Πυρήνες οστέωσης

Εικόνα litsa
Ειναι τεσσαρων χρονων και δεν εχουν εμφανιστει οι πυρηνες οστεωσης. Θα 'θελα να μαθω περισσοτερα για το τι σημαινουν,γιατι δεν εμφανιστηκαν αν θα βγουν και αν δεν βγουν ποιες οι επιπτωσεις στο κινητικο μερος του μικρου. Χορηγειται απο ενδοκρινολογικό Τ4 25mg. Εχει γινει οστικη ηλκια και αντιστοιχει σε 2 ετων, καλο ή κακο αυτο;

Σχόλια

Πυρήνες οστέωσης

Εικόνα ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑ
Απο όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω από προσωπική εμπειρία καθώς ο γιός μου έχει ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης οι πυρήνες οστέωσης είναι οι απολήξεις των οστών από τις οποίες γίνεται η αύξηση τους. Οπως μου έχει εξηγήσει ο ενδοκρινολόγος σε απλά Ελληνικά οι απολήξεις των οστών στην παιδική ηλικία και μέχρι την ολοκλήρωση της σωματικής ανάπτυξης αποτελούνται από χόνδρο ο οποίος επιτρέπει στα οστά να αναπτυχθούν. Τώρα όταν η οστική ηλικία δεν συμβαδίζει με την πραγματική ηλικία σημαίνει ότι τα όστα είναι πιό ανώριμα από όσο θα έπρεπε για την συγκεκριμένη ηλικία. Δηλαδή ο σκελετός του παιδιού εάν και είναι 4 ετών ανταποκρίνεται σε σκελετό παιδιού ηλικίας 2 ετών, πχ. ο Αγγελος μου είναι 4 ετών και έχει οστική ηλικία παιδιού 3 ετών. Αυτά είναι όλα όσα γνωρίζω γι αυτό το θέμα. Τώρα για την έπίπτωση στην κινητικότητα του παιδιού πραγματικά δεν γνωρίζω τίποτα. Ωστόσο όλες αυτές οι ερωτήσεις πρέπει να απαντηθούν από τον ενδοκρινολόγο σας.Δεν ξέρω βέβαια ποιός σας παρακολουθεί και εάν έχει δεί τα αποτελέσματα αυτής της εξέτασης αλλά εάν δεν σας έχει εξηγήσει ή εαν δεν νοιώθετε άνετα ώστε να του ζητήσετε να σας εξηγήσει μήπως θα ήταν καλύτερο να απευθυνθείτε σε κάποιον άλλο γιατρό πιό συζητήσιμο;Οσον αφορά αυτό θα ήμουν πρόθυμη να σας βοηθήσω όπως μπορώ.Είμαι και εγώ μέλος του ΝΟΕSI εδώ και αρκετό καιρό και μπορείς να βρείς πληροφορίες για μένα στο βίολόγιο μου. Το e-mail μου σε περίπτωση που θελήσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου είναι theodosi8@msn.com Ελπίζω να σε βοήθησα και καλό κουράγιο.
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.