασκήσεις) και παρέχεται από εξειδικευμένους επιστήμονες. Οι βασικές θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται στα τμήματα των παραπάνω προγραμμάτων είναι:
 • Δομή και λειτουργία της ελληνικής οικογένειας
 • Προβλήματα συμπεριφοράς μαθητών/τριών
 • Ψυχολογική Υποστήριξη
 • Συμβουλευτική Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες
 • Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης.
Το σκεπτικό του NOESI.gr είναι ότι εάν μαζευτεί ικανός αριθμός αιτήσεων θα δοθεί στους γονείς η ευκαιρία μίας πιο άμεσης υποστήριξης με αφετηρία τη γνωριμία τους στο NOESI.gr και την περαιτέρω συναναστροφή τους, εκτός των σελίδων μας, αλλά δια ζώσης - όπως λέν' οι Άγγλοι "it's always nice to put a face to a name" (μτφ. είναι ευχάριστο να γνωρίζεις από κοντά κάποιον που έχεις απλά ακουστά)
Συμπληρώστε την Aίτηση Συμμετοχής που θα βρείτε εδώ σε αρχείο Word και στείλτε τη μέσω E-mail στο NOESI.gr ή μέσω Fax στο 2108031196 (με την ένδειξη: Υπόψιν Α. Κουτουμάνου).
like0

Νέο NOESI.gr, νέο πλάνο!

Η αρχιτεκτονική του site έχει στο επίκεντρο την ανάπτυξη φυσικών κοινοτήτων από ανθρώπους, που αλληλεπιδρούν καθημερινά, με σημείο εκκίνησης τις ιστοσελίδες. Με αυτή ακριβώς τη διατύπωση, παρουσιάσαμε το νέο site τo 2013:

Οι άνθρωποι δε χάνονται και τα γραπτά μένουν!

Απολογισμός (2004-2014): "Κοιτάζοντας τις υπηρεσίες μας". 

Γιατί το NOESI.gr συντονίζει δίκτυα;

Βασικό στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνεται η ενημέρωση, η υποστήριξη, η συμβουλευτική. Απώτερο σκοπό αποτελεί η δια βίου εκπαίδευση, η επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει κοινωνική και ένταξη με επίκεντρο τα άτομα από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Οι "Ομάδες" του νέου NOESI.gr φέρνουν online όλες τις γειτονιές της Ελλάδας. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε, προσκαλέστε. ​Βρείτε τη γειτονιά σας, γνωρίστε τη εδώ!

Οδηγίες για να κάνετε δημοσιεύσεις:​

 • Για να δημοσιεύσετε, πρέπει να μπείτε στο λογαριασμό σας (login).
  Μετά έχετε κατά ...νου το μενού στην κορυφή των σελίδων.
 • Έχετε κάτι δικό σας να πείτε; Επισκεφτείτε τη σελίδα "Βιολόγια" (δείτε κορυφή σελίδας).
 • Έχετε μία είδηση, μία ερώτηση ανάλογα με το πού βρίσκεστε; Επισκεφτείτε τη σελίδα "Ομάδες".
 • Έχετε κάποια εκδήλωση να ανακοινώσετε; Επισκεφτείτε τη σελίδα "Δράσεις". 
 • Μη κάνετε διαφήμιση χωρίς την έγκρισή μας.
Εγγραφείτε στο ...Nousletter! Γράψτε το E-mail σας.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Nousletter Google+ YouTube