Παιδονευρολόγος που μπορεί να βοηθήσει για κυλίες εγκεφάλου

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον γιό μου που είναι τώρα 2 χρόνων και ακόμα να περπατήσει. Έχει γεννηθεί 32 εβδομάδων και 4 ημερών και φάνηκε από την μαγνητική εξέταση που του κάναμε ότι έχουν επηρεαστεί οι κυλίες του εγκεφάλου του. Του κάνουμε φυσιοθεραπεία και έχουμε δει διαφορά αλλά ακόμα αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στο θέμα ισορροπίας. Την ερχόμενη εβδομάδα θα είμαστε Αθήνα για να δούμε την Δρ. Παπαβασιλείου στο παίδων Πεντέλης και θα ήθελα να μάθω αν υπάρχουν και άλλες οικογένεις που έχουν αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα και πως εξελίχθηκαν. Επίσης αν υπάρχουν και άλλοι ειδικοί παιδονευρολόγοι που μπορούν να μας βοηθήσουν.

Σχόλια

Προτείνω ανεπιφύλακτα τον κο Δημοσθένη Δαμιανό

Εικόνα stakat
Προτείνω ανεπιφύλακτα τον κο Δημοσθένη Δαμιανό,διευθυντή του Παιδιατρικού Τμήματος Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Καλά λόγια έχω ακούσει, αλλά δεν τον έχω επισκεφθεί, τον κο Αργύρη Ντινόπουλο (Αττικό Νοσοκομείο). Καλή δύναμη! Προχώρα και τα πράγματα μόνο καλύτερα μπορούν να πάνε όσο το ψάχνεις και φροντίζεις για το παιδί.
like1

Παιδονευρολογος

Εικόνα σταματια
Σου προτεινω την ΣΚΟΥΤΕΛΗ ΕΛΕΝΗ.Γεννησα την κορη μου 28εβδομαδων και 4ημερων και την ειχα στην μοναδα του ΙΑΣΩ.Εκει ηταν η Σκουτελη.Δεν ξερω το τηλεφωνο του ιατριου τις αλλα αν παρεις στην ΜΕΝ του ΙΑΣΩ θα στο δωσουν.Ειναι πολυ κ καλη.Κουραγιο!!! Μια μαμα!!!
like0

Σκουτέλη για πάντα!

Εικόνα antigoni
Χωρίς Δεύτερη σκέψη τη Σκουτέλη! Εκτός από καταπληκτικ'η επιστήμων, είναι και πολύ καλή με τα παιδιά. Το τηλέφωνό της είναι 2107252607. Καλό κουράγιο μανούλα!
like0

Προτείνω Ντινόπουλο και Παπαβασιλείου

Εικόνα Ιωάννα

Nτινοπουλος και Παπαβασιλειου – προτιμησε γιατρους κρατικων νοσοκομειων γιατι θα σε εξυπηρετησουν και με τα χαρτια του παιδιου που συντομα θα χρειαστεις για να περνας διαφορες επιτροπες... Φανταζομαι θα εχετε κινητικο προβλημα... Ο μικρος σου εχει εγκεφαλικη παραλυση (κοιλιακη διαταση), σου εχουν πει τι ακριβως κινητικο προβλημα αντιμετωπιζει? Ημιπληγιας ή τετραπληγιας? Μην σε τρομαζουν οι οροι που διαβαζεις ...αλλα θα πρεπει να γνωριζεις που ακριβως εστιαζεται το θεμα του παιδιου σου. Για να διευκολυνθεις γραψε πριν το ραντεβου σε ενα χαρτι με σειρα προτεραιοτητας τις ερωτησεις σου πριν πας στην Παπαβασιλειου γιατι εχει δουλεια και θα σε ξεπεταξει στο φτερο.. Θα βγεις απο μεσα σαστισμενη... Οποτε γραψε τις ερωτησεις οπωσδηποτε γιατι εκεινη την ωρα δεν θα τα θυμασαι... Και η Σκουτελη καλη ειναι αλλα ειναι ιδιωτης και δεν θα σε εξυπηρετησει με γνωματευσεις( παντα ζητανε κρατικου Νοσοκομειου γνωματευσεις ολοι) οχι οτι δεν θελει αλλα δεν μπορει. Πρωτη φορα πηγαινεις σε παιδονευρολογο το παιδι??? Εχετε παει σε αλλον σε αλλη πολη? Περιμενω νεα σου.

Φιλικα,
dany d

like0

Εγκεφαλικη παραλυση

Εικόνα Γιάννης_1970
Απο αυτα που εχω ακουσει η Παπαβασιλειου ειναι πολυ καλη, το ιδιο καλα για τον Ντινοπουλο και την Σκουτελη. Εμεις μετα το Παιδων για δευτερη γνωμη πηγαμε στον Σωτηρη Γιουρουκο στο ιδιωτικο ιατρειο του, αλλά τωρα νομιζω συνεργαζεται και με το Ιασω. Το προβλημα ηταν οτι παρα τη φυσιολογικη γεννα οταν ηταν 9 -10 μηνων παρατηρησαμε οτι κραταγε το δεξι χερακι λυγισμενο και γαμψα τα δακτυλα του δεξιου ποδιου. Και οι 2 γιατροι μας ειπαν το ιδιο ,ισχαιμικη αλοιωση στη λευκη ουσια με αποτελεσμα ημιπληγια δεξια. Λογω ετεροζυγης θρομβοφυλιας επαθε εγκεφαλικο κατα την κυηση ή μετα, κανεις δεν ξερει να πει, αλλά δεν εχει σημασια. Το καλο ειναι πως ότι ζημια εγινε δεν προχωραει παραπερα οπως νευρολογικες παθησεις. θα περπατουσε αλλά αργοτερα απο το κανονικο και αρχισαμε 11 μηνων φυσιοθεραπεια και εργοθεραπεια μετα βαλαμε και λογοθεραπεια λογω σειελόριας. Περπατησε 17 μηνων. Θεραπειες θα κανει μεχρι 17-18 χρονων οσο ειναι στην αναπτυξη. Τωρα ειναι 4 ετων εξυπνο δραστηριο και παει στον παιδικο σταθμο. Παντως θα χρειαστειτε τη διαγνωση απο δημοσιο νοσοκομειο για να βγαλει καποιο χαρτι αναπηριας που θα σας δωσει τη δυνατοτητα να παρετε επιδομα για να καλυψετε κοστος θεςραπειων.
like0

Βλέπω οτι μιλάτε για καλούς και κακούς παιδονευρολόγους

Εικόνα ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΟΥΡΑΝΗΣ

Βλεπω οτι μιλατε για καλους και κακους παιδονευρολογους. θα σας πω οσο μπορω με λιγα λογια την ιστορια μου.εχω τον παναγιωτακι που αυτην την στιγμη ειναι εννεα ετων με εγκεφαλικη παραλυση.γενηθηκε 31 εβδωμαδων 1500gr. Γιατρός ο Σταματιου Γεωργιος. Για ευνοητους λογους δεν μπορω να τον ονομασω κυριο. Ολα πηγαν χαλια. Οταν επρεπε να ηταν κοντα στην γυναικα μου απουσιαζε μια εβδομαδα, με ανοιγμενο τον σακο με διαστολη και να μην παιρνει το παιδι, με αποτελεσμα το παιδι να εχει σοβαρα προβληματα.

Απο το Ιασω με ενημερωσαν οι γιατροι μετα απο πεντε μερες οτι το παιδι εχει κυστες στο κεφαλι. Και απο εκει και μετα αναλαμβανει η Σκουτελη για να να δωσει το τελικο χτυπημα. Ενος ετους εκανε κρισεις και συνεχησε η εν λογω κυρια να το βλεπει. Μεχρι τοτε το γνωστο παραμυθι "δεν θα γινει ο καλυτερος ποδοσφαιριστης ή μπασκετμπολιστας". Μετα την αγωγη που εδωσε και επεμενε χωρις αποτελεσμα το παιδι χωρις να το καταλαβουμε εφτασε στο σημειο να κανει ψαριθμιες και να κινδυνευει η ζωη του.

Πηγαμε στο Παιδων Αγ. Σοφια και για καλη μας τυχη ειχαμε την κυρια παπανδρεου. Μεχρι τοτε η αγωγη του παιδιου πριν παει στο νοσοσκομειο ηταν καποιο χαπι που δεν του εκανε τιποτα. Για καλη μας τυχη βρηκε την αγωγη η κυρια Παπανδρεου με συρωπακι και το παιδι συνηλθε μετα απο εναν μηνα μεσα στο νοσοκομειο. Μεσα σε αυτο το διαστημα το παιδι μου εμεινε αρκετες φορες στα χερια και το επαναφερναμε με το αποτελεσμα εγω και η γυναικα μου να εχουνε παθει τα νευρα μας.

Μαζι με το παιδι πεθαίναμε και εμεις. Ηταν ομως πλεον αργα. Το παιδι απο τους βρεφικους σπασμους εχει σοβαρο νοητικο προβλημα καθως και κινητικο. Σαν να εκανε restart ο εγκεφαλος του. Οχι μονο δεν μπορει να παιξει μπασκετ ή ποδοσφαιρο αλλα δεν ξερει τι σημαίνει μπαλα. Δεν λεει τιποτα. Δεν καταλαβαίνει. Το χειροτερο ειναι οτι οταν πήραμε την Σκουτελη πριν κανει εισαγωγη το παιδι μας ειπε: δεν αναλαμβανω πια εγω. 

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι μην θεοποιείτε τους γιατρους γιατι απλα πρεπει να κανουν την δουλεια τους σωστα. 'Εχουν να κανουν με ανθρωπινες ζωες και οχι με ευρω. Γιατι αρκετοι μας βλεπουν σαν ευρω αλλα δεν ειναι ολοι ετσι υπαρχουν και ανθρωποι.

like0

Πρέπει να προσέχουμε τι γράφουμε

Εικόνα joan

Αγαπητέ κύριε,

ειναι εξαιρετικά δελεαστικό για κάποιον να έχει τη δυνατότητα τόσο εύκολα να αναρτα ένα υβριστικο σχόλιο επι προσωπικού στο Internet. Θα έπρεπε όμως να φίλτραρούμε αυτά που γράφουμε τόσο για τους υπόλοιπους γονείς που διαβάζουν όσο και για όλους τους γιατρούς στους οποίους αναφερόμαστε. Δεν αμφιβάλλω πως ζησατε μια παρά πολύ δύσκολη εμπειρία, τόσο για εσάς όσο και για το παιδί σας, αλλά σκεφτείτε τι ανασφάλεια προκαλειτε σε άλλους γονείς που έχουν επιλέξει συγκεκριμένους επιστήμονες, όταν τους ακυρώνετε με αυτόν τον τροπο!

 Η κυρία Σκουτελη παρακολουθεί το παιδί μου εδώ και 6 χρόνια το οποιο γεννηθηκε προωρο και ξεκινησε να κάνει σπασμους 30 ημερων. Ηταν και ειναι παντα διπλα μας και μας στηριζει. Είναι εξαιρετική Επιστήμονας και Ανθρωπος και δεν έχω να της προσαψω το παραμικρό.

Η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και πρέπει κανείς να έχει ιατρικές γνώσεις για να την κρίνει. Το να συζητάμε για φαρμακευτικές αγωγές και χηρισμους όταν δεν είμαστε οι ίδιοι γιατροί -και μάλιστα δημόσια, θεωρώ ότι είναι απόλυτα λανθασμένο.

Η συγκεκριμένη γιατρός έχει μια τεράστια πορεία στην Ελλάδα και έχει βοηθήσει χιλιάδες παιδιά όλα αυτά τα χρόνια. Είναι πολύ κρίμα, έναν άνθρωπο που και εσείς ο ίδιος κάποτε επιλέξατε, σήμερα να τον χαρακτηρίζετε με αυτά τα λόγια. Οι γιατροί δεν είναι Θεοί οπως πολυ σωστα ειπατε, είναι άνθρωποι και μπορώ με απόλυτη σιγουριά να πω, πως η κυρία Σκουτελη βάζει πάνω από όλα την υγεία των παιδιών και σε καμία περίπτωση τα χρήματα, όπως υπονοησατε. 

like1

Θα σας απαντήσω κι εγώ αν μου επιτρέπεται

Εικόνα didyma1103

Θα σας απαντήσω κι εγώ αν μου επτρέπετε ότι όντως οι γιατροί δεν είναι θεοί, είναι άνθρωποι και μπορεί για εσάς η συγκεκριμένη γιατρός να είναι εξαιρετική  για το κύριο Χαράλαμπο να μην είναι. Ο κος Χαράλαμπος βιώνει μια δύσκολη κατάσταση με το παιδάκι του και τον καταλαβαίνω απόλυτα. Εγώ δεν γνωρίζω την κα Σκούτελη και δεν αναφέρομαι επί προσωπικού, αλλά μερικές φορές οι γιατροί, επειδή αντιμετωπίζουν πολλές περιπτώσεις κι επειδή όπως είπατε είναι άνθρωποι θα κάνουν και λάθη αλλά όταν το λάθη αυτά αφορούν την υγεία του παιδιού σου του μικρού αγγέλου σου δεν μπορείς να τα συγχωρήσεις αγαπητή joan. 

Εγώ πάντως θεωρώ ότι η πλειονότητα των γιατρών σε βλέπει σαν περιστατικό, σαν πρόβλημα που πρέπει να διαγνώσουν, σαν επιστημονική έρευνα. 

Αγαπητέ Χαράλαμπε αν με διαβάσεις εύχομαι το παλικαράκι σου να διαψεύσει όλες τις προγνώσεις και να τον δεις όπως πραγματικά επιθυμείς. 

like0

Διάβασε!

Εικόνα Niki L.
Από αυτά που διάβασα καταλαβαινω ότι το παιδάκι έχει εγκεφαλικη παραλυση. Μην σε τρομάζει ο όρος, είναι ορολογία "ομπρέλα" θα μπορούσαμε να πούμε κ πολλές φορές δεν συμφωνούν ούτε οι γιατροί με αυτήν την περιγραφή. Το θέμα είναι ότι περιλαμβάνει πολλά και διαφορετικά περιστατικά. Έχω δει παιδάκια που ούτε ένα έμπειρο μάτι δεν τα καταλαβαινει ότι πάσχουν αλλά κ άλλα πιο σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά κ αντιμετωπισιμα. Εγώ συμφωνώ με όλους σχεδόν που σου πρότειναν γιατρούς παραπάνω. Είναι όλοι καλοί γιατροί από όσα γνωρίζω. Βέβαια έχω ακούσει και καλά κ κακά για όλους. Αυτό συμβαίνει πάντα σε όλες τις ειδικότητες. Για να μπορεσεις να κρίνεις όμως αλλά κ να καταλάβεις θα πρέπει να ενημερωθείς να διαβασεις. Διάβασε άρθρα για την εγκεφαλικη παραλυση τι είναι, τι προκαλει, τρόποι αντιμετωπισης κ σύγχρονες θεραπείες. Υπάρχουν πολλά μέσα να βοηθήσουμε τα παιδιά μας κ δεν είναι μόνο η φυσιοθεραπεια. Είναι βασική ,ναι, δεν πρέπει να λείπει αλλά βοηθάει κ η θεραπευτική κολύμβηση κ η ιππασία κ η εργοθεραπεια κ.λ.π. Δυστυχώς είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν κ κοστίζουν. Αλλά όσο πιο νωρίς παρεμβεις τόσο καλύτερα. Ψάξε να δεις τι δικαιούσαι από το ταμείο σου. Μπορείς να ρωτήσεις κ εδώ. Τέλος σου λέω ότι όλα θα πάμε καλά αν το οργανώσεις κ ενημερωθείς. Γιατί φαντάζομαι ότι το παιδί δεν είναι πολύ σοβαρά αφού τώρα στα δύο αποφάσισες να επισκεφτείς παιδονευρολογο. Μάλλον θα είναι μια περίπτωση που δεν φαίνεται άρα όχι κ τόσο σοβαρή. Πάντως θέλει ψάξιμο όπως κ να έχει. Καλή δύναμη!
like0

Niki L, μπορείς να μου γράψεις το Email σου;

Εικόνα Γιάννης

Καλησπέρα!!!!

Θα ηταν ευκολο να μου γραψεις το mail σου για να επικοινωνησουμε;

like1

Ημιπληγία και η κόρη μου

Εικόνα ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΙΔ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,

ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΚΟΡΗ ΜΕ ΗΜΙΠΛΗΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ. Η ΦΡΑΤΖΕΣΚΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ 19 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΟΥΛΑ.

ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΟΤΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΟΥ ΔΟΣΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣ

 

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.